lauantai 29. elokuuta 2015

Kaali-pekonisalaatti (Amerikkalainen salaatti)

Tämän salaatin olen aiemminkin postannut Vuodatuksen aikana, vaan ohjeesta on kuva hävinnyt joten nyt uudelleen kuvan kera. Olen saanut salaatin ohjeen nimellä "Amerikkalainen salaatti", vaan kun googlettaa tuolla nimellä, löytyy sieltä todella monia tyystin erilaisia salaattiversioita. Niinpä nimesin salaatin nyt uudelleen.. Tätä salaattia syötiin elokuun alkupuolella kahden lapsemme yhteissynttäreillä. (Osa makeista tarjottavista edellisessä postauksessa.)
Kaali-pekonisalaatti
(2½ - 3 litraa)

500 g kukkakaalia
500 g parsakaalia
500 g tummia viinirypäleitä
1 punasipuli
170 g pekonia
200 g juustoraastetta

Kastike:
175 g majoneesia
½ dl sokeria
1 rkl etikkaa

Käristä pekoni kuivalla pannulla kypsäksi. Jätä jäähtymään. Huuhtele ja pilko kaalit pieniksi, puolita viinirypäleet halutessasi. Silppua sipuli ja raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Yhdistä salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset erikseen pienessä kulhossa ja sekoita salaatin joukkoon. Sekoita hyvin. Anna maustua hetki jääkaapissa (puoli tuntiakin riittää).

12 kommenttia:

  1. Näyttää ihan törkeen hyvältä! Resepti muistiin :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on todella herkullista:-)

    VastaaPoista
  3. Pakko kokeilla tätäkin! Uppoaisi meidän perheessä varmasti, kiitos taas ihanasta ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä hyvää, kannattaa kokeilla! :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista
  4. Vaikuttaa maukkaalta! Kaikki silti missä on pekonia, maistuu mulle ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekoni sopii tähän kyllä hyvin ja salaatti on kyllä oikein maukasta! Tätä on tullut usein tehtyä ja aina vaan se maistuu.. Kiitos Taru! :)

      Poista
  5. Minäkin olen koukussa tähän-ilman pekonia! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän se ilman pekoniakin maistuisi.. :) Kiitos Kaisu!

      Poista
  6. Voikohan tähän käyttää ulkolaisia kaaleja?

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..