maanantai 18. tammikuuta 2016

Suklaahyydykekakku suolapähkinöillä

Sauna, hyvä seura ja herkulliset eväät.
Mikäs sen mukavampi tapa viettää vapaailtaa
(jos ompelua ei lasketa)..
Tein tammikuun alkupäivinä naisten saunailtaan suklaisen hyydykekakun jonka alkuperäiseen versioon, Marianne-kakkuun törmäsin joulun aikaan Punatukka ja kaksi karhua -blogissa.

Tein kakun gluteenittomana jotta se kävisi kaikille. Siksipä en voinut käyttää pohjaan ohjeen mukaisia Marianne-keksejä. Aluksi ajattelin laittaa suklaakeksien sekaan minttusuklaata rouheena, mutta avattu suolapähkinäpussikin houkutti. En osannut päättää, joten lähetin ystävälleni viestin, että päätä sinä, kumpaa laitan.. Suolapähkinät vei siis voiton. Pohjaan laitoin taas rasvan sijaan maitoa. Täytteen tein ihan ohjeen mukaan ja oi kuinka ihanaa, suklaista ja täyteläistä se olikaan. Tein pienempään vuokaan (15 cm) joten kakusta tuli tosi korkea. Koristeeksi vielä sulatettua suklaata ja suolapähkinöitä. Suolapöhkinät sopi tähän kuin nenä päähän!
Suklaahyydykekakku suolapähkinöillä

Pohja:
100 g gluteenittomia suklaakeksejä (Lidl)
60 g suolapähkinöitä (Taffelin pähkinät on gluteenittomia)
2 rkl maitoa

Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
200 g taloussuklaata
tilkka vettä

Koristelu:
2 palaa suklaata
suolapähkinöitä

Hienonna keksit ja suolapähkinät. Lisää maitoa sen verran, että seos pysyy juuri ja juuri koossa kun puristat sitä kämmenessäsi. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Huom. Jos teet isompaan vuokaan, pohjaan kannattaa laittaa hieman enemmän keksejä.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa. (Jätä kaksi palaa suklaata koristelua varten.) Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sokereiden kanssa, lisää tuorejuusto ja hieman jäähtynyt suklaasula. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä yön yli.

Sulata 2 palaa suklaata pienessä pussissa vesihauteessa. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele suolapähkinöillä.
Tällä kakulla osallistun Serkusten suklaaunelma -blogin hauskaan haasteeseen, jossa tammikuun maku on pähkinä..

25 kommenttia:

  1. Ai kun näyttää herkulliselta. Suolapähkinöiden lisääminen pohjaan on kyllä hauska idea ja tuo mukavasti vaihtelua. :)

    VastaaPoista
  2. Komppaan edellistä... herkulta näyttää :)
    Suklaa ja suolapähkinä toimii!

    VastaaPoista
  3. Nam nam,näyttääpä (ja uskon, että olikin :)) herkulliselta!

    VastaaPoista
  4. Samaa mieltä muiden kanssa, näyttää herkulliselta!

    VastaaPoista
  5. Suolapähkinät ja suklaa on vastustamaton yhdistelmä! Ihanan näköinen kakku! :D

    VastaaPoista
  6. Näyttää niin herkulta; täytyy sitä ollakin! :) Tuo gluteenittomana tekeminen on kyllä tosi hyvä juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain! :) Tämmöinen hyydykekakku on niin älyttömän helppo tehdä gluteenittomaksi!

      Poista
  7. Kyllä on todella herkullisen näköinen kakku. Suolapähkinät varmasti kruunaavat suklaaherkun :)

    VastaaPoista
  8. Oi, tällainen suolaisen ja makean liitto on kyllä minunkin mieleeni. Upean näköinen kakku!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suolainen ja makea toimii kyllä monessa! :)

      Poista
  9. Oi että näyttää hyvältä! Tätä täytyy kokeilla seuraaviin juhliin kyllä!

    VastaaPoista
  10. Herkullisen näköinen kakku :)

    VastaaPoista
  11. Hei!

    Löysin blogiisin toisen käsityöblogin kommenteista ja heti pisti silmään tämä ohje. Hetihän tällästä herkkua täyty päästä kokeile ja aivan mahtavaa tuli! Voiko mikään, missä on suklaata ja paljo rasvasia maitotuotteita, olla muuta kuin hyvää;) Kiitos ohjeesta!

    -Kaisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit! Ja ole hyvä vain ohjeesta! :)

      Poista
  12. Tää on varmasti tosi hyvää! Suolapähkinät ja suklaa on varmasti hyvä yhdessä! Laitanpa ohjeen ylös ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suklaa ja suolapähkinät kyllä toimii! :) Laitahan ihmeessä ohje talteen..

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..