tiistai 18. elokuuta 2015

Paitoja & huppareita pojille

Työkaverin tilaamaa hupparia varten tilasin Kestovaippakaupasta joustocollaria ja samalla pätkän susitrikoota. Ajattelin siitä jollekin koululaisista pitkähihaista. Yllätyin, kun isommat eivät oikein lämmenneetkään kuosille.. Onneksi seuraavalle kelpasi.
Kaava: Ottobre 4/2015 "Tiger Spotting" 134 cm (134 - 170 cm)

Loppukankaasta tein nuorimmalle pojalle paidan. Isomman paidassa mietin, tuliko paidasta liian kirjava kun hihatkin tuli samasta kuosista. Pojan mielestä ei, mutta pienemmän paitaan leikkasin kuitenkin hihat yksivärisestä joustocollegesta. Joustocollege oli ehkä aavistuksen paksumpaa kuin susitrikoo, mutta ero ei ollut mielestäni liian paha..
 Kaava: Ottobre 4/2013 "David" 86 cm
Kankaat: joustocollari ja resori kangaskapina.fi, susitrikoo kestovaippakauppa.com

Pojan päässä oleva lätsä on viime kesänä tyttärelle kierrätysfarkuista ommeltu. Jäänyt postaamatta, kun ei ollut kovin hyvän mallinen. Lätsän alareuna ei yllä kunnolla korvien päälle joten korvat jää vähän höröttämään..

Aikajärjestys menee tässä postauksessa nyt vähän sekaisin, seuraavan tähtipaidan kankaat on nimittäin alimpana olevien huppareitten jämistä.. Mutta kesän aikana nämä kaikki paidat on kuitenkin valmistuneet.. :) Siivoilin jonakin iltana trikookankaiden laatikon ja tilkkulaatikon. Pussillisen kaikista pienimpiä kankaansilppuja laitoin ihan roskikseen. Sitten lajittelin sellaiset joista saa vielä jotakin tehdyksi. Isoimmat laitoin toiseen laatikkoon omaan käyttöön ja vähän pienemmät toiseen. Nämä pienemmät lahjoitin koululle, kun en todennäköisesti niitä itse koskaan tarvitse enkä osannut niitä kuitenkaan roskiinkaan heittää.. Onneksi on tällaisia paikkoja mihin voi kangastilkkujakin tarjota. Pojan mukaan kankaita oli kovin luokassa ihasteltu ja odotellaan innolla mitä niistä päästään askertelemaan..

Tämän siivoilun päätteeksi leikkelin niistä isommista paloista vielä kappaleet nuorimmaisen paitaa varten. Aika palapeli tästä tulikin. Jo pitkään olen halunnut koettaa alikeompelua ja sen kokeilun teinkin tähän. Toiseen hihaan tähti alikeompeluna ja rintaan ihan perinteisenä applikaationa kaksipuoleisen liimaharson avulla.
Marjat on herkkua!
Kaava: Ottobre 4/2013 "David" 86 cm
Kankaat: kangaskapina.fi

Isompien huppareita varten kävin Eurokankaassakin, vaan en oikein tahdo löytää sieltä mitään ainakaan silloin kun tarve on joustaville kankaille.. Niinpä turvauduin taas internetin ihmeelliseen maailmaan.. Nyt kun haeskelin nimenomaan joustocollegeja, törmäsin googlen kautta Kangaskapinan verkkokauppaan josta sisareni on joskus ajat sitten minulle vinkannutkin.. Ja olen siellä usein pistäytynytkin vaan en aiemmin ole kuitenkaan mitään tilannut. Suosittelen kyllä! Kankaat on melko edullisia ja postikulutkin vähemmän kuin useimmissa muissa. Näidenkin joustocollareiden metrihinta oli vain 10,90€.. (kankaat tilattu samalla kertaa kuin jo aiemmin postaamieni tyttöjen siksak-paitojen ja Pikku Myy-mekon kankaat.)

Nelosluokkalaisten huppareista tulikin sitten tällaiset. Mustaan (tämä on siis oikeasti musta!) paitaan poika suunnitteli itse punaisen salaman kuvan jonka jälleen kiinnitin kaksipuoleisella liimaharsolla ja reunoistaan vielä tiheällä siksakilla. Molempiin huppareihin tein taas nyörikujan sijaan kevyen kuminauhakiristyksen ja pojat on kyllä tykänneet tästä ratkaisusta.
 Harmaata hupparia en meinannut saada ollenkaan tehtyä, kun mitään ideaa ei oikein ollut. En olisi halunnut tehdä pelkästään tylsää harmaata hupparia, mutta loppujen lopuksi niin siinä kuitenkin kävi. Pojan toive olisi saada paitaan Tex Willerin kuva. Yhden piirtäjäehdokkaan hän heti keksikin kun kerroin ettei minusta ainakaan sellaisen piirtäjäksi ole. Saapa nähdä, miten käy.. Mieluinen huppari on ollut ihan pelkkänä harmaanakin ja on vieläpä kuulemma ihan sairaan lämminkin..
Kaava: Ottobre 4/2013 "Skyline" 140 cm
Kankaat: kangaskapina.fi

Vielä yhden hupparin tein sitten kaikenlaisista joustocollareiden jämäpaloista tokaluokkalaiselle. Pojille oli luvattu "kesätöistä" palkaksi reissu Fun Parkiin. Puoli tuntia ennen lähtöä silitin huppariin vielä silityskuvaa että hänkin sai hupparinsa reissuun mukaan. Ajattelin että kuvataan vasta reissun ja mahdollisesti pesunkin jälkeen.. Vaan hupparipa jäikin sille tielleen.. Arvatkaa harmittaako..

14 kommenttia:

 1. Ihana nähdä näitä sun hienoja ompeluita pojille! Susipaita iskisi meidänkin pieneen mieheen. Tähtipaitakin on kiva. Ja hupparit on kyllä wau! Tosi kurja, että yksi niistä joutui eksyksiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pojille löytyy niin paljon vähemmän valmiita kuoseja kuin tytöille, mutta sitäkin kivempi on kun joskus tekee oikein Löytöjä.. Meillä hupparit on tällä hetkellä tosi suosittuja joten niitä on ollut siksikin kiva tehdä. Kiitokset, Hanna Mi! :)

   Poista
 2. Upeita paitoja olet ommellu, Raisa :-)!! Tuo susikangas on ihan huippua voisin kyllä itellekin tilata... Paljon oot kyllä saanu aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari! :) Suurin osa näistä onkin ollut nopeasti valmistuvia ompeluita, vaan kyllä näitä on koko kesä ommeltu.. :)

   Poista
 3. Meilläkin poika tykkää huppareista, varsinkin näin syksyllä kun niitä voi käyttää takin sijasta. Tuo tähtipaita on tosi hieno, melkoisen kasan olet puseroita saanutkin tehtyä. Onpa harmillista, että yksi katosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, takki on vähän liikaa mutta aamuisin ei ihan ilman mitään kuitenkaan enää tarkene.. Se katoaminen kyllä harmittaa.. Miehellä tosin on aina silloin tällöin sille suunnalle kulkua, jos vaikka joskus ehtisi poiketa kyselemässä löytötavaroista. Mutta ei pidä elätellä liian suuria toiveita paidan löytymisestä.. Kiitos Krista! :)

   Poista
 4. Minäkin täällä ihastelen aikaansaannoksiasi! P

  VastaaPoista
 5. Mahtavia ompeluksia! Olet kyllä saanut kovasti tehtyä. Minustakin susikuosi on hieno:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia Kanneli! Susikuosi on kyllä kiva ja poikamainen! :)

   Poista
 6. aivan mahdottoman ahkerana olet ollut! Susikuosi tosi hieno. Näin syksyn tullen kyllä ompelujutut niin houkuttelisivat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on kyllä kivaa aikaa uusille ompeluksille. (Mutta niin on kevät ja kesä ja talvikin.. :D) Kiitos ketunpesän hanna!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..