lauantai 30. huhtikuuta 2016

Vihreää..

HommaHuoneen värihaasteessa huhtikuun väri on vihreä. Vihreästä tulee ehkä ekana mieleen kevät ja heräävä luonto.. Vaatetuksessa vihreä ei ole kuitenkaan ihan ominta väriäni.

Tein silti viime kesänä itselleni vihreästä puuvillakankaasta paidan, sellaisen johon mahduin kyllä viimeisilläni hyvin ison mahani kanssa. Tarkoitus oli, että paitaa olisin voinut käyttää myös synnytyksen jälkeen sellaisena väljänä, vyöllä koottavana kesäpaitana (=helppo myös imetyksen kannalta). Mutta paita oli minulle myös hartioiden kohdalta niin reilu, että lopulta lahjoitin paidan äidilleni. Nyt en löytänyt lehteä, mistä olen tämän kaavan pohjan ottanut. Kaava oli kuitenkin alkujaan jokin 170 cm trikoopaidan kaava, johon lisäsin reilusti väljyyttä KE-, KT- ja hihan taitteille, ehkä myös helmaan hieman pituutta. Pääntien väljyyden kokosin kuminauhakujan ja kuminauhan avulla.
Kuvaa en silloin heti saanut äidin päällä otettua joten pyysin siskoani kuvaamaan ja lähettämään kuvat saadakseni paidan tähän vihreään postaukseen.. Kuvat tuli niin nopeasti, etten ehtinyt antaa tarkempaa ohjeistusta.. Siispä vyötä ei nyt ole näkyvillä ja kuva on hieman valottunut salaman ansiosta. Olisin pyytänyt kuvaamaan ulkona, jos olisin ehtinyt. :) Yllä olevassa kuvassa kankaan väri on suurinpiirtein todellinen.
Kankaan olen joskus poiminut matkaani Eurokankaan palaosastolta ja sitä oli niin reilu pala, että sain siitä vielä leikattua eskaritytölle kevätjuhlamekon, joka on tuossa ylimmäisessä kuvassa. Ei vaatisi kuin ommella mekko kasaan..

Olen taas kerran koittanut saada kangaslaatikoita tyhjennettyä erityisesti trikoiden osalta ja ommeltua tilkuista jotakin. Lähinnä pikkuisia paitoja tilkuista on valmistunut. Omalle pojalle siilipaita. En saanut paidasta riittävän selkeää kuvaa tuon kaksivuotiaan salamasanterin päällä ja pesun jäljiltä paita on vähän ryppyinenkin..
Sitten tein jemmaan pari vauvalahjaa. Näitä tehdessä muistin Kaavailua -blogista lukemani vinkin kivan näköiseen pääntieresoriin ja kokeilin. Pienellä vaivalla niin kivasti ilmettä peruspaitaan.. Tätä tulen takuulla käyttämään jatkossakin, kiitos Aino-Maria ohjeesta! :)
Setti tulevalle jalkapalloilijalle? Tämän saaja onkin jo syntynyt, mutta setti jumittaa vielä kaapin perällä.. Nyt on sitten lähes kaikki palat tästäkin jalkkiskuosista käytetty, ehkä parin pallon verran on enää jäljellä. Riittoisa tuo metrin pätkä on ollutkin, melkoisen moneen vaatekappaleeseen siitä on riittänyt!
Kaavat:
siili- & jalkkispaita muokattu Ottobre 1/2016 "Skogsdjur" raglanpusero 62 & 86 cm (56 - 92 cm)
maatilapaita muokattu Ottobre 1/2015  "Birdie Birdie"  62 cm (56 - 92 cm)

(Psst. Pari pikkuista paitaa on vielä samoilla kaavoilla valmistunut, mutta taidanpa jättää ne vielä julkaisematta, niiden värit kun käyvät ensi kuun värihaasteeseen.. :) )

Huomenna syntymäpäiviään viettää reipas ekaluokkalainen kummityttömme. Hänelle ompelin kesäisen paidan kauan laatikossa marinoituneesta trikoonpätkästä. Olin juuri pyöritellyt kankaanpalaa käsissäni kummityttö mielessä ja koittanut etsiskellä sopivaa kaavaa, kun sitten parin päivän kuluttua postitäti toi uusimman Ottobren ja se etsimäni kaava löytyikin sieltä! Helmaa jouduin hieman muokkaamaan kankaan riittävyyden mukaan. Kangas on ihanan turkoosi, taittaa ehkä enemmän vihreään kuin siniseen, mutta harmikseni en mitenkään saanut todellista väriä toistumaan kuviin. Näissä kuvissa olen muokannut värejä hieman että väri näyttäisi hieman todenmukaisemmalta kuin ilman mitään käsittelyä.. Helman ja hihat huolittelin Vaateviidakon Pirjon vinkistä tiheällä siksakilla reunaa voimakkaasti venyttäen, tykkään kyllä ja tätäkin tapaa tulen varmasti käyttämään myös jatkossa!
Kaava: Ottobre 3/2016 "Paperplane" 122 cm (92 - 128 cm)   

366-peittoprojekti ei tahtonut tässä kuussa oikein edetä. Langat tuottivat eniten harmia, nimittäin sitä vihreää jota tähän halusin ja jota vielä kuukausi sitten lähikauppamme hyllyillä näkyi olevan, ei nyt saanut mistään.. Jemmoistani löysin kuitenkin jotakin vihreää, vaikka sitäkin sain vain yhden raidan kumpaankin peittoon. Turkoosi sai siis kelvata vihreästä (vaikka se minun silmääni enemmän siniseltä näyttääkin!) ja muuten kulutin peittoon kaapista löytyneitä harmaan sävyjä valkoisen kanssa. Ihan 366:a raitaa tähän peittoon ei siis tulekaan, jos en jossain vaiheessa vähän kiri..
Purkeissakin vihertää. Minä, joka onnistun kaikki sisäkukat tappamaan alta aikayksikön, yritän saada kasvatettua salaatteja. Rucolaa ja ihan lehtisalaattia. (Oikein australialaista alkuperää! :O) Tähän mennessä olen jopa muistanut kastella..
Hauskaa vappua!

Minun vappuviikonloppuni kuluu keitellessä ruokaa lähemmäs 40:lle lintubongarille.. Aamut alkavat kotoisasti kello viisi. :)

10 kommenttia:

  1. kangasvarastojen tyhjäys näköjään sinullekin menossa ;) Ihania paitoja kaikki, varsinkin tuo jalkapallo asu on ihanan värikäs :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyhjennystä täytyy aina silloin tällöin tehdä, kun tuppaa noita vaan jostain kertymään.. :) ideat meinaa vaan olla lopussa.. Jalkkissetistä tuli minustakin kiva ja värikäs.

      Poista
  2. Ei ole vihreä minunkaan värini varsinkaan vaatetuksessa, mutta tuo äidillesi antama paita on jostain syystä kyllä tosi kivan värinen minun silmääni :D Ihanan raikas ja kesäinen paita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Postauksen jälkeen on vaatekaapistani tullut vastaan ainakin yksi vihreä paita jota olen ihan käyttänyytkin. Ja onhan minulla yksi vihreä takkikin.. :D Silti en miellä vihreää omaksi värikseni.. :)

      Poista
  3. Se on aina niin mukavaa, kun saa pienet palat pois pyörimästä. Kevätsiivouksen yhteydessä lahjoitin koululle pussillisen paloja, mutta onhan niitä edelleen ;). Sinulla onkin siellä vaikka mitä touhua, mielenkiintoiselta kuulosti tuo vappu! Täälläkin purkeissa vihertää. Mukavaa tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, mutta kyllä niitä minullekin vaan vieläkin jäi.. Koulut, eskarit ja kerhot on kyllä hyviä lahjoituspaikkoja.. :) Vappu olikin mielenkiintoinen ja mukava! :)

      Poista
  4. Kivoja vaatteita, tuo pääntieresori pitääkin painaa mieleen! :) Hauskaa viikkoa ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo resori-idea on kyllä niin kiva, kokeile ihmeessä! :) Kivaa loppuviikkoa sinullekin!

      Poista
  5. Sinä oletkin tehnyt tosi kivoja vihreitä vaatteita :)! Jalissetti uppoaisi meidän 6veellekin hyvin. Touhua tuntuu riittävän, olet kyllä oikea tehopakkaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna! Ei minusta kyllä itsestäni yhtään tehopakkaukselta tunnu.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..