torstai 4. kesäkuuta 2015

Juhlamekko

Minun ei ollut tarkoitus tehdä kesän juhliin tyttösille uusia mekkoja, kun vähän käytettyjä mekkoja on kaapit pullollaan. Ainoastaan keskimmäisellä neidillä olisi ollut tarve uudelle mekolle ja siihenkin oli materiaalit vanhojen verhojen muodossa jo olemassa. Vaan kun viime viikolla kävin vetskariostoksilla Eurokankaassa ja siellä oli muuton vuoksi alennusmyynti meneillään, en voinut olla katselematta kankaitakin. Ja kun näin tämän ihanuuden, en voinut olla ostamatta sitä. Olipa vielä tarjouksessa puoleen hintaan.. Materiaali on 100% polyesteria, hieman joustavaa sorttia.
Niinpä metrin pätkä lähti mukaani ja heti seuraavana päivänä ompelin siitä nuorimmalle tytölle mekon. Koska kangas oli hieman joustavaa, valitsin kaavaksi vanhan tutun Princess Owl-kaavan, tällä kertaa vain vähän levensin helmaa kun aikaisemmin olen kaventanut. Pidennystä tähän lisäsin reilusti, ehkä vähän liiaksikin? Olisi ehkä pitänyt tehdä helmaosa erillisenä ja lisätä kiiloja niin helmasta olisi saanut enemmän kellomaisen. Mutta tällä nyt mennään..
Pääntiestä tuli ehkä hitusen liian tiukka, mutta koska pään saa kuitenkin läpi kiskottua, en alkanut sitä enää isontamaan. Kankaassa on samassa vuori ja päällikangas joten en vuorittanut mekkoa ollenkaan vaan toteutin pääntien ja hihansuut alavaroin ja tikkauksin.
Kaava: Ottobre 1/2014 "Princess Owl" 98 cm (92 - 134 cm)
Kangas: Eurokangas

***
Muutaman viikon takaa pari kuvaa vaahteran alla pihakeinussa istuskellessa.. Nyt ei taivasta enää lehtien alta erotakaan. Kyllä kevät on ihmeellistä ja hienoa aikaa!


10 kommenttia:

 1. Tutun näköistä kangasta :). Meillä kouluneito valitsi tätä kangasta housuihin ja sainkin ne vihdoin tehtyä mutta kuvat ovat vielä ottamatta :) . Täma kangas sopii väriltään kyllä ihanasti kesään ja pitsit sopivat aina mekkoihin! Kyllä kelpaa juhlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli niin ihanaa että se oli vaan pakko napata mukaan vaikkei varsinaista tarvetta ollutkaan.. :) Normi hintaisenakaan ei olisi ollut paha, mutta kun vielä puoleen hintaan.. kiva nähdä sinunkin ompeluksesi samasta kankaasta. :) Kiitos Krista!

   Poista
 2. Kauniin yksinkertainen malli, nätti kangas ei vaadi muuta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Satiininauhaakin kyllä harkitsin, mutta tämä neito onnistuisi sen hukkaamaan alta aikayksikön joten en tullut hankkineeksi.. :) Kiitos Hannariina!

   Poista
 3. Sievä kangas ja ihana malli. Tykkään myös tuosta kaavasta. Ihanan värinen kyllä tuo kangas, niin keväisen vihreä kuin kuvissa olevien puiden lehdet:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kanneli! :) Tuo kaava on kyllä ollut ihan huippu, olen monet mekot ja tunikat sillä tehnyt. Ja kangas onkin oikein keväinen!

   Poista
 4. Herkkä ja kauniin kesäinen mekko :)

  VastaaPoista
 5. Ihana kangaslöytö taipui kauniiksi mekoksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! :) Tämä oli kyllä ihana löytö!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..