lauantai 10. lokakuuta 2015

Syksyinen ristiäiskakku

 Tyttären ristiäisiin tein täytekakun syksyisellä teemalla. Vauva syksyisen vaahteranlehden päällä ei ollut ensimmäinen tekemäni, vaan näitä on tullut tehtyä ennenkin, ei tosin omien lasten kastekakkuihin.. Muistin pätkiminen alkoi jo hyvissä ajoin ennen kastejuhlaa. Koristeita aloin tehdä vasta edeltävänä päivänä ja suunnittelin tekeväni kakun päälle muratinlehtiä ruskan väreissä. Kunnes muotteja esiin kaivellessa muistin, että enhän edes omista muratinlehtimuotteja! Olen kyllä erinäisiä kertoja lainannut ystäväni sellaisia, mutta palauttanut ne jo aikoja sitten..
Siispä nämä tähtikukka-muotit saivat kelvata. Värjäsin sokerimassaa keltaiseksi, punaiseksi, oranssiksi ja vihreäksi. Otin muoteilla muutamia yksivärisiä kukkia ja lopuksi vielä yhdistin kaikki värit huolimattomasti keskenään ja niistä sain kivoja, ruskan värisiä kukkia.
 Kastejuhla oli vasta illalla ja kun kahvipöytään päästiin, oli jo hämärää.. Harmittaa ettei koko kakusta ole tämän parempaa kuvaa. Luultavasti kinuskin päälle olisi voinut sokerimassakoristeet laittaa jo hyvissä ajoin, mutta minä asettelin koristeita melko viime tipassa..
Muuten olen ihan tyytyväinen kakkuun, mutta kakku oli suureksi harmikseni todella kuivaa, vaikka mielestäni ihan reilusti kostuttelin paksuja kakkulevyjä.. Osaako joku kertoa, vaatiiko gluteeniton pohja enemmän kostuketta kuin vehnäjauhoilla tehty?

Pohja  on 10 munan gluteeniton pohja, tehty tätä ohjetta käyttäen.

Kostutus vaniljamaitoa (laktoositon)

Täytteenä 1prk lakkahilloa ja 4 dl laktoositonta vispikermaa.

Päällinen kinuskia. Tein kinuskia reilusti; 4 dl laktoositonta kuohukermaa ja 4 dl fariinisokeria. Ihan kaikki ei mennyt kakun päälle vaan syötiin sitten muuten..

Pursotukset 5 dl Flora Vispiä

Koristeet sokerimassaa ja mantelimassaa, hasselpähkinärouhetta

19 kommenttia:

  1. Hieno kakku, suloiset koristeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hieno tar! Nyt olen ihan tyytyväinen että aloin koristeita väsäämään kun olin ihan vähällä hankkia koristeeksi vain kaupan marsipaaniruusuja.. :)

      Poista
  2. Olet kyllä niin taitava leipuri!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmittavan vähän tulee nykyään kyllä leivottua.. Kiitos Krista! :)

      Poista
  3. Upea ja kauniisti koristeltu kakku :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihastuttava kakku! Tuo lehdellä nukkuva pikkuinen on niin suloinen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä vaahteranlehtivauvoja olen tehnyt muutamia kummilasten ristiäiskakkuihin ja olipa kiva tehdä sellainen nyt itsellekin. Tuo vauvamuotti on ihan huippu! Kiitos sinulle Pirjo! :)

      Poista
  5. Onpas taidokkaasti tehtu ja koristeltu kakku <3

    VastaaPoista
  6. Kaunis kakku. Ihanat koristeet ja kiva kakun muoto. Kahvipöydän katseenvangitsija! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tällä vuoalla mun tulee kyllä harvemmin tehtyä vaikka on minustakin kivan muotoinen.. Kiitos Kaisu! :)

      Poista
  7. Kivan syksyinen kakku! Täyte kuulostaa myös ihanalta ja syksyiseltä :) Mäkin just tein pari vauvaa, kun ystäväni sai kaksoset ♥

    Mä kostutan gluteenitonta kakkupohjaa hyvin vähän ja tänään kun tein gluteenittoman pohjan/kakun niin jätin sen kokonaan kostuttamatta koska kakku syödään vasta tiistaina. Tässä ajassa täyte kostuttaa pohjaa riittävästi. Mun mielestä gluteeniton pohja on niin höttöinen että se menee ihan mussuksi liiasta kostukkeesta. Et puhu tässä kostukkeen määristä joten laitan nyt tähän omia määriä niin saat verrata :) Eli 6 munan 26cm kakkuun laitan 1dl maitoa per kerros. Jos haluaa kakusta kostean niin sitten ehkä noin 1½dl per kerros. Ja nämä määrät siis kun kakku kasataan tarjoilua edeltävänä päivänä. Jos kakku kasataan samana päiväni niin silloin suositellaan kostutusta laitettavan enemmän, koska se ei kerkeä muuten tasoittumaan joka puolelle. Toivottavasti sait jotain apua näistä selvityksistä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! Näin päin minäkin sen muistelin menevän, että gluteenittomaan vähemmän.. En laittanut kostukkeeseen märiä, kun summissa laitoin.. Arvelisin näin jälkikäteen laittaneeni kostutusta tähän 10 munan pohjaan ehkä 4 dl(?). Nämä kakkulevyt oli todella paksuja. Kakun olisi voinut leikata vieläkin useampaan osaan, mutta arvelin käsiteltävyyden olevan näin helpompaa. Täytin kakut noin vuorokautta ennen..

      Poista
  8. Voi miten kaunis kakku <3 ja tuo voileipäkakkukin edellisessä postauksessa on tosi herkullisen näköinen! Täytyykin varmaan isäinpäiväksi tehdä tänä vuonna voileipäkakkua tarjolle :)

    VastaaPoista
  9. Upeat ja niin herkän kauniit koristeet! Olet kyllä todella taitava koristeidenkin teossa. Minä kostutan gluteenitonta kakkua vähemmän kuin tavallista vehnäjauhokakkua. Määriä en osaa sanoa, kun aina teen musta-tuntuu -menetelmällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valmiilla muoteilla ei voi kovin pahasti pieleen mennä.. ;) Mututuntumalla sitä tulee aina itsekin tehtyä.. Ja on hankala vetää johtopäätöksiä seuraavaa kertaa varten kun tarkkoja määriä ei nytkään ole.. Mutta eipä kakku syömättä jäänyt.. :) Kiitos Hanna Mi!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..