Raparpereja vielä riittää ja koetin haeskella raparperipaistoksen ohjetta blogista, mutta enpä vain löytänyt. (Löysin kyllä tosi monia muita reseptejä joiden olemassaolon olin jo onnistunut unohtamaan ja joita nyt haluttaisi kovasti uudelleen tehdä.. )
Joka vuosi tällä ohjeella tulee kuitenkin tehtyä paistosta joten ihmettelen miksen ole sitä täällä aiemmin julkaissut. Onneksi ohje oli vielä reseptikansiossa tallessa ja nyt laitan sen tännekin muistiin. Reseptin olen saanut joskus pikkutyttönä tädiltäni. Selailin muitakin raparperipaistoksia mitä googlaamalla vastaan tuli, mutta lähes kaikkiin olisi tullut kaurahiutaleita. Kun olen tällä ohjeella tehnyt tämän paistoksen ihan aina, siihen ei mielestäni vaan kuulu kaurahiutaleet.. Niitä laitetaan sitten syksymmällä omenapaistokseen.. :)
Raparperipaistos
(uunivuoallinen)
3 raparperinvartta
(maun mukaan sokeria tai fariinisokeria)
200 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
Pilko raparperit ja levitä ohueksi kerrokseksi (voidellun) uunivuoan pohjalle. Halutessasi ripottele päälle sokeria tai fariinisokeria (minä en yleensä laita). Nypi huoneenlämpöinen voi vehnäjauhojen ja sokerin kanssa ryynimäiseksi. Levitä seos raparperien päälle vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia. Anna hiukan jäähtyä mutta tarjoile kuitenkin vielä lämpimänä esim. vaniljajätskin tai -kastikkeen kera. Jätski on ehdottomasti parempaa mutta paremman puutteessa mekin herkuteltiin nyt vaniljakastikkeen kanssa ja kyllä tämä näinkin hyvää on..
Raparperi on hyvää, täytyypä testata tätä ohjetta!
VastaaPoistaTämä on kirpakkaa mutta niin hyvää! Kiitos Vaateviidakon Pirjo!
PoistaPitääpä laittaa tämä testattavien reseptien kansioon. Toinen kokeiltava raparperiohje on Kermaruusun raparperipullat, nams! :-)
VastaaPoistaNyt näitä raparperiohjeita pukkaa vähän joka tuutista.. :) samaa pullareseptiä minunkin tekisi mieli testata.. Kiitos Oman näköinen!
PoistaVaikuttaa taas hyvälle reseptille, voisi maistua meidänkin perheessä! Joten jälleen kerraan muistiin menee :).
VastaaPoistaOn hyvä resepti, laitappa ihmeessä muistiin ja kokeiluunkin! :) Kiitos Hanna Mi!
PoistaMulla tuli nyt kauhea himo saada tätä ja jäätelöä! Ja mä vannoin etten osta jäätelöä kotiin... Voi ei! Tietty sitä vois pyöräyttää itse ihanaa paksua vaniljakastiketta! :D
VastaaPoistaTee jätskikin itse niin ei tarvi ostaa! ;) Kiitos Taru!
PoistaAi ai mitä herkkua :)
VastaaPoistaKyllä vain! :) Kiitos Kanneli!
Poista