torstai 5. toukokuuta 2016

Pitsaa

Jääkaapissa oli päiväyksen ohittanut kermaviili. Kokeilin siitä pitsapohjaa.. Hyvän ohjeen löysin täältä. Alkuperäinen ohje on siis kokonaan viljaton, mutta koska minulla ei ollut tuota psylliumkuitua, korvasin sen grahamjauhoilla. Pohjasta tuli ihanan pehmeä..
Pitsapohja
pellillinen

1 prk kermaviiliä
2 kananmunaa
100 g juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
2 rkl grahamjauhoa (tai psylliumkuitua)

Sekoita kaikki aineet yhteen. Taikina on tosi löysää. Levitä taikina pellille ja esipaista pohjaa 225 asteessa 15 minuuttia.

Laita esipaistetun pohjan päälle mieleisesi täytteet ja paista vielä sen aikaa että juusto sulaa (n. 5 min). Tässä pitsassa on ketsupin lisäksi jauhelihaa, tonnikalaa, ananasta, pizzamaustetta ja juustoa.

12 kommenttia:

  1. Juurikin tässä kevään juhlijan kanssa juttelimme tarjottavista! ☺ Pikkupizzoja toivoo! Ja sehän sopii minulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkupizzat on juhliin oikein kivoja tarjottavia! :)

      Poista
  2. Voi, nyt tuli nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sittenpä vain leipomaan.. :)

      Poista
  3. Kiva pohja, täytyy kokeilla!

    Hyvää äitienpäivää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, on vähän erilainen mutta hyvä!
      Kiitos, hyvää äitienpäivää myös sinulle! :)

      Poista
  4. Tätä voisikin kokeilla :) Olen tehnyt pelkillä kananmunilla ja juustoraasteella, se ei kyllä tavallista pizzapohjaa voittanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä.. Tämä on ehkä pelkkiin kananmuniin ja juustoraasteeseen verrattuna enemmän tavallisen pohjan tapainen, mutta kuitenkin vähän erilainen.. :D

      Poista
  5. Onpas mukavan erilainen pitsapohja. Kermaviiliä pitää olla aina jääkaapissa, monikäyttöistä kun on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus se varmuuden vuoksi ostettu kermaviili pääsee kuitenkin vanhenemaan.. Silloin on hyvä olla näitä reseptejä jemmassa mihin sen vanhentuneen voi tuhota.. :)

      Poista
  6. Kokeiluun! Pizzapohjia tulee aina tehtyä tismalleen samalla reseptillä, joten vaihteluksi voisi kokeilla ihan uutta :).

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..