lauantai 30. elokuuta 2014

Oma takki

Piti matkustaa parisataa kilometriä että sain otatettua kuvat omasta takistani.. No ei vaan, mutta en vain ole aikaisemmin muistanut pyytää ketään kameran taa.. Nyt tulin pidennetyksi viikonlopuksi lapsuudenkodissani käymään ja siskoni nappaili muutamia kuvia takista. Ostin kankaan takkiin viime keväänä vappumyyjäisten "retrokaupasta". Mielenkiinnolla odotan kuka minulle tulee sanomaan että tuo muuten on mun vanha pöytäliina (tai verho).. =D Sain takin valmiiksi jo kesäkuussa, mutta eipä ollut oikein koko kesänä tarvetta takille, siksi kai jäänyt postaamatta koko takki. 

 Kaavana käytin Suuren Käsityölehden (3/2010) sadetakin kaavaa. Kerrankin oikein mittailin ja päädyin tähän, 38 kokoon, todetakseni sitten valmiista takista että hivenen liian iso.. Harmitti kyllä, mutta ei tämä silti käyttämättä jää.. Pöytäliina ei riittänyt koko takkiin, joten hihoiksi laitoin mustaa puuvillakangasta. Olin leikannut takin päällikappaleet aikaisemmin, ja vuorit leikkasin pitkän aikaa jälkeenpäin. Ja ihan erilaisilla saumanvaroilla, tajusin sitten takkia kootessa.. Huppu meni kaikista pahiten pieleen. Siitä ei sen tarkemmin kuitenkaan, kuvista näkee se joka osaa katsoa.. :) Taskut tein erilailla kuin alkuperäisessä kaavassa, mutta niistä ei nyt tullut yhtäkään kuvaa. Lisäilen siis kuvia kun/jos saan niitä vielä joskus otettua..

Nyt alan muuten olla sitä mieltä, että meidän kamera on vaihdon tarpeessa.. Takki näyttää kuvissa ihan eri väriseltä kuin luonnossa, ja kuvat on sentään otettu kirkkaassa päivänvalossa ulkosalla..

Mitäs tykkäätte takista? :)

Kaava: Suuri Käsityölehti 3/2010 sadetakki
Kankaat: päällikangas kierrätetty vanha pöytäliina,
hihat, vuorikankaat & vetoketju kangastukku.com

2 kommenttia:

  1. Juuri niin syksyn ruskan väreihin yhdistyvä takki. Hyvältä näyttää päälläsi. Kyllä lehden kaavat saattavat monesti olla niin eri kokoa mitä pitäisi/olettaisi olevan. Nyt on taas takeille käyttöä, ilmat niin kovasti viilentyneet :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki syksyn värit on mun lempparivärejä, ehkäpä juuri siksi tämä kangas myyjäisissä ottikin niin silmääni.. :) Harmikseni kamera vääristää värit kyllä kokonaan, musta näyttää kovin haalistuneelta ja oranssi keltaiselta.. Ruskea taitaa olla lähimpänä oikeaa väriä.. Mutta lämmittää mukavasti, se kai on pääasia.. Kiitos Kanneli! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..