tiistai 7. heinäkuuta 2015

Kesäinen tunika itselle

Kahden kuukauden odotus palkittiin ja sain vihdoin käsiini kirjan Mekkotehdas aikuisille.. Melkoiset varausjonot kirjastossa olikin.. Nopeammin kirjan olisi saanut kun olisi käynyt ostamassa omaksi, mutta halusin kuitenkin ensin ainakin tutustua kirjaan.. Kokeiluun päätyi yksi kirjan kaavoista ja kankaaksi kaivoin syksystä asti laatikossa marinoituneen pellavaviskoosin. Kangas päätyi minulle silloin paikallisen vaatetehtaan loppuunmyynneistä, muistaakseni vieläpä laatikosta missä luki "saa ottaa".. Ajattelin että ei niin hirveesti harmita jos tulee ihan susi, kun kangas on ilmainen.. 

Paitaa, tai oikeastaan tunikaa lähdin tekemään. En mittaillut kokoja vaikka olin etukäteen useastakin blogista lukenut että koot ovat vähintäänkin mielenkiintoisia.. Valitsin kooksi 38 ja kas, se olikin ihan sopiva. Yläosa on kyllä hieman liian avara, mutta onpa tätä tullut kuitenkin käytettyä näillä helteillä. Pellavaviskoosi oli minulle ihan uusi tuttavuus ja on kyllä niin mukava päällä! Varsinaisesti en yrittänyt mitään odotuspaitaa tästä tehdä, ehkä ennemminkin sellaista mikä menisi heti synnytyksen jälkeen päälle.. Mutta niinpä vain se sujahtaa mahankin päälle kivasti, ainakin vielä.. Sitä paitsi ei tämä olisi edes kovinkaan kätevä vaatekappale imettäessä joten hyvä että pääsi käyttöön heti! Sain kankaan hyödynnettyä lähes kokonaan; toisen hihan leikkasin poikittaiseen langansuuntaan kun näin sain helmasta tehtyä mahdollisimman pitkän.
Kaava: Mekkotehdas aikuisille "Hilma" 38
Kangas: pellavaviskoosi, saatu

18 kommenttia:

  1. Ihana vauvamaha <3 Kauniisti istuu siulle tuo malli, hyvä että pääsi käyttöön heti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! :) Pitkä paita ei oikein tuohon alle sovi joten oli kyllä hyvä kun paita valmistui noille viime viikon helteille.. ;)

      Poista
  2. tosi nätti paita :) ja tuo masu kans ;)

    VastaaPoista
  3. Hieno tunika! Voih, uusi pikku-leipuri tulossa ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kirsi! Toivotaan että aikanaan leipominenkin kiinnostaa! :)

      Poista
  4. Oi kun tuli kaunis. Ihanasti sopii vauvamahan kanssa:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivan väljä malli tuo olikin, mahtuu hyvin ainakin vielä.. :) Kiitos Kanneli!

      Poista
  5. Kaunis paita ja menee toisiaan hyvin raskauspaitanakin <3 Mulla tekisi kans hirveästi mieli tehdä tuosta kirjasta joku mekko itselle, mutta taitaa sen teko jäädä syksyyn kun tuntuu, että pihahommiakin on ihan liikaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kivoja mekkoja kirjassa olikin. Muutama kaava mun täytyy syksyä varten sieltä piirtää jemmaan kun lainaa tuskin saa uusittua pitkien varausjonojen vuoksi.. Ja ihan kaikkia paitoja/mekkoja ei viitsisi raskauslisällä tehdä kun ei niillekään enää kuukautta kauempaa pitäisi tarvetta olla.. :)Kiitos Eerika!

      Poista
  6. Kyllä tuo paita korostaa kauniisti vauvamasua. Ihana masu ja sen asukas ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! :) Olen kyllä vähän hämmentynyt masun saamasta huomiosta, vaikka kaikki kommentit on positiivisia olleetkin.. ;)

      Poista
  7. Kiva kun sait kirjan vihdoin lainaksi! Sinäkin olet ommelllut ahkarasti vaikka mitä, kävinkin eilen jo ihastelemassa mutta kommenttiboksi ei ollut yhteistyöhaluinen :). Suomen kesän huonot säät ovat tainneet saada monet ompleukoneen äärelle :). Masu on ihana minustakin, ja asukki tietysti sitten vielä ihanampi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauan sitä saikin odotella, mutta vihdoin sen sain! :) Aika sateinen kesä on kyllä ollutkin, vaan mukavaa että on se ompelukone jonka äärellä kuluu aika ihan mukavasti! ;) Kiitos sinulle Krista!

      Poista
  8. voi miten hieno tunika! olen vähän kade :) teille jotka osaatte ommella itsellenne...pitäisi minunkin joskus yrittää. tuo kirja pitää ehkä jossain käydä tutkimassa josko siitä saisi innostusta, tosin en ole oikein mekkoihminen mutta voisihan sitä sillä perusteella kirjan hyllyynsä hankkia että jos joskus vaikka innostuu. :)
    'olen blogikierroksella , pitkästä aikaa ja niin innoissani näistä uusista tutuista. mahtavia juttuja sinulla täällä!

    onnellista odotusta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ketunpesän hanna! Minä olen kyllä hyvin vähän ommellut itselleni, mutta viime aikoina sentään jotain. :) Tuo kirja on ihan kiva, ja voisihan niillä kaavoilla vaikka paitojakin tehdä jos ei mekot tunnu omilta.. Kiva kun tulit vierailulle, oli mukava tavata! :)

      Poista
  9. Kaunis tunika, sopii sinulle ja vauvamahalle niin ihanasti! Kangaskin on todella nättiä. Aiotko tehdä vielä muita mekkoja tästä kirjasta? Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hanna Mi! :) Ihan hirveän montaa mieluista kaavaa ei kirjassa kuitenkaan ollut mutta joitain sentään.. Aijon kyllä parit kaavat vielä piirustaa talteen ennen kuin kirja täytyy palauttaa. Sitten syksymmällä kun pääsee mahasta eroon voisi jotain ommella.. :) Mukavaa viikonlopun jatkoa sinullekin!

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..