tiistai 3. tammikuuta 2017

Joulun ommellut lahjat

Uusi vuosi, mutta muistellaanpa vielä vähän vanhoja. Kysellessäni kummilasten äideiltä vinkkejä joululahjojen hankintaan, sain siinä sivumennen selätettyä silloin niin pitkään jatkuneen ompelujumin. Kolmevuotias kummityttömme on pikkusiskonsa kanssa kova hoitamaan nukkevauvoja ja kuulemma tyttösillä oli jatkuva tappelu ainoasta kantokassista.. Niinpä sain ehdotuksen, että jos tehdä haluan ja sopivia tilkkuja löytyy niin sellainen voisi olla hyvä.. Tilkkujahan kyllä löytyi (ja löytyy edelleen), mutta siihen mennessä niiden pyörittely ja ideoiden puute yhdessä oli aiheuttanut vain lähinnä ärsytystä..
Vaan nytpä kävinkin kangaslaatikoiden kimppuun ihan uusin innoin ja pianhan sainkin ensimmäisen joululahjan valmiiksi. Jonkin verran taisi taidot olla ruosteessa pitkän tauon jäljiltä, sillä onnistuin saamaan kaksi neulaa vinkuralleen tätä ommellessani. Hups.
Yritin ensin etsiskellä valmiita kaavoja, mutta lopulta päädyin piirtämään kaavat itse. Vähän kapoisemman kassista olisi voinut tehdä, mutta muuten olen kyllä tyytyväinen. Ratkojakin sai olla melkein rauhassa, vain unohtuneelle kääntöaukolle jouduin sitä vilauttamaan. Kaikki kankaat ja muut tarvikkeet löytyivät omista jemmoista.
Vuorikankaana pussilakana jota en ollut vielä aiemmin saksinut joten kuvioita oli mahdollista kohdistaa. Päällikankaan ja vuorikankaan välissä on paksua tikkivuorta, jonka tikkasin kiinni vuorikankaaseen. Tikkikangas oli sen verran paksua, ettei kankaita tarvinnut muuten tukea ollenkaan.
Nytpä saavat tyttöset yhdessä hoitaa ja kantaa omia vauvojaan, kun äiti hoitaa oikeaa, aaton aattona syntynyttä pikkuista! <3

***

Neljävuotias kummityttömme tarvitsi käsilaukkua. Laukkuun sisälle vielä pieni värityskirja ja kyniä jotka voi ottaa vaikka automatkalle ajankuluksi mukaan.

Kaavat molempiin omat
Kankaat omista jemmoista

19 kommenttia:

  1. Olet kyllä taitava ompelija. Todella. Ihanasti tuolta nuken kantokassista pilkottaa tuo vuorin kuvio. Ja tuo rusettilaukku on tosi söpö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On kiva kun kangasta on paljon ja voi kohdistaa kuvioita ihan mielensä mukaan.. Varsinkin uusissa ostokankaissa sitä on tarkempi eikä läheskään aina raaski, kun täytyy säästellä.. :)

      Poista
  2. Vau mikä kantokassi!! Laitahan kaava jakoon ;) Kelpaisi meillekin ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ja kiitos mielenkiinnosta kaavaa kohtaan.. Olishan se kiva jakaa, mutta mulla ei taitaisi rahkeet riittää ja tekniikka pelittää niin että saisin ne tänne jakoon.. :D Mutta sinulta tällaisen kaavoittaminen onnistuu varmasti itseltäsikin! :)

      Poista
  3. Ihania lahjaompeluita! Ihastuttava ruusulaukku ja kantokassi ❤ Kyllä ovat lahjan saajat olleet varmasti onnellisia 😊

    VastaaPoista
  4. Ihania, kantokassi on erityisen huippu! Meillä kummilapset sai jouluna vain kortin ja suklaalevyn, ne aikuisetkin :D Synttäreillä muistetaan sitten isommin, se on meillä todettu hyväksi tavaksi. Onpahan jouluna yksi stressi vähempänä :) Onnea alkaneeseen vuoteen koko teidän perheelle ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuohan kuulostaa hyvältä! Voisi oikeasti ottaa käyttöön sekä omien että kummilasten lahjonnassa.. Kiitos, ja hyvää alkanutta vuotta myös sinulle ja perheellesi! :)

      Poista
  5. Onpas todella ihania kumpikin! :D

    VastaaPoista
  6. Onpas hieno kantokassi! Kivan mallinen tuo laukku :)

    VastaaPoista
  7. Kantokassi on hyvä leveämpänäkin. Mahtuu nääs kaks nukkea :-D Kiitos ihanasta lahjasta!
    T. Kummitytön äiti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahdelle ajattelin kassin olevan hyvän, joten en enää valmista lähtenyt purkamaan.. Hyvä, jos kassi oli mieluinen! ❤

      Poista
  8. Tosi ihania lahjoja! Voin kuvitella, että kantokassista ollaan oltu aivan onnesta mykkärällä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. :) Näitä lahjoja on aina niin kiva toteuttaa, kun on selkeä toive ja/tai tarve.

      Poista
  9. Niin ihania lahjoja. Kivoja antaa ja saada. Ja se, että niillä voi leikkiä antaa niille oman arvonsa. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Itse tehtyä on kyllä mukava antaa ja siinä saa itse sen tekemisen ilon! Mutta mitä isommasta lapsesta on kyse, sen korkeampi kynnys on lahjoa itse tehdyllä..

      Poista
  10. Ihana tuo nuken kantokassi!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..