sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Riisimurokarkit

Meidän ensi syksyn tokaluokkalainen on kovin innostunut leipuri. Tulee aina reseptivihkonsa kanssa viereen kun jotakin leivon, ja kirjoittelee silloin tällöin jonkin reseptin omaan vihkoonsa ylös. Juhannusaattona hänen pitikin tehdä riisimurokarkkeja, mutta kun aamulla leipoi iskän kanssa pullaa niin ei enää kiinnostunutkaan karkkien teosta.. Yritin sitten houkutella toisen pojista leipomispuuhiin, mutta kun ei ole luonnostaan kiinnostunut niin eihän siitä tahtonut tulla yhtikäs mitään.. Lopulta näitä oli kokkaamassa niin monta kokkia kun jokainen nakitti homman seuraavalle, että en pystyisi sanomaan kenen tekemiä nämä sitten ovatkaan.. :) Joka tapauksessa hyviä tuli. Ohjeita löytyi useasta blogista, pieniä eroja oli ainesten määrissä mutta tämä oli ehkä peräisin täältä..
 

 
Riisimurokarkit
 
100 g kookosrasvaa
½ dl leivontakaakaota
2 dl tomusokeria
2 tl vanilliinisokeria
7,5 dl riisimuroja
 
Sulata kookosrasva kattilassa. Anna jäähtyä. Sihtaa joukkoon kaakao, tomusokeri ja vanilliinisokeri, sekoita tasaiseksi. Lisää riisimurot joukkoon, sekoita varovasti mutta kunnolla sekaisin. Jaa taikina pieniin leivosvuokiin ja laita hetkeksi jääkaappiin kovettumaan (puoli tuntia riittää)..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..