keskiviikko 24. helmikuuta 2016

Pastellista

Tällä postauksella osallistun HommaHuoneen helmikuun värihaasteeseen.

Kävin ystävänpäivää edeltävällä viikolla Eurokankaassa. Mukaani tarttui ostoslistani ohi ihan pieni pala suloista puuvillakangasta. Heti kankaan nähtyäni tulin nimittäin ajatelleeksi työkaveria, jonka tyyliin tämä kuosi tuntui sopivan ja niinpä teinkin hänelle ystävänpäiväksi pannulaput. Taustaksi laitoin saamaani ihastuttavaa pastellinväristä ruusukuosia ja ripustuslenkiksi pätkät pitsinauhaa.
Tykkään pastellin väreistä. Niitä ei kuitenkaan löydy omasta vaatekaapistani juuri ollenkaan. Jossain kuviollisessa kesäpaidassa taitaa pieni ripaus pastellia olla. Sana pastelli tuo mieleeni väistämättä vaaleanpunaisen, vaikka onhan niitä muitakin pastellinvärejä.. Tyttöjen kaapeista sitä pastellia sitten jonkin verran löytyykin.

Tässä työssä takapuolella käyttämäni ruusukuosi on minusta pastellia parhaimmillaan. Kankaan olen saanut lahjoituksena ja olisin halunnut siitä jotakin muutakin tähän haasteeseen ommella. Kangasta on kuitenkin suhteellisen vähän enkä halunnut pilata sitä hötkyilemällä.. Päätin, että marinoin sitä nyt jonkin aikaa ja annan ajatuksen kypsyä. :)
Kaava: oma
Kankaat: sydänkangas Eurokangas, ruusukangas saatu,
Pitsinauha: Eurokangas

366-SikSak-projekti on saanut helmikuussa jatkoa pastellinsävyistä. Muuten virkkaan peittoja seiskaveikan langoilla, mutta nuo pari luonnonvalkoista raitaa on peräisin entiseltä työkaveriltani saamistani langoista. Langan paksuus on ihan pikkuriikkisen vahvempaa kuin Novitan 7-veljestä, mutta kivasti se sujahti tähän novitalaisten sekaan. Ystävänpäivä näkyy helmikuun osuudessa vähän vahvempana värinä. :)
Hmm.. Seuraavaksi mustavalkoista. Pystynköhän jättämään peitossa värit vain niihin kahteen?

16 kommenttia:

 1. Pastellli värit kuuluvat mielestäni kevääseen! Todella kauniita! Onnea mustavalkoisen raitojen kanssa! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, monet pastellivärit on kyllä niin keväisiä värejä. Kiitos! :)

   Poista
 2. Taisin katsella samaa kangasta viimeksi Eurokankaassa :). Täälläkin on patalappuja tulossa, omani ovat niin kulahtaneet :). Ei minultakaan pastellisävyjä juuri löydy omasta kaspista, ei kyllä hirvästi sitä musta-valkoistakaan. Kaksikymmpisenä käytin sitä väriyhdistelmää paljon, mutten juurikaan enää :). Peitto näyttää tosi kivalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä kiva kangas. :) Patalapuilla on vähän tapana kulahtaa ajan saatossa.. Toisaalta, sittenpä on hyvä syy tehdä taas uusia.. :) Minulta löytyy mustaa melko paljon, mutta valkoista taas ei.. Tämä haaste onkin tosi kiva, kun väkisinkin tulee kuukauden värin kohdalla miettineeksi suhdettaan ko. väriin ja vähän oman vaatekaapin sisältöäkin.. :)

   Poista
 3. Kiva kun ystävän muistit kaupassa! Täsmälahja! Ja ihanaa ruusukuosia tuo taustakangas! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus joku kangas tai tavara on vaan niin jonkun "näköinen".. :)

   Poista
 4. Oi mikä kangas, ihana! Onneksi minun silmäni on välttänyt tuon EK:ssa :) Kaunis lahja kaikenkaikkiaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa se ensi kerralla osuisi sinunkin silmään.. ;)

   Poista
 5. Kauniit patalaput! Ja peitto näyttää kanssa edistyneen jo paljon, ihania värejä sinulla siinä. Minulla ei tule patalappuja käytettyjä ollenkaan, kun käytän noita silikoonisia kintaita. Jos niitäkään ei olisi, niin käyttäisin sitten patakintaita. Onnettomuusalttiina onnistun aina kämmenselän polttamaan uunin vastuksiin :D. Kintaat on turvallisemmat minulle. ;). Haaveilen kyllä kovasti kauniista patalapuista, ehkä niitä voisi vaan koristeeksikin ommella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mulla on vain yksi patakinnas, mutta sitä mun tulee kyllä eniten käytettyä.. Patalappuja lähinnä pöydällä esim. kuuman kattilan alla.. Olenkin joskus miettinyt, minkälaiset ne silikoniset patakintaat olisi, mutta en ole päässyt missään testaamaan..

   Poista
 6. Ihania tarvekäsitöitä! Kukahan ompelisi meille uudet patalaput :D. Kaikki tuollaiset jäävät niin usein tekemättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Minulla on vähän sama, itselle ei tule tehtyä vaikka muille kyllä saan aikaiseksi.. :)

   Poista
 7. Ihania värejä <3 Minunkin pitäisi tehdä uudet patalaput, mutta voi elämä kuin vaikea semmosta tarveompelusta on vaikea aloittaa :P

  VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..