perjantai 11. toukokuuta 2018

Banaani-taateli-suklaakakku

Ostin ennen joulua paketin taateleita, ehkäpä ajatuksena oli tehdä taatelikakku jouluksi.. Siellä se paketti yhä vieläkin odotteli, kun Valkoisen talon Eerika julkaisi ohjeen sokerittomaan banaani-taateli-suklaakakkuun. Nyt tuo ohje pääsi testiin, kun eilen vietimme neljän keväällä syntyneen lapsemme yhteisiä kummisynttäreitä. Minä tein kakun ihan vain huvikseen gluteenittomaksi ja käytin jauhoina Semperin gluteenitonta jauhoseosta.

Banaani ei kuulu leivonnaisissa ollenkaan mun lemppareihin, vaan ennemminkin inhokkeihin.. Tukkoisen nenän kanssa en kyllä ehkä maistanut kunnolla, mutta mielestäni banaani ei maistunut liiaksi. Oikean suklaakakun veroista tämä ei toki ollut, mutta tykkäsin ja kakku sai kehuja myös muilta joita ei nuha ja makuaistin puute vaivannut. :)
Banaani-taateli-suklaakakku

1 pkt (250g) taateleita
2 dl kahvia
2 dl vettä
3 kypsää banaania
1 dl rahkaa tai turkkilaista jugurttia
2 kananmunaa
3 dl jauhoja (vehnä, glut., tai kaurajauho)
1 dl perunajauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl soodaa

Pilko taatelit kattilaan, lisää kahvi ja vesi ja keitä niin kauan kunnes taatelit ovat pehmenneet ja muuttuneet sosemaiseksi. (Tämä vei minulla aikaa noin vartin verran.) Jäähdytä seos.

Soseuta banaanit haarukalla ja lisää taateliseokseen.

Sekoita joukkoon rahka ja kananmunat.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon.

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteisessa uunissa 45-60 minuuttia. (Meidän uunilla meni tuo 60 min..)

Tarjoa jäähtynyt kakku kermavaahdon ja mansikoiden kera.


8 kommenttia:

  1. Eikö kakku ollutkin positiivinen yllättäjä? Minä ainakin tein tätä ekaa kertaa pikkuisen ennakkoluuloisesti, mutta yllätyin positiivisesti. Aika hyvä herkku herkkulakon aikana 😉 tai jos haluaa vältellä sokeria 👌

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä oli! Ja sokerittomaksi kakuksi kuitenkin aika makea..

      Poista
  2. Olipa hyvä resepti, pitää miettiä voisiko tuon kananmunan vielä korvata jollain, kun meillä ollaan allergisia. Ehkä päärynäsoseella? Tai lisätä reilummin rahkaa kananmunan tilalta? Mulla meinaa leipominen ihan kokonaan jäädä kun valkoinen sokeri on nyt tilapaisesti kiellettjen listalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että kananmunan pystyy korvaamaan päärynäsoseella.. Aineet kun sekoitetaan vaan yhteen eikä kananmunia vaahdoteta.. Tämä on kyllä hyvä resepti sokerin välttäjälle, kokeile ihmeessä!

      Poista
  3. Tätä minunkin on pitänyt kokeilla. Ehkäpä nyt uskaltaudun, kun sinäkin sen hyväksi totesit! Vaikuttaa kyllä hyvältä ja maukkaalta ohjeelta 😋

    VastaaPoista
  4. Testasin reseptin nyt. Jätin kananmunat pois ja laitoin rahkaa 2 dl. Kakun sisus jäi tunnin paistamisen jälkeen vähän mutakakkumaisen tahmeaksi. En tiedä miten alkuperäisessä reseptissä oli tarkoitus. Minun makuun kahvi maistuu liikaa, muuten koostumus hyvä. Ehkä seuraavaksi testaisin lisätä kanelia tai kardemummaa taittamaan kahvin makua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun testasit! :) Kyllä se minullakin jäi mutakakkumaiseksi.. Kaneli tai kardemumma voisivat sopia hyvin tähän, tai sitten kahvin voisi korvata vaikka vedellä.. Muokattavissa oleva resepti! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..