Ennen juhannusta päätin keittää lopuista raparpereista hilloa. Poika lähti innokkaana raparperin hakuun, ilmoitti tullessaan jättäneensä kolme vartta omia leipomuksiaan varten vielä kasvamaan.. Sielläpä kasvavat edelleen.. :)
Kolme ja puoli litraa kuorittuja ja pilkottuja raparpereja sitten tuli ja siihen lisäsin kilon hillosokeria. Melko kirpakkaa hilloa sain, mutta juuri passelia esimerkiksi itse tehdyn vaniljajäätelön kanssa.
Raparperihillo
n. 1 ½ l valmista hilloa
3 ½ l kuorittuja ja pilkottuja raparperinpaloja
1 dl vettä
1 kg hillosokeria
Kuori ja pilko raparperit pieniksi. Laita kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri pienissä erissä ja keitä pienellä teholla kunnes raparperit on hienona mössönä, noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä 20 minuuttia. Kuumenna sillä aikaa lasitölkit esim. 100 asteisessa uunissa. Tölkitä hillo kuumiin lasitölkkeihin ja sulje kannet. Hillo on vielä tässä vaiheessa melko löysää mutta sakenee jäähtyessään.
Herkkua varmasti vaniljajäätelön kanssa!
VastaaPoistaOn herkkua, eikä kirpakkuus haittaa yhtään.. :) Kiitos ketunpesän hanna!
PoistaHillot on mullakin vielä keittämättä! Tästäpä innostuin ja otan ohjelmaan! -Ride-
VastaaPoistaEipä muuta kuin hillot porisemaan! :) Kiitos Ride!
PoistaOlen tehnyt hilloketta minäkin, ja laittanut sitä Britan kakkuun. Sopii muuten hyvin sinne väliin, sillä Brita tapaa olla kovin makea.
PoistaTotta, sopii kyllä tosi hyvin britan väliin! Kiitos Mama!
PoistaMulla on kaksi suuren suurta raparperipensasta... vaan ei ole hilloa tullut tehtyä... olisi kyllä hyvää! Nyt taitavat varret olla jo puumaisia.
VastaaPoistaJos olisi vielä enemmän raparperia, olisin kokeillut vielä mehuakin.. Mummini teki lapsuudessa niin hyvää raparperimehua mutta vastaavaa en ole onnistunut tekemään.. Vai oliko se lapsena vain sen suuren sokerimäärän vuoksi niin älyttömän hyvää..? :) Kiitokset Kirsi!
Poista