torstai 15. toukokuuta 2014

Vanhan lipaston kunnostus - vihdoinkin valmis!

Pitkän aikaa lipasto saikin viime postauksen jälkeen odottaa jatkokäsittelyä.. Tähän vaiheeseen jäätiin silloin:
 

Nuo kaksi pikkulaatikkoa hioin käsin hiomapaperilla, ja totesin että toivoton homma.. Ostin pienen ja halvan hiomakoneen, hioin keskimmäisen laatikon koneella juuri ennen synnärille lähtöä ja sitten jäi projekti taas pitkäksi aikaa tauolle.. Tuskailin miehelle että kun tuo hiominenkin on niin hidasta touhua, niin minähän vuonna tämäkin projekti mahtaa olla valmis. Hänpä haki autotallista kuumailmapuhaltimen ja sanoi että koitas tätä! (en tiennyt meillä sellaista olevankaan)..
 
Sitten tuli oikein kaunis aurinkoinen päivä ja mehän kannettiin lipasto ulos ja minä sulattelin maaleja pois kuumailmapuhaltimella.. Kivat käryt siitä tulikin.. Sain poistettua maalit (en ehkä 100%:sti mutta melkein) ja hiottua lipaston kauttaaltaan. Poistettiin lipaston takaseinästä alimmainen lauta sekä lipaston "jalat" kokonaan, olivat niin huonossa kunnossa, päässeet joskus kostumaan..
 
 

 
Sitten projekti jäi jälleen muutamaksi viikoksi tauolle, kunnes sain aikaiseksi hakea "maalin".. Vertailin etukäteen eri paikoista  hintoja ja erilaisia vaihtoehtoja, ja lähdin Liberon Bloom - puuvaha mielessä ostoksille.. Prisman hyllyllä vielä vertailtuani eri tuotteita tuo puuvaha vaihtui sitten Zen petsivahaan, koska väri oli enemmän mieleiseni.. Lipasto kannettiin keskelle olkkarin lattiaa vanhan vahakankaisen askarteluliinan päälle odottamaan jatkoa..
 
Kun mies lähti tässä eräänä iltana isompien lasten kanssa veljensä luo, niin minähän käytin heti tilaisuuden hyväkseni ja tartuin pensseliin! Maalasin/petsasin/vahasin lipaston kahteen kertaan, välillä jouduin imettämään vauvaa, mutta suti kävi silti koko ajan kun ei malttanut edes siksi aikaa lopettaa.. =) Tältä näytti kahden maalauskerran jälkeen:
 
 
Intoa täynnä lähetin tässä vaiheessa kuvia vähän yhdelle jos toiselle. Myös veljelleni lähetin kuvan ja kysyin tunnistaako vielä samaksi, hän kun kuskasi lipaston silloin taannoin minulle.. Sain vastaukseksi viestin että onko tuo joku pohjamaali vai jääkö se tollaseks.. =D Tuo petsivaha oli kyllä niin nappivalinta, tykkään ihan hirveesti! Oven halkeamakaan ei häiritse enää ollenkaan, kyllä vanha saa olla vanha..
 
 
Sitten vielä kannen kimppuun.. Sen pinnassa oli jotakin aivan kuin paperia tai tapettia, joka joistakin kohdista lähti hyvin lastalla krapsuttamalla pois, mutta oli toisissa kohdissa tosi tiukassa.. Krapsuttelin jonkin aikaa, mutta lopulta hioin kannen koneella ja kun autotallista löytyi joku purkinloppu tummaa puuöljyä, käsittelin sen sillä..
 

 
Ja tässä on lopputulos:

 

 
 
 
 
Uudet jalat sille voisi vielä tehdä, mutta toistaiseksi se saa kätkeä tavaraa sisäänsä ilman jalkoja.. Tämän aamullisen kuvan jälkeen lipasto on jo siirtynyt toiselle puolelle huonetta, kun se ei ollutkaan hyvä tässä mihin sen alunperin ajattelin ja laitoinkin.. Siihen tarvitaan vähän korkeampi mutta muuten saman tyylinen, eli eikun kirppareita kiertämään!! ;)6 kommenttia:

 1. Siitähän tuli tosi kaunis! Minulla on lipasto vielä miehen mummolan vintillä... Tällä hetkellä ei kyllä ole kotona tilaakaan mihin sen laittaisi, toivottavasti se sielä vielä säilyisi, onhan se siellä kyllä ollut monta vuosikymmentä jo :)

  VastaaPoista
 2. Vastavierailulla blogissasi ja sen verta herkullisia leipomuksia/reseptejä ja muita projekteja on blogisi pullollaan, että täytyy oikein ajan kanssa tulla selailemaan :) Lipastostasi tuli tosi upea! Itse tein jokunen vuosi sitten saman projektin sellaiselle korkeamman malliselle kaapille/lipastolle ja muistaakseni käytin juurikin tuota Liberonin puuvahaa, tykkään tuloksesta edelleen, puuvaha antaa mielestäni oikeanlaista ilmettä vanhalle huonekalulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun kävit vierailulla ja kiitos kommentista! Etsiskelen edelleen korkeampaa kaappia samaan käsittelyyn, vielä ei ole sitä oikeaa tullut vastaan.. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..