lauantai 8. elokuuta 2015

Jäätelöitä; mango, kinuski & smoothie..

Ostin Bonnen mangososetta kokeillakseni smoothiejäätelöitä.. Vaan kun itse pidän enemmän lusikoitavista jätskeistä ja törmäsin yhden lempparini, mangojäätelön ohjeeseen, en voinut vastustaa kiusausta ja käyttää sosetta sittenkin tähän.. Pikkuisen sovelsin Makeaahyvää -blogista löytyvää ohjetta:
Mangojäätelö
4 dl kuohukermaa
1 prk kondensoitua maitoa
½ dl glukoosisiirappia
1 rkl vaniljasokeria
3 dl Bonne mangososetta

Sekoita kermaan glukoosisiirappi ja vaniljasokeri ja vatkaa vaahdoksi. Lisää kondensoitu maito ja mangosose, vatkaa tasaiseksi. Kaada jäätelömassa rasioihin ja pakasta mieluiten yön yli. Ota rasia hieman ennen tarjoamista huoneenlämpöön pehmenemään.
Tätä ennen olin jo päättänyt kokeilla Tarulta löytyvää Toffeejäätelön ohjetta ja laittanut kondensoidun maidon jo keittymään kinuskiksi (2,5 tuntia). Kun se jäähtyikin vesihauteessa niin nopeasti, tein heti perään toisen satsin jäätelöä pakastumaan.. Purkinpohjalle jäi mangojäätelön valmistamisen jälkeen vajaa ½ dl glukoosisiirappia joten laitoin senkin sekaan varmistamaan jäätelön palloiksi pyöriteltävyyttä..
Kinuskijäätelö
6 dl kermaa
1 prk karamellisoitua kondensoitua maitoa
vajaa ½ dl glukoosisiirappia
(vajaa 2 dl kinuskikastiketta)

Vatkaa kerma glukoosisiirapin kanssa vaahdoksi. Lisää kinuski ja vatkaa tasaiseksi. Kaada jäätelömassa rasiaan. Halutessasi kinuskiraitoja lisää valmista kinuskikastiketta jäätelömassan sekaan, sekoita vain hiukan. Pakasta jäätelöä yön yli. Ota jäätelö ennen tarjoamista hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään.

Ja kun olin kerran banaaniakin hakenut niitä smoothiejäätelöitä varten niin pitihän sitä mangososetta hakea vähän lisää ja tehdä vielä niitäkin. Tarun ohje siis tämäkin, vaihdoin vain omenasoseen mangoon ja jogurtin turkkilaiseen kun sitä sattui olemaan kaapissa.. Tein alla olevan annoksen tuplana..
Mango-banaani-smoothiejäätelö
5 kpl
2 dl Bonne mangososetta
1 banaani
1 dl turkkilaista jogurttia

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa sekaisin, kaada muotteihin ja pakasta.

Vielä mustikkaisiakin jogurttijäätelöitä kokeilin, mutta jätskit katosivat parempiin suihin ennen kuin ehdin kuvaamaan.. Ohje niihinkin löytyy kuitenkin Tarulta.

Nyt kun meillä on tuo uuni poissa pelistä, on tullut kesän aikana tehtyä näitä ilman uunia valmistuvia herkkuja.. Kesä ei ole ollut oikein jäätelökesä, mutta kyllähän lapsille jäätelö maistuu oli kesä tai talvi.. Ja kyllä itsellekin.. Kondensoidusta maidosta valmistetut jätskit on vain niin kovin makeita, että jopa lapset on kommentoineet asiaa.. Itsellä alkaa jo vähän tökkimään tuo maku, joten täytynee kokeilla jotakin toisenlaista jätskiohjetta..

12 kommenttia:

  1. Herkullista, ei ole tullut itse vielä kokeiltua jätskin tekemistä. Itse en syö jätskiä juuri kun helteellä ja sitä on tänä kesänä Suomessa ollut aika vähän tarjolla, niin on mun jätskin syöntikin ollut sitten heikkoa ( mies ja lapset on kyllä syöneet munkin edestä).

    VastaaPoista
  2. Kiitos ohjeista :) Nuo jätski-muotit löysivät meillekin ja totta kai niitä on nyt jonkun kerran kokeiltu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä kyllä kannattaa kokeilla! Kiitos suvi! :)

      Poista
  3. Mulla on ollut tauko jäätelön teossa mutta pitää kyllä korjata aukko pika puoliin. Mangojäätelöä voisin itsekin kokeilla, Thaimaan reissulle mangosta ja minusta tuli kaveruksen. Nyt viikonloppuna olen herkutellut marenkisella mustikkapiirakalla. Sekin oli kyllä hurjan hyvää! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mango on kyllä yksi parhaita jäätelömakuja. Mutta seuraavaksi kokeilen kyllä jotain muuta kuin kondensoidusta maidosta tehtyä.. :) Marenkinen mustikkapiirakka kuulostaa kyllä tosi herkulta! Kiitos Oman näköinen!

      Poista
  4. Ai että herkun näköistä! tekis mieli kokeilla kyllä, mutta mitenhän kun juuri ajattelin vähän hillitä tuota herkuttelua kun on päässyt kesän aikana "vähän" kurittomaksi elo herkuttelun kanssa :D no,jos lapsille syöttää sitten ne ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina sitä voi yhden lusikallisen omaan suuhun laittaa maistiaiseksi.. ;) Kiitos Nanni!

      Poista
  5. Todella herkullisen näköistä:) Ihania varmasti nuo smoothienjätskit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kanneli! :) Kyllä oli herkkuja smoothiejätskit. Banaani toi jätskeihin kivan koostumuksen vaikka itse en oikein banaanista välitäkään..

      Poista
  6. Nämä sinun jäätelöpostaukset on niin herkullisia, että minun vatsanseutu kasvaa pelkistä kuvista ;). No ei vaineskaan, on näitä tullut kokeiltua. Tuosta mangosta tuli hyvää, tosin tein soseen ihan tuoreista (tai no, en tiedä miten tuoreita ne enää kaupan hyllyllä on) mangoista. Kiitoksia ohjeesta, en ehtinyt aiemmin kommentoimaan, mutta kerrankin voin kertoa ohjeen olleen hyvä :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että kokeilit ja tykkäsit! :) Varmasti tulee hyvää tuoreistakin mangoista. Mango on yksi mun lempparimaku, ollut varmaan aina! Kiitokset Hanna Mi! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..