torstai 31. toukokuuta 2018

Mekot tytöille

Nämä mekot valmistuivat tokaluokkalaiselle ja eskarilaiselle jo pääsiäiseksi, kun he kuorolaisina lauloivat pääsiäiskirkossa. Tarve uudelle mekolle oli oikeastaan vain isommalla neidillä, vaan kun mekkoja tykkään ommella ja aikakin antoi myöden, teinkin molemmille.

Kysyessäni ohjeistusta pukeutumiseen, sain vastaukseksi että "värikästä, pääsiäisen iloa".. No, eivätpä nämä varsinaisesti värikkäitä olleet, mutta kun kerran vaatimuksena ei ollut jokin tietty väri, annoin tyttöjen itse valita kankaat. Ja eipä se omena kauas puusta oo näemmä pudonnut, kun valinta osui molemmilla ruusukuosiin.. :D

Tuon kuoron esiintymisen jälkeen näillä mekoilla on juhlittu jo monet juhlatkin - viimeisimmäksi tänään koulun kevätjuhlat. Kerrankin on mekoille ollut käyttöä enemmän kuin yksien juhlien verran ennen kuin käyvät pieneksi!

En ehtinyt aamun härdellissä kuvata mekkoja ja päivällä sain vain isomman suostuteltua kameran eteen.. Ja tietysti muistin ne puuttuvat kuvat vasta äsken ja vaikka kesä ja valoisaa onkin, ei minun kuvausvälineillä enää tähän aikaan hääppöisiä kuvia saanut..


Kaava: Ottobresta (lehden numero on nyt minulta hukassa...)
Kankaat: Jämäkankaita laatikon kätköistä... Keltainen puuvillakangas on alunperin Eurokankaasta ja musta satiini mummulan vaatehuoneesta napattu verho.. :)

Näillä mekoilla osallistun Mehukekkereiden toukokuun haasteeseen. Olen ommellut myös itselleni pari mekkoa ja vakaa oli aikomus saada nekin mukaan haasteeseen.. Vaan kumma kyllä, ne on taas jääneet kuvaamatta.. :D

12 kommenttia:

 1. Oi miten ihania mekkoja♥ Mukavaa alkanutta kesää sinne teille ja ihanaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! ❤ Ihanaa kesää myös sinulle! :)

   Poista
 2. Niin kauniit mekot olet taas ommellut! Ja mahtavaa kierrätystä hyödyntää verhokangas mekkoon! 😙

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Verhot on kyllä hyvää materiaalia.. Ja yleensä niitä on aina vähintään kaksin kappalein joten riittää vaikka minkälaiseen mekkoon.. Tuosta mustasta olen aiemmin tehnyt itselleni mekon, ja silloin sain kommenttia että oot sitten vetässyt verhot päälles.. Mutta se kommentoija oli velipoika.. :D

   Poista
 3. Hienoja mekkoja. Kaunis kangas tuossa tummassa mekossa. Minullakin olisi muutama verho, josta saisi mekon, joten kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Tuo kangas on kyllä mielenkiintoinen. Mustat kuviot kankaassa on samettia, kivasti silti erottuu mustalta pohjalta. Mun tulee kirppareilla aina katseltua verhot läpi mahdollisina mekkokankaina.. :)

   Poista
 4. Karoliina P3.6.2018 9.27

  Niin nättejä mekkoja! Oot Raisa kadehdittavan taitava!! Pitäisi tulla käymään teillä :)

  VastaaPoista
 5. Ruusukangas on aina niin kaunista, kesäistä, nostalgistakin. Ihana, kun mekoilla on ollut käyttöä. Se on totta, että usein ne jäävät kerran käytetyiksi ja se harmittaa.

  Kesän iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuissa on sitä jotain! ❤ Kesän iloa myös sinulle! :)

   Poista
 6. Niin sievät mekot! Kauniisti istuu ainakin isommalle ❤️

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..