maanantai 26. lokakuuta 2015

Ruskamekkoja imetysluukulla

Tykkään pitää leggareita, mutta huomasin omistavani tosi vähän pitkiä paitoja ja tavallisia arkimekkoja. Kun Unelmallisen blogissa törmäsin Ruskamekkoon, oli minun ihan pakko tilata tuo kaava. Ja tilasinkin kaavan imetysluukullisena versiona, koskapa pitkät paidat ja mekot on oikeasti tosi hankalia imetyksen kannalta. Niinpä tästä tulikin ehdoton suosikkivaatteeni, kun tämä on pitkä, mutta vauvan ruokinta sujuu imetysluukun kautta kuitenkin näppärästi. Etuosa koostuu siis kahdesta osittain päällekkäin menevästä kappaleesta.
 Savupiippukaulus on kivan näköinen ja lämmin, mutta minun kaulaani vähän liiankin lämmin. Taskuja kaipaan aina kotioloissakin, puhelimelle ja näin flunssa-aikaan myös nenäliinalle. Niinpä tein mekkoon taskut jotka tipahtivat kyllä vähän turhan alas. Helmassa on kuminauha.
 
Lauantaina poikkesin Eurokankaassa vetskariostoksilla (ja unohdin muuten ostaa sen vetskarin!). Musta trikoo oli ostoslistalla mutta harmaan kanssa lähdin kotiin päin. Ompelin samalla kaavalla toisen imetysmekon. Helman pituutta lyhensin noin 15 cm ja jätin kuminauhan pois. Taskut tein tähänkin, mutta ne taisivat tällä kertaa nousta vähän liiankin korkealle. :)
Kauluksen tein hieman madallettuna versiona ja tämä oli just hyvä!
Vielä kolmaskin mekko samalla kaavalla on suunnitteilla, vähän juhlavampana vain! Itse asiassa tarve sille on jo ensi viikon viikonloppuna joten pian pitäisi päästä jo toteutusvaiheeseenkin..
 
Kaava: Pikku Piltin Ruskamekko M
Kankaat: keltainen trikoo Mussukoilta, harmaa trikoo Eurokangas
 
***
 
Kertokaapas mulle kankaasta nimeltä Scuba.. Sellaista olisi Ek:ssa ollut jos jonkinmoisia, mutta en oikein tiennyt mihin se soveltuisi. Ilmeisesti ainakin leggareihin, mutta entä paitoihin? Onko tuollainen keinokuituinen kovin hiostavaa? Entä nyppyyntyykö kangas kovin?
 
Mukavaa alkanutta viikkoa! :)

32 kommenttia:

  1. Kivoja mekkoja! Leggari-mekko-yhdistelmä on ihan paras kotoiluvaate :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!ä Eerika! :) On se ihan paras yhdistelmä myös ihmisten ilmoilla.. :) Keltaisen mekon kanssa kyllä meinasi takki koitua ongelmaksi, mutta löytyipä kaapista kuitenkin ihan käypä takkikin..

      Poista
    2. Joo, paljon tulee itselläkin käytettyä leggareita ja mekkoja ihmistenilmoilla, mutta kotona ne on siitä ihan parhaita kun ne ei kiristä eikä purista. Farkkuja taas en osaa yhtään käyttää kotioloissa, vaan mulla pitää olla kotona sellaiset mukavan rennot vaatteet päälle :)

      Poista
  2. Kivan näkösiä mekkoja. Soppii hyvin leggareitten kans. Sammaa mieltä ku Eerika että paras asuste kotona olleiluun.

    VastaaPoista
  3. Ihanat tunikat ja kaunis on tuo malli. Sopii niin kivasti leggareitten kanssa. Olen tehnyt scubasta just leggareita ja ne on kyllä pysyneet hyvinä. Ovat just kylmille ilmoille lämpimämmät kuin trikosta tehdyt leggarit. Ehkä laaduissakin on eroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyypä joskus kokeeksi ostaa pala scubaa..

      Poista
  4. Kivan näköisiä tunikoita :-)! Leggarit on kyllä nii mukavat päällä, että niitten pariksi on parasta olla näitä pidempiä paitoja ja tunikoita. Tuo alemman paidan kaulus on näppärän näköinen :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Tuosta kauluksesta tuli kyllä onnistunut. Ilman mitään kaulusta tuo olisi ollut turhan avara, mutta madallettuna kaavan mukainen savupiippukaulus on just hyvä!

      Poista
  5. Kauniita mekkoja! Tuo on kumma ilmiö kun joskus lähdet jotain kangaskaupasta hakemaan, niin palatessa on jotain aivan muuta mukana entä sitä mitä piti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinpä, mikähän siinäkin lie.. :)

      Poista
  6. Mukavia mekkoja! Ennen piti nostaa helmat korviin imetyksen ajaksi. Onneksi joku on hoksannut poistaa sen haasteen äidiltä kätevän mallin myötä! :) ;)
    Ja niin tuttua juttua tuo kaupalla käynti ja jää se olennainen ostamatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä, oikein mukavia! :) Kaksi mekkoa on vaan liian vähän kun usein ne on yhtä aikaa pesua odottamassa. Sitten täytyy taas nostaa helmat korviin.. :)

      Poista
  7. Käteviä nuo nyky imetysvaatteet ja tykkään erityisesti tuosta yksivärisestä.Mullekin käy just noin monesti ek mennessä, listan kanssa täytyis olla aina liikkeellä niin kuin ruokaostoksillakin.

    Legginssejä olen tehnyt scupasta mulle ja tytöille, ei ollut hiostavat, nykymatskut vissiin vähän erilaisia kuin joskus ennen ;). Suosittelen tutustumaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä niin käteviä! :) Yksivärinen on kyllä siitäkin parempi, kun on huomattavasti helpommin yhdistettävissä muun vaatetuksen kanssa.. Täytyypä uskaltautua kokeilemaan tuota scubaa.. :)

      Poista
  8. Tosi nättejä mekkoja ja kiva malli!! Olet taitava:)

    VastaaPoista
  9. Molemmat näyttää niin hyvältä! Imetysluukulliset vaatteet ovat kyllä pelastus. Minä käytän paljon tunikoita ja leggareita sekä kotona että ihmisten ilmoilla. Mukavampaa vaateparia saa hakea :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin hurjan käteviä kyllä ovat! Eipä mukavampaa vaateparia taida löytyä.. ;)

      Poista
  10. Mullekin käy usein niin että lähden ostamaan jotain, ostan sitten kaikkea muuta paitsi sitä mitä piti...Hyvin istuvia kivoja vaatteita olet taas saanut aikaiseksi. Ja lisäksi vielä käytännöllisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hyvä etten minä ainoa unohtelija ole.. ;) Mutta mulla oli jopa ostoslistakin mukana..

      Poista
  11. Olipas mukava yllätys, että innostuit minun mekostani kokeilemaan kaavaa :D Todella kauniita! Keltainen on ihanan värikäs ja tumma helppo yhdistää erilaisiin legginseihin :) Vaikka sellaisiin kuviollisiin scuba legginseihin. Itse en ole kyseistä materiaalia kokeillut, muta kuullut todella kehuttavan legginseissä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sun mekot on niin kivan mallisia, että on tullut useamman kerran ihailtua niitä ihan muuten vain..:) Kun huomasin linkin kaavaan, kävin melkein saman tien tilaamassa kaavan itselleni! Olen kyllä tosi tyytyväinen! Tänää valmistui kolmas variaatio tämän kaavan pohjalta.. :)

      Poista
  12. Tosi kivat ja käytännölliset tunikat! Minullakin oli kuopuksen vauva-aikaan tuollainen luukullinen huppari, joka oli kyllä kaupasta ostettu, mutta varmasti käytetyin vaate niiltä ajoilta. Minäkin olen scubasta ommellut sporttileggareita ja toimii hyvin. Tai kankaiden kauppanimi taisi olla hiukan eri, mutta hyvin samanlaista matskua kuitenkin. Tosi kivoja kuoseja on EK:n valikoimissa juuri noissa materiaaleissa nyt ollut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä on kyllä sellaiset että suoraan pesusta päälle, ihan huippu kätevät! Täytyypä etsiä joku hyvä leggarikaava ja uskaltautua kokeilemaan.. Jotenkin pelottaa housujen ompelu itselle, "ei niistä kuitenkaan hyvin istuvia saa ja sitten menee niin paljon kangasta hukkaan".. Pitäis kai heittää tuollainen ajatus romukoppaan ;)

      Poista
  13. Tällaisia olisi itsellekin tarkoitus ommella ennen kuin imetysaika on kokonaan ohi! Kivan näköisiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä hyvä kaava, ja imetysluukku on kyllä ihan ehdoton! Kiitos! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..