sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Iidan kissakakku

Tytöistä keskimmäinen täytti perjantaina 3 vuotta. Tänään on kummit tulossa synttäreitä juhlimaan, siispä täytekakkua.. En muuten muista milloin viimeksi olen kakkua tehnyt, on hiukan vierähtänyt aikaa.. Ja marsipaanilla tai muulla vastaavalla olen päällystänyt kakkua viimeksi varmaan viime kesänä, ja sen kyllä huomasin.. Ei oikein ottanut marsipaani asettuakseen nätisti kakun päälle, enkä tarkoituksella alkanut kuvailemaan näitä ryppyjä, harmittaa vaan itseä myöhemmin.. Kissan tein jo muutamia viikkoja sitten valmiiksi, ja siitäkään ei ihan sitä tullut mitä yritin.. Mutta kissaksi sentään tunnistaa ja kissa siitä nyt piti tulemankin, vaikkakin aivan toisennäköinen.. Kakkupohja on gluteeniton, täytteenä banaanimousse.
 
 
 
 Sankari sai itse asetella loput koristeet, ja tällainen kakusta lopulta tuli:
 
Gluteeniton kakkupohja:
 
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta (Pirkka)
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vaahdota munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita muut aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. (Huomaathan myös jauhottaa gluteenittomasti, esim. glut. jauhoseoksella!) Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan hetki ennen kumoamista.
 
Banaanimousse:
 
3 banaania
200 g Valio Viola appelsiinituorejuustoa
2,5 dl Flora Vispiä
4 liivatelehteä
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sokeria
sitruunamehua
 
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Muusaa banaanit. Vaahdota Flora Vispi ja sokerit, lisää appelsiinituorejuusto ja muusatut banaanit. Kuumenna sitruunamehu esim. mikrossa kiehuvaksi, puristele liivatteet ja sekoita kuumaan nesteeseen. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan huolella sekoittaen. Täytettä riittää 4 munan kakkuun kahteen väliin..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..