torstai 23. heinäkuuta 2015

Nukkevauvan hoitolaukku tarvikkeineen

Kirjasta Mekkotehdas löytyi nuken kestovaipan ja ruokalapun kaavat. Ensin tein vaippoja ja ruokalappuja omien tyttöjen leikkeihin, sitten lähtikin vähän mopo käsistä kun huomasin että näitä tekemällä kangaslaatikkoon saa ihan oikeasti melko näkyvän kolon! Kummitytölle olin aiemmin tehnyt synttärilahjaksi mekon, ja jotakin oli tarkoitus lisäksi vielä hankkia. Vaan kun näitä vaippoja ja lappuja tein, tulin ajatelleeksi että kyllähän jokainen pikkuäiti tarvitsee nukkevauvalle hoitolaukun..
Niinpä värkkäilin kummitytölle vielä sellaisen ja kassiin pakkasin pari ruokalappua ja niin monta vaippaa kuin sain mahtumaan.
Vaippoihin laitoin pehmukkeeksi tikkikangasta kun sitä sattui sopivan kokoisia suikaleita olemaan. Onneksi sitä ei osaa heittää mitään pois! :)
Tarranauha olisi ollut vaippoihin ja pienille käsille parempi, mutta koska mulla ei sitä ollut riittävästi, laitoin vaippoihin nepparit. Samoin ruokalappuihin.
Melko iso läjä vaippoja ja ruokalappuja tuolla olisi vielä puolivalmiina, mutta niihin meinaan ensin hakea sitä tarranauhaa. Syksyllä aijon ainakin osan viedä myyjäisiin ja osa jäänee kaappiin jemmaan odottamaan muutamia synttäreitä..

Kaavat:
Ruokalappu ja vaippa: Mekkotehdas-kirjasta
Nuken hoitolaukku: oma
Kankaat: kierrätettyjä ja jämäkankaita
Kanttinauhat: Eurokangas
Nepparit: Nauravat Napit

19 kommenttia:

 1. Ihana lahjaidea! Hyvä sinä! <3 Tilkuista on moneksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tilkuista on moneksi. Kiva kun joskus tulee näitä hyviä ideoita mihin niitä voi hyödyntää.. :) Kiitos Kaisu!

   Poista
 2. Sinä se jaksat värkätä nukenjuttujakin <3 Mulla jäänyt homma muutamaa vaatekappaletta lukuun ottamatta ajatuksen asteelle ;) Aivan ylisuloisia vaippoja ja lappuja sekä hoitolaukku. Kyllä pikkuäitien nyt kelpaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän loppujen lopuksi tulee tällaisia tehtyä, mutta oli kyllä mukavaa vaihtelua ja sainpa laatikkoon kivan loven.. ;) Kiitos Eerika!

   Poista
 3. Tosi hyvä lahjaidea! Ihan kun mulla olis tota samaa kangasta kuin kassi, mutta sinisenä. Sain just sukulaisilta tänä kesänä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kassin kangas on tyttären talvitakista jäänyttä, alkujaan ollut verho.. Kirpparilla mistä tämän hankin, taisi olla myynnissä myös ruskeat verhot jotka olisi houkuttaneet värin puolesta enemmän. Mutta punaiset oli kuitenkin parempikuntoiset ja se painoi kuitenkin vaakakupissa enemmän.. :) Sinisenäkin kuosi on varmasti kiva! Kiitokset Krista!

   Poista
 4. Huippu lahjaidea. On varmasti kummityttö onnellinen saadessaan tuollaisen lahjan! Ompelujen iloa sinne! -Ride-

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava idea tehdä kestovaippoja nukeille! Miten ihana on nukelle noita vaippoja vaihdella, varmasti tykkää kummityttösi lahjasta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näihin muiden keksimiin ideoihin aina joskus törmää! :D Kiitos Taru!

   Poista
 6. Ihania pieniä juttuja! Saaja on varmasti ikionnellinen ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hannariina! Toivotaan että on! :) Kiitos haasteesta, yritänpä ehtiä ensi viikon aikana vastailemaan.. :)

   Poista
 7. Voi kun kiva laukku ja pikku tavarat:) Sinä se osaat taikoa ihania lahjoja.

  VastaaPoista
 8. Ihania!minäkin oon välillä muutamia nukenvaatteita tehnyt. Ihan mukavaa näpräystä ja paras kiitos on ehdottomasti ne onnelliset pikkiäidit ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä on mukava tehdä tällaisia pienempiäkin juttuja.. :) Kiitos Nanni!

   Poista
 9. Voi että, aivan huippu lahja! Pitää laittaa korvan taakse, jos sattuu joskus joku pieni tyttö synttäreitään viettämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna Mi! :) Laitappa ihmeessä korvan taa..

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..