lauantai 1. elokuuta 2015

Tilaushuppari

Työkaverini pyysi vielä ennen äippärille jäämistäni tekemään elokuuksi hupparin lapsenlapselleen, jos ehtisin.. Mieluusti otin tehtävän vastaan ja hyvin ehdinkin työn tekemään. Omilla pojilla on käytössä sama koko ja oli muutenkin tarkoitus syksyksi tehdä heillekin hupparit.. Joten ajatus oli tehdä kolme hupparia joista tilaaja olisi saanut valita mieluisimman ja pojat olisivat saaneet jäljelle jääneet.. Kaksi sain tehdyksi, vaan kolmannen kohdalla ajatus ja kaikki tuntui niin tökkivän että lopulta vein valittavaksi kahdesta hupparista. Valinta kohdistuikin siihen ensimmäisenä valmistuneeseen huppariin..
Liekki-applikaatioon yritin haeskella mallia kauan. Lopulta löysinkin sellaisen Unikuun terapiahuoneesta. Olen itse ihan onneton piirtäjä, mutta koko ajan mallia katsoen sain piirrettyä kuvion kaavapaperille. Kiinnitin applikaatiot kaksipuoleisen liimaharson avulla ja vielä tiheällä siksakilla reunoistaan. Alun perin ajatus oli tehdä liekit hihoihin, mutta loppujen lopuksi ne löytyivätkin paidan helmasta..
Huppari on siis musta vaikka nämä kaksi alimmaista kuvaa parhaansa mukaan koittavat harmaaksi väittää..
Huppuun laitoin nyörien sijaan kevyen kuminauhakiristyksen. Lisäksi kaavan mukaiset taskut jäivät pois, kun en millään saanut niistä siistejä.. Kuvissa huppari oman pojan päällä.
Kaava: Ottobre 4/2013 "Skyline" 140 cm (en nyt valitettavasti muista mitä kokoja kaavassa oli, kun lehti on jo palautunut kirjastoon..)
Kankaat: musta joustocollege Kestovaippakauppa.com , applikaation trikoot tilkkulaatikosta

Pitäisi ottaa itseään niskasta kiinni ja kuvata kaikki viime viikkoina valmistuneet ompelukset. Yleensä mun tulee kuvattua kaikki heti valmistuttuaan vaan nyt on useampia jäänyt rästiin.. Toisaalta, onpahan sitten vauvan synnyttyä edes niitä rästijuttuja postattavana kun todennäköisesti ompelukoneet saavat siinä kohtaa ainakin jonkin mittaisen loman..

Mukavaa viikonloppua ja elokuun alkua!

14 kommenttia:

 1. Just poikien näköinen paita! Hyvä idea ja siisti toteutus! :)

  VastaaPoista
 2. Vastaukset
  1. Tämän ikäisille pojille on kyllä harmillisen vähän valmiita kuoseja tarjolla.. Onneksi applikoimalla saa tehtyä kivoja yksityiskohtia. Kiitos Hannariina! :)

   Poista
 3. Onpas mahtava huppari pojalle. On noissa liekeissä kyllä ollut tikkaamista! Mukavaa loppuraskautta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan niissä tikkaamista.. :) Kiitos Krista! (vielä reipas viikko olisi laskettuun päivään vaan mulla on tavannut mennä vielä jatkoajalle..)

   Poista
 4. Vaude, mikä paita :-)! Kova työ oli varmaan nuo liekit tehdä.. kelpaa pokien noissa kulkea :-)! Tsemppiä viime metreillä, jospa ei ainakaan kauaa menis yli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liimaharson temppuillessa aluksi tuntuikin ettei tästä taida tulla yhtään mitään.. Vaan kyllä se alkoi sujumaan eikä työ ihan mahdottomalta tuntunut.. :) Kiitoksia Sari!

   Poista
 5. Aivan upea liekkipaita. Hieno lopputulos:-)

  VastaaPoista
 6. Varmasti ihan huippujuttu saada tällainen paita! Huikean hieno lopputulos, nuo liekit on niin taiten tehty (kuten koko hupparikin)! Jakseluja sinne loppuraskauteen <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että on saajalleen mieluinen. :) Kiitokset Hanna Mi!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..