lauantai 4. heinäkuuta 2015

Kesävaatteita

Tuli se kesä vihdoin ja hellevaatteitakin tarvitaan.. Olen koittanut saada kangaslaatikoita tyhjennettyä ja olemassa olevista kankaanlopuista sainkin tehtyä tytöille kesäpaidat. Vanhimmalle ja nuorimmalle tyttöselle tein kisupaidat. Kisukangasta jäi vieläkin harmittavan kokoinen pala.. Nuorimman paitaan hihat yksivärisestä pinkistä trikoosta.
Vanhimman paitaan ei sitten kunnon hihoja enää saanutkaan joten leikkasin summissa "hihat" jotka ompelin kädenteille nurja puoli päällepäin. En huolitellut reunoja mitenkään vaan meinasin että katsotaan kuinka hihojen käy.. 
Keskimmäinen tytär sai kesäpaitansa Ainolan ihanasta Pyryharakasta. Tämä ei oikeastaan ollut edes mikään jämäkangas vaan olen marinoinut sitä alkuvuodesta saakka laatikossa.. Tilasin sitä pienen palan ommellakseni siitä nuorimmalle jotakin, mutta kuvio olikin niin kovin isoa että ajattelin näyttävän vähän hassulta niin pienen pojan vaatteessa. Itsellekin olisin voinut tästä jotakin tehdä, mutta kangas loppui verkkokaupasta todella nopeasti eikä sitä saanut siis enää lisääkään tilattua.. Nyt, kankaiden tuhoamisvimmassa päätin ottaa ja saksia tästä keskimmäiselle tytölle paidan.. Tein hihat samalla tavalla kuin vanhemman tytön paitaan. Tykästyin jotenkin tällaisiin hihahärpäkkeisiin.. :) Pyryharakkaa jäi vielä ja meinasin säästää sen ja tehdä syksymmällä siitä itselleni edes pipon. Jollei aikaisemmin tule akuuttia tarvetta käyttää se johonkin muuhun..
 Kaava: muokattu Ottobre 1/2014 "Owl Princess" 98, 104 ja 116 cm (92 - 134 cm)
Kankaat: Kisukangas kangastukku.com
Pyryharakka-kangas Ainola
 
Vanhimmalle kummipojalle tein synttärilahjaksi uusimman Ottobren kaavoilla paidan. "Poikien kuoseja" laatikoissani ei juuri muita ollutkaan kuin tämä jalkkis joten valinta oli helppo.. Yksiväristäkään ei ollut riitävän isoa palaa muita kuin tämä kummallisen haaleanvaalea oranssi.. Varmistin pojan vaatekoon joka oli kuulemma lähellä 130 ja piirsin kaavat kokoon 134. Kappaleita leikatessa tajusin kangasta olevan kyllä niin niukin naukin että en saanut leikattua kappaleisiin ollenkaan saumanvaroja. Veikkaisin valmiin paidan olevan ennemminkin kokoa 128, mutta ainakin se mahtui hyvin omalle saman ikäiselle pojalle joka taitaa olla pikkuisen serkkuaan isokokoisempi.
Kaava: Ottobre 4/2015 "Tiger Spotting" 128 cm (128 - 170 cm)
Kankaat: kangaslaatikon kätköistä
 
Laatikoiden yhä edelleen pullistellessa kankaista poikkesin paikallisessa pikkuliikkeessä katsastamassa kangasvalikoimat. Mukaan tarttui kahta erilaista kangasta, toisen metrihinta oli huimat 2,5e ja toisen 3e.. Motskarikangasta otin metrin ja kuviollista pyysin puolen metrin palan. Kotona oli kyllä ihan pakko mitata tuo pätkä kun näytti niin isolta ja reilulla kädellä sitä olikin leikattu - kangasta oli nimittäin reilut 80cm.. Pojat kun huomasivat kankaat, kysyivät että joko nämä on nyt shortsikankaita.. Ihan sen vuoksi en kylläkään niitä ostanut mutta ajattelin että miksei näistä voisi shortsejakin tehdä. Kolmet shortsit niistä sainkin tehdyksi, motskarikankaasta kahdet ja kirjavasta yhdet.. Pojat innostui oikein poseeraamaan uusien housujensa kanssa mutta tässä nyt vain onnistuneimmat otokset.. Kaavana käytin Ottobren ulkoiluhousujen kaavoja lyhennettynä.
Kaava: muokattu Ottobre 1/2014 "Snappy Happy" 122 ja 128 cm (86 - 128 cm)
Kankaat: Mäntykorpi & Kumpp.
 
Koneet on laulaneet siis kuluneen viikon aikana melko ahkerasti. Oman vapaaillan käytin tällä viikolla jälleen ompeluihin ja jälkikäteen laskeskelinkin piirtäneeni kaavoja ja ommelleeni sen illan aikana yhteensä seitsemän tuntia! Ja sen kyllä tunnen vieläkin niska-hartiaseudussani.. Vapaaillan lisäksi olen ehtinyt pienimmän päikkäriaikaan tai muuten vain sopivan tilaisuuden tullen ommella aina pätkän kerrallaan eteen päin. Se tietää toki nyt viikonloppuna melkoisen pyykkivuoren viikkaamista kaappeihin ynnä muita sellaisia ei-niin-kivoja-hommia.
Mutta onpa ollut sen arvoista! :)

8 kommenttia:

 1. ihania vaatteita lapsukaisille oot tehnyki :) sitä terapiaa parhaimmillaan;)

  VastaaPoista
 2. Onpa kivan näköisiä kesävaatteita. Söpöt hihat tyttösen paidassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nuo hihat tuntuu vähän käytössä rullautuvan mutta ei häiritsevästi joten voisin myöhemminkin tehdä tällaisia hihoja.. Kiitos Kanneli! :)

   Poista
 3. Tehokas ompelija olet! Nuo hihat näyttävät ihanille, kuten kaikki nämä vaatteet. Olet tehnyt todella edullisia kangaslöytöjä, poikamaisia kankaita on välillä hankala löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on muuten totta ettei pojille oikein tahdo kangasvaihtoehtoja löytää.. Tilaamalla kyllä mutta niitä olisi mukava vähän hypistelläkin ja sitten tulee aina ne postikulut päälle.. Tuo paikallinen on ihan käsittämättömän edullinen, vaikka onhan valikoima kyllä sitten tosi suppea.. Kiitos Hanna Mi! :)

   Poista
 4. Tehokkaasti olet vaapaa-aikasi käyttänyt. :-) Välillä on hyvä tyhjentää kangaslaatikoita. - Sitten voi taas hyvillä mielin uusia kankaita hankkia. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vaan ettei se näy missään että niitä laatikoita olisi yritetty tyhjentää.. :D Jotain radikaalia täytyis kehitellä että laatikoihin sais ihan oikeasti tilaa, kun poiskaan en osaa mitään käyttökelpoisen kokoista heittää.. Kiitos Oman näköinen!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..