perjantai 20. marraskuuta 2015

Lapsuusmuistoni - marraskuun haaste

Osallistuinpa vielä toiseenkin Vaapulan järjestämään haasteeseen. Tämä aihe houkutti jo alusta alkaen, vaan idealampun syttyminen kesti melkoisen tovin. Onneksi mahduin vielä mukaan kun lamppu syttyi!

Tyttöselle lähdin tässäkin haasteessa ompelemaan, kuten syyskuussakin farkkuhaasteessa.. Matskut löytyivät pääasiassa kotoa, kinkkupusseja jouduin käydä ostamassa.

Alunperin ajattelin aiheesta niin, että haluan tehdä lapselle jotain jonka hän voi mahdollisesti liittää omiin lapsuusmuistoihinsa. Kankaita penkoessa löysin kuitenkin työhön myös omia lapsuusmuistoja. Omiin lapsuusmuistoihin tämä leikkimatto liittyy siis joidenkin kankaiden osalta. Etupuolen ruutukuosi on lapsuudessani ollut kuistilla verhona. Takaosan värikäs eläinkuosi taas ehkä päiväpeittona. Perhosen siipien taustat on lakanasta joissa ehkä itsekin olen pienenä nukkunut, tai ainakin nuoremmat sisarukseni.
Ensin leikkasin sanomalehdestä perhosen siiven, sitten pilkoin sen pienempiin osiin. Leikkasin osat erilaisista tilkuista ja kokosin siivet. Silitin taustalle tukikankaan ja siipien taustat leikkasin yhtenä palana. Väliin kinkkupussia rapisteltavaksi. Perhosen vartalo on täytetty vanulla, siivet kiinnitetty alustaan vain vartalo-osan kohdalta.
Tuntosarvet kaksinkerroin taitettua koristenauhaa. Alareunaan tein pari kukkaa leikkaamalla värikkäirä ympyröitä. Toisen täytin kinkkupussilla ja vanulla, toiseen laitoin vanua ja kulkusen ja väleihin kiinnitin ommellessa koristenauhasta lenkkejä. Kukan varret ja rapisevat lehdet kiinnitin alustaan. Oikeanpuoleisen kukan piti olla kenossa toiseen suuntaan mutta sillä oli oma tahto.
Kun kaikki etukappaleelle tulevat osat oli kiinnitetty, asettelin etu- ja takakappaleet nurjat puolet vastakkain, väliin 100g:n vanulevyä ja ompelin reunoistaan yhteen. Joistain kohdista ompelin vielä mustaa ruutujen väliä pitkin jotta vanu pysyisi paremmin paikoillaan. Reunoista leikkasin saumanvarat ihan ompeleen vierestä ja kanttasin valmiilla vinokanteilla. Vastakkaisilla sivuilla on aina samanlainen kanttinauha, paitsi sinistä jouduin jatkamaan vähän punaisella samankuvioisella..
Alkuperäinen ajatus oli koota etupuoli tilkuista (yläosa sinisävyisistä taivaaksi ja alaosa vihertävistä nurmeksi) vaan kun tuo nyt käytetty kangas sopi paremmin tähän lapsuusmuisto-teemaan.. Enemmän kyllä tykkään tuosta taustapuolesta.. Sommittelin perhosta myös taustapuolelle ja nyt kyllä harmittelen kun en sitä niin päin laittanut.
Työtunteja en edes laskenut, mutta kyllähän niitä useampia tähän meni.. :)
Kiitos Mandalle kivan haasteen järjestämisestä! Nämä kaksi haastetta olivatkin elämäni ensimmäiset ja kummastakin jäi hyvä fiilis. Kivat aiheet, vapaa toteutustapa ja vapaus käsitellä aihetta väljästikin. Monia ihania töitä tämänkin haasteen tiimoilta tehtiin, pääset katsomaan niitä täältä.

16 kommenttia:

 1. Hurmaava peitto! Ihanat nuo kukkaset. :) Plussaa siitä, että sinulle muistorikkaat kankaat saivat uuden elämän ja jäävät nyt muistoksi lapselle. Tilkkupeitossa ja yksityiskohdissa riittää työtä, mutta lopputulos on kaiken vaivan arvoinen! Kiva että olet tykännyt haasteista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Peitto on ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa, mutta silti kesti hetken aikaa ennen kuin hoksasin että.tämähän olisi hyvä aihe haasteeseen.. :)

   Poista
 2. Mahtava leikkialusta! Perhosessa ja kukissa riittääkin katseltavaa ja tutkittavaa. Taustakankaan eläinkuosi on ihan huippu :) Kivoja löytöjä olit muuten tehnyt messuilta. Mulla jäi kokonaan huomaamatta noi ihanat pitsivetskarit, mutta eipä sitä päässyt saatikka sitten kerinnyt joka kojua käymään läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tykkään kyllä tuosta taustakankaasta enemmän.. Ja kyllä se vähän rapisee niinkin päin.. :) Kyllä mullakin jäi paljon juttuja huomaamattta.. Tajusin kun kyytiläisteni kanssa juteltiin jälkikäteen messuista.. Mutta onhan yksi päivä niin lyhyt aika kiertää kaikki kojut ettei ihmekään..

   Poista
 3. Onpa kerrassaan upea leikkimatto täynnä virikkeitä ja ihanasti siinä kulkevat niin äidin kuin tyttären muistot. Kaiken työn ja vaivan väärti. Luin ja ajattelin, että mihin ihmeeseen sinä kinkkupussia tarvitset ompeluun ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No harvoinpa sitä kinkkupussia ompelujutuissa tarvitaan! :) toimii kyllä kivasti, ekan kerran on matto pesty ja yhäkin rapisee hyvin.. :)

   Poista
 4. Huh on sulla ollut hommaa tuon tekemisessä. Aivan mahtava lopputulos kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan siinä.. Ei ihan yhden illan juttu.. :)

   Poista
 5. Ihana lopputulos ja hienosti toteutettu lapsuusmuistoja. On varmasti vaivan arvoinen ja tulee saamaan vielä monet ihanat hetket :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vielä ei meidän sylivauva viihdy matolla, mutta ehkäpä kohta.. :)

   Poista
 6. Wau! Niin upea leikkimatto kaikkine rakkaine muistoineen ❤ . Ihan varmasti tämä säilyy pienellä omissa muistoissa.

  VastaaPoista
 7. Aivan mahtava! Upea muisto toteutus! Tämä viimeinen oli ainut haaste mihin en osallistunut, oma lamppuni ei vain syttynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeastaan keksin tämän tilkkuhaasteen aikoihin, vaan siihen en enää mahtunut mukaan. Onneksi tämä kävi tähänkin haasteeseen ja sainkin työhön mukaan enemmän muistoja kuin aluksi ajattelinkaan.. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..