tiistai 25. maaliskuuta 2014

Trikoohousuja

Olin leikannut joskus aikoja sitten valmiiksi palat 56 senttiseen potkupukuun, ja tässä joku päivä innostuin sen ompelemaan kasaan. Pientä korjausta koitan vielä tehdä kaulukseen joten siitä on tulossa ehkä joskus myöhemmin oma postaus..
Mutta siitä innostuneena aloin taas kaivelemaan noita tilkkukasoja, että oliskos siellä vielä jäljellä jotain sopivan kokoista kangaspalaa josta saisi jotakin järkevää tehdyksi.. Ja olihan siellä. Sain samaisesta kankaasta  tehtyä 1.3. syntyneelle pikkumiehellemme trikoohousut, koossa 56cm.. Ja itse asiassa kangasta vielä jäikin sen verran että saisin varmaan toiset ainakin samankokoiset.. Ei siis ihan pieni tilkku ollut se mistä nämä syntyivät: 
 


 
Kaavaa hiukan muokkasin, mm. kuminauhavyötärön sijaan laitoin  housuihin korkean resorin, jota voi pitää auki tai kääntää alas housun päälle. Tähtikangas on kangastukusta, resori löytyi taannoin äidin ja isän vaatehuoneen hyllyltä.. :)
 
Kaavamaratonin päätteeksi innostuin kaivelemaan vieläkin vanhempia tilkkulaatikoita ja sieltäkin löytyi pari vähän edellistä pienempää kankaanpalaa joista sain tehtyä vielä toiset trikoohousut, mutta oli pakko ottaa se kaikista pienin kaava käyttöön, eli housut ovat kokoa 50cm.. 
 
 
 
 
Alunperin ajattelin nämä lahjaksi ystävän pienokaiselle, mutta kun kangasta riitti vain tuohon pienimpään kokoon niin taitavat kuitenkin jäädä itselle.. Molemmat kankaat on aikoinaan ostettu Eurokankaasta..
 
 
Kaava: Ottobre 1/2012 "Little Houses" trikoohousujen kaavasta muokaten 50 ja 56 cm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..