Tämän salaatin olen aiemminkin postannut Vuodatuksen aikana, vaan ohjeesta on kuva hävinnyt joten nyt uudelleen kuvan kera. Olen saanut salaatin ohjeen nimellä "Amerikkalainen salaatti", vaan kun googlettaa tuolla nimellä, löytyy sieltä todella monia tyystin erilaisia salaattiversioita. Niinpä nimesin salaatin nyt uudelleen.. Tätä salaattia syötiin elokuun alkupuolella kahden lapsemme yhteissynttäreillä. (Osa makeista tarjottavista edellisessä postauksessa.)
Kaali-pekonisalaatti
(2½ - 3 litraa)
500 g kukkakaalia
500 g parsakaalia
500 g tummia viinirypäleitä
1 punasipuli
170 g pekonia
200 g juustoraastetta
Kastike:
175 g majoneesia
½ dl sokeria
1 rkl etikkaa
Käristä pekoni kuivalla pannulla kypsäksi. Jätä jäähtymään. Huuhtele ja pilko kaalit pieniksi, puolita viinirypäleet halutessasi. Silppua sipuli ja raasta juusto karkeaksi raasteeksi. Yhdistä salaatin ainekset keskenään. Sekoita kastikkeen ainekset erikseen pienessä kulhossa ja sekoita salaatin joukkoon. Sekoita hyvin. Anna maustua hetki jääkaapissa (puoli tuntiakin riittää).
Näyttää ihan törkeen hyvältä! Resepti muistiin :)
VastaaPoistaSitä se onkin! :) Kiitos Hannariina!
PoistaTämä on todella herkullista:-)
VastaaPoistaOn kyllä! :) Kiitos Kanneli!
PoistaPakko kokeilla tätäkin! Uppoaisi meidän perheessä varmasti, kiitos taas ihanasta ohjeesta!
VastaaPoistaTämä on kyllä hyvää, kannattaa kokeilla! :) Kiitos Hanna Mi!
PoistaVaikuttaa maukkaalta! Kaikki silti missä on pekonia, maistuu mulle ;D
VastaaPoistaPekoni sopii tähän kyllä hyvin ja salaatti on kyllä oikein maukasta! Tätä on tullut usein tehtyä ja aina vaan se maistuu.. Kiitos Taru! :)
PoistaMinäkin olen koukussa tähän-ilman pekonia! ;)
VastaaPoistaKyllähän se ilman pekoniakin maistuisi.. :) Kiitos Kaisu!
PoistaVoikohan tähän käyttää ulkolaisia kaaleja?
VastaaPoistaKiitti
VastaaPoista