perjantai 9. toukokuuta 2014

Gluteeniton omenapiirakka

Viime viikonloppuna tein gluteenittoman omenapiirakan. Googlaamalla hain jotakin hyvää ohjetta, ja päädyin tähän kun sattui olemaan kaapissa jonkin aikaa sitten parasta ennen -päiväyksen ohittanut kreikkalainen jogurttipurkki. Ja tää oli niin täydellinen ohje, että tästä tuli heti mun suosikki omenapiirakan ohje!! Ohjeessa käskettiin painella taikina vuoan pohjalle ja reunoille, mutta tää taikina oli kyllä niin löysää ettei sitä mitään voinut painella.. Koitin sitten vähän lusikalla nostaa niitä reunoja juuri ennen kuin kaadoin täytteen.. Testasin sitten muutaman päivän perästä tehdä tällä samalla ohjeella vaihtamalla gluteenittomat jauhot vehnäjauhoihin, ja jogurttiakin oli siinä vaiheessa enää 2dl jäljellä.. Taikinan sai kyllä taputeltua vuoan reunoille, mutta ei siitä läheskään yhtä hyvää tullut kuin gluteenittomasta versiosta.. Ja aika kuivaakin se oli, mutta olipa sitä jogurttiakin vähän vähemmän kuin piti.. Alla muokattu ohje, alkuperäinen löytyy täältä:
 
 
 
pohja:
100 g pehmeää voita/margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
 
täyte:
3 dl jogurttia (maustamaton)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
 
2 omenaa
kanelia
sokeria
 
Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat hyvin sekoittaen. Sekoita leivinjauhe jauhoseokseen ja lisää taikinaan. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan, (laita kylmään odottamaan). Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Kuori omenat tarvittaessa ja viipaloi. Lado omenaviipaleet piirakan päälle, ripottele omppujen päälle kanelia ja sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
 
 
Omat muistiinpanot:
*meidän uunilla riitti paistoajaksi 25 minuuttia

2 kommenttia:

  1. Leivoin tätä perjantaina, tuli todella hyvää. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä huippuhyvä ohje, takuulla tulee hyvää! :) Kiitos Laura!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..