maanantai 13. heinäkuuta 2015

Synttärilahjamekko kummitytölle

Ensi viikolla siskoni tyttö ja kummityttömme täyttää neljä vuotta. Jo tulevana viikonloppuna olemme kuitenkin menossa tyttöstä ja kaksoisveljeään juhlimaan. Lahjaksi tein mekon kierrätyskankaasta. Pitkään kyllä mietin, voiko kierrätyskankaasta ommeltua antaa lahjaksi.. Kangas on löytynyt vanhempieni vaatehuoneesta ja ollut ennen vauvan "sänkynä " olleen äitiyspakkauslaatikon kaunistuksena. Siis jonkinlainen reunalakana kenties.. Nyt se olikin jo jonkin aikaa majaillut minun kangaslaatikoissa ja tämän kaavan löytäessäni tiesin heti mistä kankaasta sen toteutan. Kaava löytyi Burdasta (5/2012) jonka lainasin omalle tyttärelle tekemääni juhlamekkoa varten. Ennen lehden palauttamista kirjastoon piirsin sieltä kuitenkin tämän kaavan kummitytön koossa. Nyt kyllä vähän harmittaa kun en piirtänyt kaavasta muita kokoja, olisi ollut kiva tehdä näitä myös omille tytöille..
Kukkanappeja olin ostanut vuosia sitten Eurokankaasta eikä niitä olisi enää ollut riittävästi. Päätin käydä katsomassa josko näitä samoja siellä vielä myytäisiin ja ostinkin loput napit mitä vielä jäljellä oli.. Vaan nämä on niin kivoja että toivottavasti tilaavat niitä vielä vastaisuudessakin..
Sopivaa pätkää pitsiä ei omista kätköistä löytynyt. Eurokankaassakin pengoin pitsilaatikoita hyvän tovin ennen kuin se oikea tuli vastaan..
Helma on kyllä oikeasti ihan tasainen myös napitushalkion kohdalta, kuvassa näyttää hassulta tuo kohta.. :)
Kaava: Burda 5/2012
Kangas: kierrätyskangas
Napit, pitsi: Eurokangas
 
Jotakin muutakin tein lahjaan mukaan, mutta niihin palaan vasta juhlien jälkeen ettei ainakaan kaikki paljastu ennen aikojaan. :)

Oletko sinä tehnyt lahjaksi kierrätyskankaista?

12 kommenttia:

 1. Aivan ihana mekko ja todellakin hyvin passaa kierrätyskankaasta lahjaksi:-) . Olen niin vähän tehnyt ompeluja lahjaksi. Ihailen kyllä sinun ahkeruutta siinä. Saat kyllä paljon aikaiseksi sekä omille että toisen perheen lapsille:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä mekossa tykkään erityisesti mekon mallista, ja onhan kangaskin aika ihana. Tällä hetkellä tulee kyllä ommeltua jokaisena vapaana hetkenä, kun sitten vauvan synnyttyä luultavasti tulee väkisinkin pieni tauko.. Monta rästijuttua olisi vielä ommeltavana, vaan se aika ei kyllä tahdo millään riittää kaikkeen.. Kiitos sinulle Kanneli! :)

   Poista
 2. Kyllä minustakin voi antaa lahjaksi kierrätysompeluksia, eihän se lopputulos periaatteessa poikkea mitenkään uudesta kankaasta ommellulle :) Minä oon jotenkin tosi huono antamaan mitään itsetehtyä lahjaksi muille (joku ihme arkuus tässä asiassa) ja ihailen kovasti niitä jotka jaksavat tehdä lahjat itse! Mekosta tuli tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta pikkutytöille on helppo antaa jotakin itse tehtyä, mutta jossain vaiheessa sitä alkaa itsekin arkailla kun esim lapselle tulee riittävästi ikää.. Tai kun ei tunne riittävän hyvin eikä tiedä mistä lapsi tykkää.. Tykkään kuitenkin tilanteen niin salliessa antaa lahjaksi itse tehtyä joten nyt olen onnellinen kun kummilapsissakin on sellaisia joille voi itse tehtyä antaa.. :) Kiitos paljon Eerika!

   Poista
 3. Ihanan kesäinen ja romanttinen mekko. Kierrätyskangas on kyllä ollut tähän mekkomalliin aivan täydellinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krista! Minusta tuntuukin ettei nykyajan kankaissa edes ole näin ihania kuoseja.. Vai etsinkö vain vääristä paikoista kun en löydä.. :)

   Poista
 4. Mä tykkään tästä mekosta tosi paljon! Kangas, napit ja pitsi on kaikki mun mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä tuli minustakin ihan onnistunut kokonaisuus.. :) Kiitos Taru!

   Poista
 5. Kaunis mekko, niin herkkä! Ihana kangas <3! Olen antanut kierrätyskankaista tehtyjä lahjaksi, paljonkin. Kyllähän niissäkin on nähty paljon vaivaa, ja työhän se suurin niissäkin lahjoissa on :). En tiedä sitten, onko joillekin jo ajatus kierrätyskankaista tehdystä tuotteesta jotenkin epämiellyttävä. Kankaat on kuitenkin pestyjä ja siistejä, joten en ole epäröinyt käyttäessäni niitä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna Mi! Näin minäkin asiaa pähkäilin! Nyt kun kynnys on kerran ylitetty, luulen etten enää edes mieti koko asiaa jos jatkossa tulee vastaava tilanne eteen.. :)

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..