perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergintortut

Aika monena vuonna mulla on jäänyt nämä tortut leipomatta kun jotenkin tämä päivä on aina onnistunut yllättämään.. Nyt on muissa blogeissa kyllä muistuteltu, ei päässyt tällä kertaa yllättämään.. :) Mitään ainoaa oikeaa reseptiä mulla ei ole, vaan olen tainnut joka kerta tehdä eri ohjeella.. Torttuihin "kuuluva" karvasmanteliaromi ei kyllä kuulu mun torttuihin.. Tällä kertaa testiin pääsi Hannelen ohje. Hyviä näistä tuli, vaikka ehkä olisin kaivannut jotain purutuntumaa. Aiemmin olenkin tainnut laittaa mantelirouhetta -jauheen sijaan.
Runebergintortut
12 kpl

150 g voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 3/4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl korppujauhoja
1 dl mantelijauhetta
1 tl vaniljasokeria (unohtui multa!)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl maitoa

Kostutukseen:
appelsiinimehua

Päälle:
tomusokerikuorrutetta
vadelmahilloa

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää vuorotellen maidon kanssa. Laita muffinipellin koloihin paperivuoat ja jaa taikina koloihin. Paista 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.

Kostuta jäähtyneet muffinit appelsiinimehulla ja koristele tomusokerikuorrutteella ja vadelmahillolla.

20 kommenttia:

  1. Mä en ole ikinä elämässäni tehny nuita, enkö oo rohkea kun tunnustan, ne ei vaan kuulu meidän perinteisiin. Olen muuten eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne, tervetuloa lukijaksi! Ja kiitos kutsusta, täytyypä käydä blogissasi kylässä! :)

      Poista
  2. Minä en ole tehnyt noita koskaan vielä. Eivät ole ihan kuuluneet suosikkileivonnaisiin, tosin olen saanut maistaa itse tehtyjä ja ne on kyllä sata kertaa parempia kuin kaupan. Joten ehkä joku vuosi yllätän itseni ja kokeilen leipoa itsekin :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tykkää minäkään kaupan tortuista, niissä kun on sitä karvasmantelia..

      Poista
  3. Kiva kun kokeilit! Minä laitoin mantelirouheen myllyn läpi, niin siitä tuli sellaista mantelirouheen ja -jauheen välimaastosta olevaa. Lähempänä jauhetta mutta karkeampaa kuitenkin :) Minä en myöskään tykää karvasmanteliaromista, yhhyh :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli helppo, kun ei tarvinnut alkaa itse etsimään ohjetta! :D

      Poista
  4. Me taidettiin aikoinaan tehdä köksän tunnilla tätä perinneherkkua. Ihan ne on hyviä, mutta ei tule tehtyä.
    Tässä on nyt niin monenlaiset päivät helmikuulla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon luullut olevani ainoa joka useimmiten unohtaa nämä.. Näemmä ne eivät sittenkään kuulu kovin monella perinneleipomuksiin! :)

      Poista
  5. Komeita on. Itse olen vuosia tehnyt dansukkerin ohjeella. Lisään ronskisti arrakkiesanssia, tykkään niin siitä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nämä on niin makuasioita.. :)

      Poista
  6. Hyvälle näyttävät! Minä olen sellaisia muffinsi-versioita tehnyt, ohjetta en kyllä enää muista yhtään mistä nappasin. Me ostettiin sellaisia mini runbergin torttuja, ne oli kyllä ihan hyviä, vaikka kaupan leivonnaiset eivät aina voita itsetehtyjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä jotkut kaupan leivoksetkin on hyviä, oikeastaan aika monetkin.. :)

      Poista
  7. Kouluaikaiset karvasmantelit taitavat vieläkin kipristellä makuhermoissa. Ei ole tullut näitä tehtyä ja ehkä se on ropallekin parempi, jos joku herkku jää tekemättä! :)

    VastaaPoista
  8. Sama täällä... ei karvasmantelia! Tosin ei kyllä tänävuonna runebergin torttujakaan tullut leivottua! Kiva ohje ja näyttää herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä ilman torttujakin pärjää.. :)

      Poista
  9. Herkullisen näköisiä runebergejä. Minä olen vastarannankiiski ja sanon "kyllä" karvasmantelille: :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikin mokomin. Makuasioista ei sovi kiistellä! :)

      Poista
  10. Hyvää nimipäivää Raisalle! ♥

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..