torstai 17. syyskuuta 2015

Enkelinsiipiä

Ystäväni anoppi kysyi taannoin, voisinko tehdä hänelle enkelinsiipiä, kahdet isot ja kolmet pienet. Aikaa sain vuoden verran. Kolmet siivet minulla olikin jo jemmassa ja vain kahdet piti virkata ja huovuttaa alusta alkaen.. Vuosi aikaa on liikaa, totesin. Hommaa oli helppo siirtää aina vain eteenpäin kun jotain muuta projektia tuli, kun "näillähän ei ole vielä kiire".. Lopulta en enää tiennyt kuinka kauan pyynnön esittämisestä oli, puoli vuotta, vuosi vai puolitoista.. Hain kuitenkin lankaa kun asia alkoi liikaa vaivaamaan. Ohjeen mukaista Huopasta ei enää saanut, sen tiesinkin jo valmiiksi ja olin päättänyt korvata sen Novitan Joki-langalla joka on hitusen ohuempaa kuin Huopanen.
Lanka: Novita Huopanen
Isommat virkattu 2-kertaisella langalla 8:n koukulla.
Pienemmistä ei muistikuvaa, en ollut valitettavasti laittanut itselle muistiin.
Seuraavana yönä jouduimmekin Minin kanssa lähteä sairaalaan kuumeen vuoksi. Kun tiesin että jäämme pidemmäksi aikaa, lähdin käymään kotona hakemassa vaatetta ja tekemistä itselleni. Aluksi Mini ei jaksanut kuin syödä ja nukkua ja sainkin ne puuttuvat kahdet siivet sairaalassaoloaikana virkatuksi ja kun olin lankaa ostanut reilusti ettei se ainakaan kesken lopu, tein vielä kahdet pienemmät.
Lanka: Novita Joki
Molemmat virkattu yksinkertaisella langalla, isommat 8:n koukulla, pienemmät 4,5:n koukulla.
Kun pääsimme lähtemään sairaalasta kotiin, poikkesin apteekissa ja kuinka ollakaan, törmäsin apteekin kulmalla siipien tilaajaan. Kyselin varovasti milloinka siipien olisikaan pitänyt olla valmiit, että kuinkahan paljon olen myöhässä.. Vaan enpä ollut sittenkään myöhässä, vasta puoli vuotta oli pyynnön esittämisestä kulunut! :)

Kotona sitten huovutin siivet (ihan pesukoneessa) ja valmiista siivistä totesin niiden pienempien olevan kuitenkin sopivamman kokoiset.. Ja vertaillessa niitä ohjeen mukaan tehtyjä ja näitä Joki-langasta tehtyjä, nämä uudet on paljon sirommat ja nätimmän näköiset. Minusta. Nyt siipiä on sitten taas kahdet ylimääräiset ja lankaakin jäi vielä.
Malli: Novita Talvi/2011
Lanka: Novita Huopanen ja Novita Joki

18 kommenttia:

 1. Ompa nätit! Nuista saisi aika ihanat joulukorttikuvaus rekvisiitat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni! Eikun koukku heilumaan vain! :)

   Poista
 2. oi miten suloiset siivet <3 voimia pikkuisen potilaan kanssa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos suvi! :) Tauti on onneksi voitettu jo.. :)

   Poista
 3. Ihana idea. Huovutuksen lämpöisen pehmeä pinta sopii siipiajatukseen oikeinkin hyvin! <3

  VastaaPoista
 4. Herkät ❤️ Onneksi pikkuinen voi jo paremmin!

  VastaaPoista
 5. Valtavan kauniit enkelinsiivet <3 En olekkaan ennen törmännyt tälläisiin. Onko nuo kuinka isot?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eerika! :) Isoimmat siivet (ylimmässä kuvassa), jotka sillä ohjeen mukaisella kaksinkertaisella Huopasella on virkattu, ovat n. 45 cm korkeat. Yksinkertaisella Joki-langalla virkatut isommat siivet ovat n. 39 cm korkeat (keskimmäisen kuvan isommat siivet sekä alimmassa kuvassa yksinään olevat siivet). Ja ne pienemmät sitten vähän sitä pienemmät, arvioisin niiden korkeudeksi n. 33-35 cm.. Ehdin toimittamaan ne jo tilaajalle joten en pysty mittaamaan.. Nämä on kyllä kauniita siipiä ja nopeat tehdä. Ohje näihin löytyy myös Novitan sivuilta: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=93760

   Poista
  2. Nuo olisi kyllä älyttömän kauniit koristeeksi, varsinkin joulun aikaa! Kiva kun laitoit linkin ohjeeseen, ikinähän sitä ei tiedä mihin sitä innostuu :)

   Poista
  3. Teinkin ensimmäiset tällaiset jouluksi seinälle koristeeksi vaan en raaskinut niitä joulun jälkeen ottaa pois.. Pari vuotta ne olivat ympärivuotisena koristeena vaan täksi kesäksi laitoin jo sivuun.. :)

   Poista
 6. Onpa kauniit siivet! ♥

  VastaaPoista
 7. Ihanat pehmoiset ja herttaiset :)

  VastaaPoista
 8. Nämä on todella kauniit ja niin herkät siivet. Pienten sairastaminen on aina todella kurjaa, onneksi teidän pikkuinen voi jo paremmin ❤ .

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..