lauantai 21. kesäkuuta 2014

Minttutryffelit

Serkkuni häissä pari viikkoa sitten sain maistaa ihania minttutryffeleitä. Jäi kaihertamaan mieltä, että niitä pitää joskus itekin kokeilla jolleivät ole kovin monimutkaisia tehdä.. Googlasin minttutryffeleitten ohjeen ja yllätyin miten vähän raaka-aineitakin niihin tarvittiin.. Nyt sitten kokeilin. Ja kyllä on hyviä. Ohjeen löysin Pullahiireltä.
 


Kuva on samasta kulhosta salamanvalolla ja ikkunanvalossa kuvattuna, kumpikaan ei kovin onnistuneita kuvia..
 
Hauskaa juhannusta!
 
Lisäys 22.6.2014    Heh, vanhuus ei tule yksin.. :) Unohdin kokonaan laittaa sen ohjeen..
Tässäpä tulee:
 
Minttutryffelit 
n. 40-50kpl
 
1 dl kermaa
150g maitosuklaata
150g tummaa suklaata
3-4 tippaa piparminttuöljyä
1 dl kaakaojauhetta
 
Kuumenna kerma kattilassa. Lisää kuuman kerman sekaan paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Kaada seos kulhoon ja lisää joukkoon piparminttuöljy. Tarkista mintun maku tässä vaiheessa, lisää piparminttuöljyä tarvittaessa. Nosta jääkaappiin muutaman tunnin ajaksi, kunnes massa on viilentynyt ja kovettunut kunnolla. Pyörittele suklaamassa palloiksi. Pyörittele lopuksi tryffelipallot kaakaojauheessa.
 
Omat huomiot & muutokset: Tein annoksen kaksinkertaisena, ja sain yhteensä n. 90kpl minttutryffeleitä. Piparminttuöljyä laitoin kaksinkertaiseen annokseen 20 tippaa, eli reilu puolet enemmän kuin ohjeen mukaan olisi pitänyt.. Maistelin massaa lämpimänä ja lisäsin muutama tippa kerrallaan, mutta lopulta en enää uskaltanut laittaa enempää tippoja vaikka mintun maku olikin mielestäni kovin mieto.. Sitten kun massa oli ollut jääkaapissa noin 12 tuntia viilentymässä, pyörittelin pallerot valmiiksi ja maistelin, niin jopa maistuikin minttu, ja vieläpä aika voimakkaasti (ei kuitenkaan liian!).. Kokeilin kyllä pyöritellä palleroita kun massa oli jäähtynyt kolmisen tuntia, mutta silloin massa oli vielä liian pehmeää, eikä pallot pysyneet koossa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..