maanantai 22. kesäkuuta 2015

Vielä yksi juhlamekko

Ehdi kuin ehdinkin tekemään vielä sen yhden juhlamekon vanhimmalle tyttärelle. Ostin kankaan muutama viikko sitten kirppikseltä satiinina. Veikkaan kuitenkin ettei tuo kangas sittenkään ole satiinia, en vain tiedä mitä. Kaavan muokkasin Burdan (5/2012) mekkokaavasta. Vähän aikaa sitten Helmoja ja hepeneitä -blogissa oli tehty mekko tuolla Burdan kaavalla, ja minun päässäni syntyi ajatus tämän tapaisesta muunnoksesta. Sitä paitsi kangas ei olisi edes riittänyt kietaisumalliin..
No, läheskään täydellinen ei tästäkään mekosta tullut.. Ihan tyytyväinen täytyy kuitenkin olla, kun näinkin kivasti onnistuin kaavan muokkaamaan. Jätin vyötäröltä oikeastaan vahingossa kaitaleen pois, kun en katsonut kuvia tarpeeksi tarkasti. Kirjastosta lainaamani lehti olikin englanninkielinen ja olemattomalla englanninkielen taidollani en edes yrittänyt ompeluohjeita ruveta kääntämään suomeksi. Minulle riitti kun sain edes kaavat piirrettyä ja loput koitin järkeillä itse. Sitä paitsi kaavaa on sen verran paljon kuitenkin muokattu ettei alkuperäiset ompeluohjeet olisi edes päteneet tähän. 
Taakse halusin piilovetoketjun ja etukappaleen röyhelöt ylöspäin.
Helmasta tuli aluksi vähän lyhyt, ei toki mikään liian lyhyt mutta hassun mittainen kuitenkin. Niinpä vielä purin helman käänteen ja tein loppukankaasta kaksinkertaisen kaitaleen jonka ompelin helmaan. Sitten oli tyttärenkin mielestä mekolla riittävästi pituutta..
Yläosaan olen tyytyväinen, siitäkin huolimatta että oikean ja vasemman puoleiset röyhelöt on himppusen eri levyiset.. Hups! Yläosan muokkaus onnistui kuitenkin paremmin kuin uskalsin toivoa. Helmassa onkin sitten useampiakin kauneusvirheitä, joista en nyt tarkoituksella ottanut lähempiä kuvia, näkyvät kuvista sen verran kuin näkyvät.. Yläetukappaleen saumojen ompelujärjestyksen pähkäileminen tuotti varmasti aika monta harmaata hiusta. Vaikka minusta tuntui että välillä jouduin pitkäänkin miettimään ja purkamaankin useaan kertaan, niin koko mekon ompeluun meni silti vain kaksi tuntia. Plus seuraavana päivänä helman purku ja uudelleen ompelu.. Kuvat on otettu viikonloppuna häissä. Ei meinannut neiti malttaa kesken juhlien pysähtyä kuvaamista varten..

Kaava: Burda 5/2012
Kangas: kirpparilta
Vetoketju: Eurokangas

6 kommenttia:

 1. Olet onnistunut oikein hyvin mekon ompelussa. Se on ihana ja niin hienot nuo kaula-aukon röyhelöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Röyhelöistä tykkään itsekin tässä mekossa kovasti, vaikka ovatkin vähän eri korkuiset.. :) Kiitoksia Kanneli!

   Poista
 2. Kaunis ja todella juhlava mekko! En edes kiinnittänyt huomiota röyhelöiden eri kokoisuuteen, ellet olisi maininnut :). Minusta tuo näyttää harkitulta kokoerolta, sisemmässä pienemmät ja ulommassa suuremmat ja näyttävämmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä sitä ei ihan kaikkea kannattaisi ylös kirjoittaakaan niin unohtuisi varmaan itseltäkin aikaa myöten kaikki pikkuvirheet.. ;) Kiitos Hanna Mi!

   Poista
 3. Kaunis mekko <3 Muistuttaa hieman minun vanhojenpäivien mekkoa, siinäkin oli tuommoinen röyhelö (pitsistä) kaula-aukossa ja samanlainen vino leikkaus edessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kauniilta sinun vanhojenpäivän mekkosi! :) Etuosan kaavan muokkaus onnistui minusta kivasti ja tykkään itsekin noista röyhelöistä. Voisin myöhemminkin tehdä tällä muokatulla kaavalla mekkoja! Kiitos MinnaT! :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..