tiistai 11. maaliskuuta 2014

Suklaapikkuleivät

Tämä resepti oli ollut jo vähän aikaa valmiina odottamassa sopivaa hetkeä, ja vielä muutamaa tuntia ennen synttärivieraiden saapumista päätin testata.. Niinpä tuumasta toimeen, ja nopeasti nämä valmistuikin, vielä kun vähän oikaisin muutamasta työvaiheesta (ohjeessa sulkeissa olevat kohdat ohitin kokonaan ja hyvin onnistui niinkin).. :) Suklaata olisi voinut laittaa enemmänkin, ja tähän olisi sopinut hyvin vaikka pähkinät kaveriksi.. Annoksesta pitäisi tulla noin 60 kpl, mutta minä sain vähän vähemmän kun se taikinakin oli niin hyvää!! :)
 

 
Suklaapikkuleivät n. 60 kpl
 
250 g voita
3 3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
6 dl vehnäjauhoja
140 g suklaarouhetta
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja rouhittu suklaa vehnäjauhoihin, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
 
(Anna taikinan kovettua jääkaapissa.) Muotoile taikinasta sopivan kokoisia tankoja sen mukaan, haluatko isoja vai pieniä pikkuleipiä. (Koveta tangot pellillä jääkaapissa ennen leikkausta.) Leikkaa tangot n. 2 cm viipaleiksi, lado viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Jätä leviämisvaraa. Paista 190-200 asteessa 6-10 minuuttia.
 
Omat muistiinpanot: Kiertoilmauunilla laitoin lämmöt n. 180 asteeseen, ja paistoin kahta peltiä kerrallaan noin 13 minuuttia.. Reunat ei paistuneet liikaa..
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..