maanantai 24. helmikuuta 2014

Vanhan lipaston kunnostus - osa 1

tori.fi on kyllä hyvä paikka! :) Vaikkakaan juuri sellaista pikkupöytää en ole löytänyt mitä olen jo pitkään hakenut, niin paljon muuta olen sieltä löytänyt kuten tämän vanhan lipaston. Aluksi kyllä ajattelin unohtaa koko lipaston pitkän matkan vuoksi. Mutta sitä täytyi aina vain uudestaan ja uudestaan käydä kurkkaamassaja ihailemassa. Kun sisareni sitten ennen joulua ilmoitti että tulevat veljeni kanssa tonttuilemaan ja joululahjoja tuomaan, soitin heti veljelleni ja kysyin josko voisi käydä hakemassa lipaston ja tuoda tullessaan.. Se sopi, ja hinnastakin pääsin myyjän kanssa sopuun ja niinpä lipasto matkasi Etelä-Pohjanmaalta tänne Satakuntaan.. Tuossa se on makuuhuoneessa odottanut nyt pari kuukautta inspistä ja työtilaa.. Nyt sitten iski se inspis, ja kun näyttää siltä että en saa vielä pitkiin aikoihin autotalliin tilaa, aloin viime viikolla hiomaan pienimpiä laatikoita ihan tuossa makuuhuoneen nurkassa, imuri vieressä.. :) Käsin aika hidasta, täytyy tällä viikolla hakea joku pieni hiomakone tai muuten lipaston kunnostus kestää ihan liian kauan! Alaosaan täytyy jossakin teettää uudet osat, ne on aika huonossa kunnossa kuten kuvista näkee...
 
Mutta tästä siis lähdettiin liikkeelle:
 


 
Ja tässä mennään nyt.. Tällä hetkellä siis kaksi pienintä laatikkoa on melkein valmiita. Nupit täytyisi poistaa ja nuppien kohdista hioa vielä koneella.. Tuo vasemmanpuoleisen oven vasemmassa reunassa oleva halkeama on oikein läpi asti, ja aiheuttaa varmaan vielä jonkinverran päänvaivaa.. 
 
 
Tästä on hyvä jatkaa, toivottavasti innostus kestää tällä erää edes hetken! :)

1 kommentti:

  1. Minulla myös olisi tuon tyylinen lipasto 3:lla laatikolla odottamassa kunnostamista miehen mummolassa... Olen jo aikaisemmin kunnostanut omalta mummoltani saadun pienen lipaston, äidin mummon pyörän kunnostaminen on jäänyt kesken luvattoman kauaksi aikaa! Pitää kyllä ensi kesänä tehdä se valmiiksi, niin saa itselle pyörän vanhemmille :)

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..