sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Helppo ruis-puolukkapiirakka

Tammikuun ruoka-pirkassa (tai siis se reseptivihkonen mitä jaetaan k-ryhmän kaupoissa), oli tämä helppo ohje. Repäisin sivun jääkaapin oveen että tätä täytyy joskus kokeilla, ja aika mukava ohje tämä olikin.. Vaniljakastikkeen tai -jätskin kanssa vähän haaleana.. nam.. Mutta maistuu myös kunnolla jäähtyneenä ilman mitään lisukkeita.. :)


 
Pohja:
 
2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl ruisjauhoja
3/4 dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
1 kananmuna
3/4 dl sulatettua voita
1 dl maitoa
 
Pinnalle:
 
200 g puolukoita (pakaste)
 
Muruseos:
 
2 dl ruis- tai kaurahiutaleita
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sulatettua voita
 
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää kananmuna, rasva ja maito. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halkaisijaltaan 26cm). Ripottele päälle jäiset puolukat. Sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele seos piirakan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..