perjantai 19. tammikuuta 2018

Jämätammikuu


Olen tässä alkuvuonna yrittänyt saada kangaslaatikoihin hieman tilaa ja ommellut sekä uusista että jämäkankaista. Jämäkankaita kertyy koko ajan lisää, kun isompia tilkkuja ei raaski poiskaan heittää jos vaikka sattuis tarvimaan, mutta kuitenkaan en oikein tahdo osata niitä myöhemmin käyttää.. Toisilla on taito yhdistellä mitä erilaisempia kuoseja samaan vaatteeseen ja sitä minä aina joskus vähän kadehdin..

Mutta voihan niitä yksittäisiä kuosikankaita onneksi yhdistää pelkästään yksiväristenkin kankaiden kanssa ja se on minusta astetta helpompi juttu.. Tosin se tarkoittaa aika usein sitä, että se sopiva yksivärinen täytyy ensin hakea kaupasta ja se taas tietää yleensä jälleen lisää tilkkuja.... :D No, onneksi edes joskus sopivat palat löytyy kaikki valmiiksi laatikosta..

Tällä kertaa tein vaatteita laatikossa olevista jämäkankaista kolmelle nuorimmalle. Useita vuosia marinoituneen skeitti-kuosin nappasi laatikosta kohta neljävuotias ja toivoi siitä itselleen paitaa. Se riittikin juuri sopivasti paidan etukappaleeksi ja kaveriksi löytyi kaikkia skeittikuosissa olevia värejä.. Tytön huppariin applikoin velour-kankaan jämistä yhden maatuskan ja kaivoin eriväriset mutta yhteensopivat resorit.. Tässä hupparissa kiepautin sivusaumaa hieman etukappaleen puolelle, idea napattu Ainolta.. Nuorimmaisen pojan tiikerikuosisen college-puvun housuihin tuli polvipaikat (tai säärisuojat) ja liian kapea susikangas sai kaverikseen kaistaleen mustaa jotta riitti paidan etukappaleeksi. Lisäksi tein ainakin pari pientä mekkoa, nuken haalarin (näitä en tullut kuvanneeksi) ja aloittelin yhden kummilapsen synttärilahjaa.. Ja tiedättekö mitä? Minusta ihan näyttäisi siltä kuin tilaa ei olisi laatikoissa yhtään sen enempää... ;D

Aina välillä tilkkujen pyörittely ja ideoiden puute alkaa vähän liiaksi ahdistaa ja silloin siivoan laatikot perusteellisesti ja joka kerta on koululla otettu kangastilkut ilomielin vastaan. Ja selvästi tilkut ovat päässeet koululla käyttöönkin, sillä muutamat tutunnäköiset kankaat on lasten töissä tulleet takaisin päin. :)

Kiitos Pikku Akan, löysin tälle vuodelle kivan haasteen Mehukekkerit-blogista.. Kun tammikuun haasteeseen olin jo (haasteesta tietämättömänä) ommellut ja useammalle muullekin kuukaudelle on suunnitelma jo valmiina, on tähän haasteeseen kyllä ihan pakko tarttua.. Saapa nähdä, pysynkö koko vuoden matkassa mukana.. :)

6 kommenttia:

 1. Oi miten ihania ompeluksia♥ Olet kyllä taitava kun tuollaisia loihdit! Mukavaa viikonloppua:)

  VastaaPoista
 2. Oi miten hienoja, ja tervetuloa mukaan haasteeseen! :)

  VastaaPoista
 3. Mää oon ratkaissut tuon yksiväristen tilkkujen ongelman sillä, että ostan vain muutamaa yksiväristä, mutta sitäkin pidemmän pätkän. Ei jää käyttämättömiä soiroja :) Minun tilkkulaatikkoni käyttäytyy aivan samoin, vaikka olen koko viime vuoden ommellut tilkuista, niin pohjaa ei laatikossa kyllä näy?! Kivoja paitoja ja housuja, tuo eka skeittikangas oli kyllä ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo olisikin järkevää.. Kiva kuulla että jonkun muunkin tilkkulaatikko käyttäytyy samoin kuin minun! :D Skeittikankaan loppu olikin odottanut laatikossa varmasti kaikista tilkuista pisimpään.. Oli jo aikakin saada se pois laatikosta pyörimästä. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..