Leivotaan lehden numerossa 4/2014 oli viimeisenä herkkupalana tämä naminami mutakakku. Siihen olisi kyllä tullut päälliseen myös kardemummaa ja kanelia, mutta koska kaneli oli loppu ja kardemummasta en välitä muussa kuin pullassa, jätin ne pois. Reseptin lopussa sanottiin että "nauti heti tai anna jäähtyä kunnolla".. Vaan tuo heti nauttiminen ei ollut todellinen vaihtoehto, sillä täyte oli niin löysää ettei vuokaa voinut edes ajatella irrottavansa kakun ympäriltä.. Vähemmän kermaa ensi kerralla.. Hyviä kuvia en yrittämälläkään kakusta iltahämärissä saanut, mutta sitäkin parempaa se oli!
Mutakakku de luxe
Pohja:
100 g voita
3 dl sokeria
1 dl kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
2 kananmunaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
Suklaafudge:
1 1/2 dl kuohukermaa
1 rkl siirappia
200 g maitosuklaata
Pohja: Sulata voi kattilassa. Sekoita vispilällä joukkoon sokerit, kaakaojauhe, ja suola. Lisää kananmunat yksitellen hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi jauhot, sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (ja jauhotettuun) irtopohjavuokaan (24 cm), paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 15-20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
Kuorrutus: Kuumenna kerma ja siirappi kattilassa kiehuvaksi. Ota kattila levyltä, pilko suklaa kuuman siirappikerman joukkoon ja sekoittele niin kauan että suklaa sulaa ja seos on sileää. Kaada kuorrute kakun päälle. Anna jäähtyä ja jähmettyä kunnolla.
Omat muistiinpanot & vinkiksi myös muille:
- päälliseen ei kannata laittaa kermaa ohjeen mukaista määrää, se jäi todella löysäksi!
- kakku kannattaa tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä - on parempaa tekeydyttyään ja jääkaappikylmänä
Taitaa olla sama ohje mitä mekin testasimme. Ja taisimme laittaa sitä kardemummaakin ja hyvää oli :)
VastaaPoistaTäytyypä testata joskus sen kardemumman ja kanelinkin kanssa. :)
Poista