lauantai 31. joulukuuta 2016

365 SikSak-projekti

Alkuvuodesta lähdin hetken päähänpistosta mukaan koko vuoden kestävään virkkausprojektiin, siksak-kuviota rivi päivässä.. Kahta peittoa aloin alunalkaen tekemään. Homma on edennyt välillä ihan suunnitelman mukaan, mutta välillä on tullut pakon sanelemia tai vain silkasta laiskuudesta johtuvia taukoja. Heinäkuussa taisi olla pisin tauko, kun en saanut aikaiseksi riviäkään! Tauon jälkeen taas tartuin koukkuun uusin innoin ja otin kiinni jälkeen jääneitä rivejä. Miinukselle jäin 15:n rivin verran, mutta olen kyllä yllättynyt että melkein koko vuoden pysyin hommassa mukana!
Niitä heinäkuun puuttuvia rivejä virkkailin pääasiassa tyynyiksi, sillä peitoista olisi muuten tullut aivan hurjan isoja. Tyynyihin käytin kaikkia kaapista löytyviä värejä - eikä lopputulos ollut oikein itselleni mieluinen.. En tullut edes kuvanneeksi tyynyjä, ja tosiasia on ettei niissä ole edes sisätyynyjä vielä. Lapset kuitenkin kelpuuttaisivat nekin tyynyt joten taidanpa jonakin eioomitääntekemistä- päivänä pyytää poikia tekemään sisätyynyt..

HommaHuoneen värihaasteen mukaan olen ainakin osittain värejä virkkaillut ja peitoista tuli lopulta ihan kivat, vaikka välillä olenkin harmitellut että niin monella eri värillä niitä aloin tekemään..
Ja mihin peitot sitten päätyivät? Kaapinperälle odottamaan aikaa jolloin ne uskaltaisi ottaa esille.. Kokeilin kyllä omaan sänkyymme päiväpeitoksi, mutta kaksi erillistä peittoa ei oikein toiminut. Ja meidän lasten kanssa mitkään torkkupeitot sohvalla eivät myöskään toimi.

Yhdellä peitolla on painoa 1700 g. Lankojen hinnaksi tulee näin n. 48€/peitto.. Lankoina Novitan 7-veljestä, kuinkahan montaa eri väriä.. En ole jaksanut laskea..

Ohje SikSak-kuvioon löytyy Tanjan blogista Ihan kaikki kotona.

Olihan tämä projekti. Ei ihan heti ensi vuodelle tullut mieleen aloittaa näin pitkäkestoista projektia. :D

Onnellista ensi vuotta!


16 kommenttia:

 1. Tosi kivat peitot! Ei yhtään haittaa vaikka ovat värikkäät, ne ovat iloiset! Sohvalle vaan ;) Meilläkin on. Välillä niistä tehdään majaa ja välillä niiden alla ja päällä huilaillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Täytyy ensin tyynyjen kanssa kokeilla, josko uskaltaisi..

   Poista
 2. Ja samoin: Onnellista elämää vuonna 2017!

  VastaaPoista
 3. Ihanan värikäs peitto. Ahkera olet ollut. 👌

  Kaikkea hyvää uudelle vuodelle! 💜

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väreissä kyllä riittää.. :) Pikku hiljaahan tätä on tehty, mutta työtunteja on kyllä tullut melkoisesti.. Kiitos! <3

   Poista
 4. Kauniit! Ja ei muutakuin sohvalle vaan peitot, niistä on hyvä tehdä majoja 😁
  Oikein hyvää uutta vuotta ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällaista peittoa on mahdotonta alkaa korjaamaan jos purkautumaan alkaa. Siksi vähän arastelen. Kiitos! <3

   Poista
 5. On kyllä kauniit peitot! Onnellista alkanutta vuotta sinulle <3

  VastaaPoista
 6. On kyllä ollut iso työ ja miten kaunis lopputulos :)Hyvää alkanutta vuotta :)

  VastaaPoista
 7. Voi, minä olen niin odottanut tämän peiton näkemistä! Se on kivan värikäs ja on siinä kyllä sinulla ollut mahdoton homma! Saat olla itsestäsi ylpeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla! ❤ Kyllähän näissä hommaa oli ja kyllästyminenkin välillä iski, mutta olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen. (Vaikka sitten vähän miinukselle jäinkin.) :)

   Poista
 8. Ihanan värikästä ja iloista! Siksak virkkaus on niin kivaa ja koukuttavaa, mutta minä en olisi kyllä pystynyt tällaiseen pitkäjänteiseen suoritukseen. Hatunnosto sinulle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) No, en minäkään näin pitkälliseen projektiin ihan heti uudelleen lähtisi.... :D Nyt en millään tahdo saada aikaiseksi tarttua koukkuun, vaikka yksi tilaustyö sitä vaatisi..

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..