Fazerina-suklaa on minusta yksi parhaimmista suklaista. Niinpä tätä Suklaapossun reseptiä oli suorastaan pakko kokeilla. Vuoden vaihtumisen kunniaksi tein tämän, vaikka itse olinkin h-hetkellä jo nukkumassa. Mies ja isommat lapset olivat raketteja ammuskelemassa sukulaisissa ja veivät kakun mukanaan. En ole saanut kakusta palautetta, mutta onneksi olin hyydyttänyt maistiaispalan pieneen muffinivuokaan joten voin kertoa, että oli hyvää!
Pohjaan tuli rasvan sijaan maitoa, joka olikin tosi hyvä. Pohjasta ei tullut yhtä kova kuin rasvalla, mutta riittävän jämäkkä silti. Miksipä siis käyttää enää rasvaa keksipohjassa? Tuplasuklaa-Dominoita en meidän kaupasta löytänyt joten niiden sijaan laitoin Domino Originaaleja, hyvin toimivat nekin. Suklaata tuli jokunen gramma enemmän, ja minulla kaapissa oleva suklaa sattui olemaan 80%:sta.. Alla kuitenkin alkuperäinen ohje.
Pohjaan tuli rasvan sijaan maitoa, joka olikin tosi hyvä. Pohjasta ei tullut yhtä kova kuin rasvalla, mutta riittävän jämäkkä silti. Miksipä siis käyttää enää rasvaa keksipohjassa? Tuplasuklaa-Dominoita en meidän kaupasta löytänyt joten niiden sijaan laitoin Domino Originaaleja, hyvin toimivat nekin. Suklaata tuli jokunen gramma enemmän, ja minulla kaapissa oleva suklaa sattui olemaan 80%:sta.. Alla kuitenkin alkuperäinen ohje.
Appelsiini-suklaahyydykekakku
Pohja:
175 g Tuplasuklaa-Dominoita
1 1/2 dl suolapähkinöitä
2 rkl maitoa
Täyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata (50%)
Päälle:
Dominokeksejä murskattuna
175 g Tuplasuklaa-Dominoita
1 1/2 dl suolapähkinöitä
2 rkl maitoa
Täyte:
2 1/2 dl kuohukermaa
400 g appelsiinin makuista tuorejuustoa
75 g tummaa suklaata (50%)
Päälle:
Dominokeksejä murskattuna
Hienonna keksit ja suolapähkinät. Lisää seokseen sen verran maitoa, että seos pysyy juuri ja juuri koossa kun sitä puristaa kämmenessä. Painele seos 24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa. Vaahdota kerma. Sekoita kerman joukkoon tuorejuustot ja suklaasula. Vatkaa tasaiseksi. Levitä täyte pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
Koristele hyytynyt kakku dominomurskalla.
Nam, hyvältä näyttää! :)
VastaaPoistaJa oli.. :)
PoistaKuullostaa ja näyttää hyvältä! Ja uskon, että hyvää se onkin, nimittäin olen itse käyttänyt kakkujen täytteeksi appelsiinituorejuusto-kerma-suklaayhdistelmää ja se on namia :)
VastaaPoistaSopisi kyllä hyvin myös täytekakun väliin! Pitääpä joskus laittaa..
PoistaKuulostaapa älyttömän hyvältä! Enpä ole koskaan hoksannut että suolapähkinät sopii myöskin hyytelökakun pohjaan. No, mihinpä ne ei sopis :D
VastaaPoistaNiinpä, mihinpä suolapähkinät eivät sopis!! :)
PoistaNam, Fazerinat on kieltämättä yksiä parhaita suklaita. Tämä on varmasti erittäin hyvää ja ei vaikuta ainesten perusteella kovin makealtakaan hyydykekakulta, varsinkaan, jos käyttää 80 % suklaata :)
VastaaPoistaEhdottomasti! :) Ei ollut yhtään liian makeaa vaan just passelia..
PoistaKuulostaa taivaalliselta :p
VastaaPoistaTäytyykin testata tuota maitopohjaa, kiitos vinkistä!
Kokeiluun vain! :) Tuo maitopohja oli kyllä mielenkiintoinen, tein jo toiseenkin kakkuun samanlaisen pohjan.. Vähän kevyempi versio! :)
PoistaOi, jälleen niin ihanan kuuloinen resepti! Täytyykin kokeilla tuota maitopohjaa.
VastaaPoistaTämä oli kyllä ihanaa. :) Pohja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen!
Poista