sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Omat lapaset

Vihdoinkin sain joululomalla kadottamani lapasen tilalle tehtyä uudet.. Nyt käy varmaankin kohta niin että se kadonnut lapanen löytyy kun uudet on valmiit.. :) Viime viikon lauantaina olin tilaisuudessa, jossa saatoin samalla koko ajan virkata. Sainkin sen päivän aikana näistä 1½ valmiiksi (ja hartiaseudun jumiin).. :) Loput tein sitten kuluneen viikon alkupuoliskolla.. Kuvio on sama (salmiakki?) kuin tyttärelle tekemissäni harjoituskappaleissa sekä Ystävänpäiväksi tekemissäni lapasissa.
 Vielä näissäkin, viidensissä tällaisissa, sain jotakin menemään pieleen.. Jos oikein tarkasti katsot alakuvaa, niin oikeanpuoleisen lapasen viimeinen violetti kuvio on jotenkin vähän venähtänyt.. En oikein tiedä mikä ajatusvirhe tuossa on käynyt ja huomasin virheenkin vasta kun olin jo päätellyt langat ja kun kokeilin molempia lapasia samaan aikaan.. Toinen lapanen on siis noin puoli senttiä pidempi kuin toinen, mutta päätin ettei se minua häiritse ja annoin olla.. :)
Heti töihin palattuani työkaverit ovat kyselleet pipoja, joten ensi viikolla olisi tarkoitus ommella läjäpäin pipoja. Tilasin muutamia kankaita pipoja varten, mutta ennen kuin kankaat saapuvat, ehdin toivottavasti ommella ainakin yhden valmiiksi leikatun bodyn kasaan.. :)


10 kommenttia:

 1. Kauniit lapaset kivalla kuviolla. Näyttää aika haastavalta tuo malli. Mulle tulee siitä mieleen revontulet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi minustakin tuntui että kuvio on haastava, en ikinä opi sitä! Mutta kun sen oppi niin helppo se oikeasti on! :) Kiitos Vaateviidakon Pirjo!

   Poista
 2. Edelliseen yhtyen, minustakin malli tuo mieleen revontulet:-) . Eipä noita pieniä virheitä kukaan muu hoksaa kuin itse, hyvä niin:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Revontulet oikeastaan kuvastaakin ehkä paremmin tätä, kuin tuo salmiakki. Salmiakki tuli, kun googlasin virkattuja lapasia. Sieltä löysin tämän ohjeen: https://silmukoidenseassa.wordpress.com/tag/virkatut-lapaset/ ja kirjoitin tekstiin tuon salmiakin.. Mutta nyt kun uudestaan vielä tarkemmin katsoin ohjetta, niin eipäs se kuvio tuolla ollutkaan sama kuin näissä minun tekemissäni.. :) Vaikka melko paljon sitä muistuttaakin.. Joten olkoon lapaset Revontuli-lapaset! :) Kiitos Kanneli! :)

   Poista
 3. Tosi hieno kuvio ja lapaset. En olekaan tehnyt ikinä lapasia virkkaamalla! Täällä on kans ihan hirveä niska- ja hartiajumi, jollaista en ole ennen kokenut.

  VastaaPoista
 4. En ollut minäkään ennen, mutta näihin jäin ihan koukkuun.. :) Niskajumitus on kyllä niin inhottava vaiva. :/ Toivottavasti jumitus pian helpottaa! Kiitos Krista!

  VastaaPoista
 5. SInusta kyllä on tullut mestari näissä virkatuissa lapasissa! Pidän paljon näiden värimaailmasta ja tuo kuvio on mahtava. Sama vaiva täälläkin jumituksen kanssa, mitäs sitä neuloo liikaa :(.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä tuli nyt ihan minun väriset, tykkään minäkin! :) Yleensä sitä saa katsoa peiliin näitten jumien kanssa.. :/ Muutama päivä taukoa ja Voltaren-geeliä on minulla auttanut.. Toivottavasti sinunkin jumisi pian helpottaa! Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista
 6. Virkatut lapaset ovat varmaan paksummat ja lämpimämmät kuin kudotut. Hieno kuvio ja värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin tuon kuvion kohdalta on paksumman oloinen.. Kiitos Johanna! =)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..