Sauna, hyvä seura ja herkulliset eväät.
Mikäs sen mukavampi tapa viettää vapaailtaa
(jos ompelua ei lasketa)..
(jos ompelua ei lasketa)..
Tein tammikuun alkupäivinä naisten saunailtaan suklaisen hyydykekakun jonka alkuperäiseen versioon, Marianne-kakkuun törmäsin joulun aikaan Punatukka ja kaksi karhua -blogissa.
Tein kakun gluteenittomana jotta se kävisi kaikille. Siksipä en voinut käyttää pohjaan ohjeen mukaisia Marianne-keksejä. Aluksi ajattelin laittaa suklaakeksien sekaan minttusuklaata rouheena, mutta avattu suolapähkinäpussikin houkutti. En osannut päättää, joten lähetin ystävälleni viestin, että päätä sinä, kumpaa laitan.. Suolapähkinät vei siis voiton. Pohjaan laitoin taas rasvan sijaan maitoa. Täytteen tein ihan ohjeen mukaan ja oi kuinka ihanaa, suklaista ja täyteläistä se olikaan. Tein pienempään vuokaan (15 cm) joten kakusta tuli tosi korkea. Koristeeksi vielä sulatettua suklaata ja suolapähkinöitä. Suolapöhkinät sopi tähän kuin nenä päähän!
Tein kakun gluteenittomana jotta se kävisi kaikille. Siksipä en voinut käyttää pohjaan ohjeen mukaisia Marianne-keksejä. Aluksi ajattelin laittaa suklaakeksien sekaan minttusuklaata rouheena, mutta avattu suolapähkinäpussikin houkutti. En osannut päättää, joten lähetin ystävälleni viestin, että päätä sinä, kumpaa laitan.. Suolapähkinät vei siis voiton. Pohjaan laitoin taas rasvan sijaan maitoa. Täytteen tein ihan ohjeen mukaan ja oi kuinka ihanaa, suklaista ja täyteläistä se olikaan. Tein pienempään vuokaan (15 cm) joten kakusta tuli tosi korkea. Koristeeksi vielä sulatettua suklaata ja suolapähkinöitä. Suolapöhkinät sopi tähän kuin nenä päähän!
Pohja:
100 g gluteenittomia suklaakeksejä (Lidl)
60 g suolapähkinöitä (Taffelin pähkinät on gluteenittomia)
2 rkl maitoa
Täyte:
4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
200 g taloussuklaata
tilkka vettä
Koristelu:
2 palaa suklaata
suolapähkinöitä
Hienonna keksit ja suolapähkinät. Lisää maitoa sen verran, että seos pysyy juuri ja juuri koossa kun puristat sitä kämmenessäsi. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Huom. Jos teet isompaan vuokaan, pohjaan kannattaa laittaa hieman enemmän keksejä.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa. (Jätä kaksi palaa suklaata koristelua varten.) Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sokereiden kanssa, lisää tuorejuusto ja hieman jäähtynyt suklaasula. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä yön yli.
Sulata 2 palaa suklaata pienessä pussissa vesihauteessa. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele suolapähkinöillä.
Tällä kakulla osallistun Serkusten suklaaunelma -blogin hauskaan haasteeseen, jossa tammikuun maku on pähkinä..
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
250 g Mascarpone-tuorejuustoa
200 g taloussuklaata
tilkka vettä
Koristelu:
2 palaa suklaata
suolapähkinöitä
Hienonna keksit ja suolapähkinät. Lisää maitoa sen verran, että seos pysyy juuri ja juuri koossa kun puristat sitä kämmenessäsi. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Huom. Jos teet isompaan vuokaan, pohjaan kannattaa laittaa hieman enemmän keksejä.
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sulata suklaa varovasti esim. mikrossa. (Jätä kaksi palaa suklaata koristelua varten.) Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi sokereiden kanssa, lisää tuorejuusto ja hieman jäähtynyt suklaasula. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteen sekaan koko ajan huolellisesti sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä yön yli.
Sulata 2 palaa suklaata pienessä pussissa vesihauteessa. Leikkaa pussin kulmaan pieni reikä ja pursota suklaata kakun päälle haluamallasi tavalla. Koristele suolapähkinöillä.
Tällä kakulla osallistun Serkusten suklaaunelma -blogin hauskaan haasteeseen, jossa tammikuun maku on pähkinä..
Ai kun näyttää herkulliselta. Suolapähkinöiden lisääminen pohjaan on kyllä hauska idea ja tuo mukavasti vaihtelua. :)
VastaaPoistaOli kyllä herkkua! :)
PoistaKomppaan edellistä... herkulta näyttää :)
VastaaPoistaSuklaa ja suolapähkinä toimii!
Niin toimii, paremmin kuin hyvin! :)
PoistaNam nam,näyttääpä (ja uskon, että olikin :)) herkulliselta!
VastaaPoistaJep, oli kyllä! :)
PoistaSamaa mieltä muiden kanssa, näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaSuolapähkinät ja suklaa on vastustamaton yhdistelmä! Ihanan näköinen kakku! :D
VastaaPoistaNäyttää niin herkulta; täytyy sitä ollakin! :) Tuo gluteenittomana tekeminen on kyllä tosi hyvä juttu!
VastaaPoistaKyllä vain! :) Tämmöinen hyydykekakku on niin älyttömän helppo tehdä gluteenittomaksi!
PoistaKyllä on todella herkullisen näköinen kakku. Suolapähkinät varmasti kruunaavat suklaaherkun :)
VastaaPoistaNiin kruunaa! :)
PoistaOi, tällainen suolaisen ja makean liitto on kyllä minunkin mieleeni. Upean näköinen kakku!
VastaaPoistaSuolainen ja makea toimii kyllä monessa! :)
PoistaOi että näyttää hyvältä! Tätä täytyy kokeilla seuraaviin juhliin kyllä!
VastaaPoistaKokeile ihmeessä, tää on hyvää! :)
PoistaHerkullisen näköinen kakku :)
VastaaPoistaKiitos, sitä se olikin! :)
PoistaOiii, näyttää niin hyvältä! :)
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaHei!
VastaaPoistaLöysin blogiisin toisen käsityöblogin kommenteista ja heti pisti silmään tämä ohje. Hetihän tällästä herkkua täyty päästä kokeile ja aivan mahtavaa tuli! Voiko mikään, missä on suklaata ja paljo rasvasia maitotuotteita, olla muuta kuin hyvää;) Kiitos ohjeesta!
-Kaisa
Kiva kun löysit! Ja ole hyvä vain ohjeesta! :)
PoistaTää on varmasti tosi hyvää! Suolapähkinät ja suklaa on varmasti hyvä yhdessä! Laitanpa ohjeen ylös ;)
VastaaPoistaSuklaa ja suolapähkinät kyllä toimii! :) Laitahan ihmeessä ohje talteen..
Poista