tiistai 10. toukokuuta 2016

Saappaita

Siivouksesta toiseen ne saivat laatikon pohjalle jäädä. Liian pienet ja rikkinäiset, yksi paritonkin. Saappaat nimittäin.

Nyt kun mies muutamia viikkoja sitten teki saunan ja pesuhuoneen lattiavalun ja betonia jäi yli, vinkkasin saappaista pojalle jolla oli kova hinku tehdä jotakin betonijuttuja.. Toisin sanoen nämä eivät siis edes ole minun tekemiä, mutta laitanpa kuitenkin tänne.. :) Aika paksuksi oli poika betonimössön jättänyt ja ensimmäistä saapasta leikatessani tulikin ensin pieni epätoivon ajatus mieleen. Betoni loppui nilkan kohdalle ja loppuosa oli tyhjää täynnä.. Onneksi kaikissa muissa saappaissa oli betonia koko saappaan täydeltä ja neljä uutta saapasta saatiin..
(Yksi kuvan saappaista on aikaisemmin tekemäni, jonka pari oli kokenut kovia..)
Tarkoitukseni oli osa näistä lahjoittaa myyjäisiin, mutta eivät ehtineet kuivua riittävästi. Ainakin yksi pari lähtee jossain vaiheessa lahjaksi, ei näillä kuitenkaan koko porraskiveä viitsi täyttää vaikka kivoja ovatkin.. :)

***

Nyt olen sitten minäkin joutunut siirtymään älyaikaan. ;) Vanha ja hyvä puhelimeni pääsi kastumaan ja otti mokoma nokkiinsa siitä. Harkitsin kyllä pitkään älypuhelimen ja tavallisen välillä, mutta kameran vuoksi päädyin kuitenkin älypuhelimeen. Ja voi, kuinka paljon parempia kuvia sillä saakaan kuin tällä tabletilla jolla olen ties kuinka kauan jo joutunut kuvat ottamaan.. Ongelma on vain siinä, että en saa kuvia siirrettyä blogiin.. Pöh! Voihan olla, että kunhan tulen puhelimeni kanssa tutummaksi, opin jotain ja ehkä myöhemmin saan käytettyä myös puhelimen kuvia..

Aurinkoiset ilmat on viime aikoina houkuttaneet ulos. Muutenkin vähäinen ompeluaika on entisestäänkin vähentynyt.. Monta ompelujuttua on jäänyt vaiheeseen, mistä on puuttunut napit, mistä vetskari tai jotain muuta. Lauantaina poikkesin Eurokankaassa nappiostoksilla ja tänään täytyi käydä vielä vetskariostoksilla.. Miksi sitä ei huomaa kaikkea samalla kertaa.. :)

22 kommenttia:

 1. Kivoja porraskoristeita ja huippu, että pojat innostuivat asiasta. 👍
  Minullakin on muutama saapas odottamassa. Lähteekö ne hyvin irti betonista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen saappaan saa ihan huolella palasiksi leikellä irrotettaessa...

   Poista
 2. Nuo betonisaappaat on kyllä tosi kivoja. Meillä pyöri myös yksi rikkinäinen pari ties kuinka kauan odottamassa "uusiokäyttöä", mutta enpä ollut saanut aikaiseksi kokeilla betonitöitä, niin kivoja kuin ne onkin, ja nyt hetin saapasparin roskikseen.
  Minä siirryin älyaikaan ihan viimevuoden lopulla kun normi luuri päätti hajota palveltuaan vaivaiset 8 vuotta ;) Itekkin harkitsin, että ostanko ihan tavis puhelimen, mutta mies sitten ratkaisi pulmani ja haki mulle älyluurin. Ei vissiin uskaltanut päästää vaimoaan kauppaa, jos se olis tullut peruspalikan kanssa kotiin :D Nyt kun sulla on älyluuri niin liityhän sitten instaan!!? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Betonityöt on niin kivoja.. Näitä saappaita täytyy tehdä kyllä lisääkin, ovat kivoja lahjoja vaikkapa puutarhaihmisille..

   En ole ajatellut instaan liittyä... Oma blogi, lukemani blogit ja whatsapp vie sen verran paljon aikaa että ihan tarkoituksella koitan pysytellä instasta pois.. :)

   Poista
 3. Nää on niin kivoja! Välillä aina pälkähtää mieleen että pitäisi katsella kirpparilta tähän hommaan sopivat saappaat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa katsella.. Aina joskus kirpparillakin törmää kumppareihin joissa on jo valmiiksi halkeamaa tai reikää..

   Poista
 4. hienoja nuo betonisaappaat! Täytyypä jemmata risat kumpparit raksalle niin voi tekasta parit tämmöiset kun jää betonia yli :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ehdottomasti kannattaa jemmata, nämä on niin kivoja koristeita!

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kiitos! Totta, näitä on kiva tehdä! :)

   Poista
 6. Kivat saappaat! Kiva kun lapset tykkää touhuta :)

  VastaaPoista
 7. Nuo on kyllä niin kivoja koristuksia, sopis meidänkin pihaan ihan mahtavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sitten vaan seuraavaksi pieneksi jäävät saappaat täyteen betonia!! :) Nämä sopii varmasti mihin pihaan vaan..

   Poista
 8. Hienoja!! Minä säästelin aikani vanhoja kumisaappaita, että olisin maalannut ne ja pitänyt kukkapurkkeina, mutten koskasn saanut tehtyä. Niinpä heitin ne muuton yhteydessä menemään. Tuollaiset betonisaappaat olis kyllä aika hauskan näköisiä!

  Minäkin olen vasta vuoden päivät ollut älyluurin omistaja. Siihen asti usean vuoden ajan palveli vanha nokialainen, joka oli kestävä. Se ei hätkähtänyt vettä eikä kolhuja toisin kuin tämä älyluuri, jota saa varoa kokoajan! Mulla on jo kahdesti hajonnut tästä näytön lasi :( nytkin on pieni särö kulmassa. Ei siis mikään kestävä kapistus todellakaan varsinkaan tällaiselle mämmikouralle.

  Etköhän liity instaan sinäkin nyt, kun älymaailmaan lähdit mukaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Kukkapurkkinakin saappaat toimisivat loistavasti!

   Ei nykyajan kapistuksia tehdä kestämään.. Myyjä sai mut ylipuhuttua ja ostin näyttöön lasikalvon. Jospa ei heti hajoaisi ,kun täällä toinen mämmikoura.. :D Entinen puhelin lenteli usein ja takakansi ja akku irtosi aina silloin.. Vaan aina se uudelleen päälle lähti.. :)

   Katsotaan, katsotaan.. :)

   Poista
 9. Kivan näköisiä! Minen kyllä saappaistani raaskisi luopua ;)

  VastaaPoista
 10. Ihan paras käyttötarkoitus ylijäämäbetonille, olen itsekin tuota harrastanut. Hienoja saappaita :)

  VastaaPoista
 11. Mahtavaa, että teillä poika innostui näistä! Komiat saappaat :). Onnea uudesta puhelimesta! Hetki siinä kyllä meni minulla, kun pääsin sinuiksi älypuhelimen kanssa. Vuoden verran olen käyttänyt ja nyt alkaa jo vähän sujuakin :D. Pitkään olin sitä mieltä, että en ihan varmasti hanki älypuhelinta, mutta onhan siinä omat hyvät puolensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo, noin minäkin älypuhelimesta ajattelin.. Ja viestien kirjoittaminen on kyllä nyt hankalempaa, kun entistä ei tarvinnut juuri kirjoittaessa katsoa, lähinnä vain tarkistaa mitä tulikaan kirjoitettua.. Ehkäpä siihenkin tottuu.. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..