torstai 3. syyskuuta 2015

Virkattu peitto Minille

Kun loppuraskaudesta en enää pystynyt ompelukonetta nostella edes takaisin pöydälle ja kaappiin, rupesin kaivelemaan lankavarastoja. Ajattelin virkata jämälangoista pienen peiton. Vaan kuinkas kävikään? Ensimmäinen lanka loppui kolmannen raidan kohdalla, toinen neljännen raidan kohdalla ja kolmas viidennen raidan kohdalla. Kaikkia kolmea lankaa siis jouduin hankkimaan uudet kerät.. Niin tyypillistä mulle! Onneksi kaikkia lankoja vielä sai..
Aloittelin peiton virkkaamista viikkoa ennen laskettua aikaa. Annoin itselleni luvan virkata korkeintaan puoli tuntia päivässä ettei hartiat menisi niin jumiin. Sekin oli liikaa, sain kuin sainkin paikat jumiin ja sen vuoksi migreenin. Muutaman päivän pakollisen tauon jälkeen vähensin maksimivirkkausaikaa varttiin päivässä. Peitto valmistui noin kolmessa viikossa ja kerrankin sain pääteltyä heti.. Vähän isompi peitosta siis tuli kuin alun perin oli tarkoitus. Se on juuri sopivan kokoinen pinnasängyn päiväpeittona. Tai torkkupeittona sohvannurkassa.
Liilaa lankaa jäi vähän, vaaleanpunaista vähän enemmän ja pinkkiä melkein koko kerä.. Silmämääräisesti arvioiden lankoja taitaa silti hieman vähemmän olla nyt kuin aloittaessa.. Harmi kun ei tullut aluksi punnittua lankoja..
 
Langat: Novita 7-veljestä
Malli: Yhteishyvän virkattu siksak-tyyny (aloitussilmukoiden määrä tuplattu!)


20 kommenttia:

  1. ihanan pirteät värit peitossa :) Tosi kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään väriyhdistelmästä kovasti! Kiitos suvi! :)

      Poista
  2. Ihanan värikäs peitto! :)

    VastaaPoista
  3. Ihana peitto! Ja näyttää tosi isotöiseltä! Tuo siksak kuvio on tosi kivannäköistä. Täälläkin on virkkuukoukku heilunut, eikä niskajumilta ole voinut välttyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se silleen isotöinen, kun tekeminen on pakko rajoittaa niin lyhyeen aikaan kerrallaan että viikko jos toinenkin vierähtää helposti. Täälläkin taas virkkuukoukku heiluu mutta vähän pienemmän työn merkeissä.. :) Kiitos Eerika!

      Poista
  4. Kaunis peitto ja kuviointi on todella kaunis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuvio on minustakin tosi kaunis, mutta oli silti helppo ja nopsaan ulkoa opittavissa. Kiitos Kanneli!:)

      Poista
  5. Nyt se on siinä! Todella kaunis peitto, joka sopii prinsessalle mainiosti.
    Edellisen postauksen salaattia pitää kokeilla, kunhan pääsen kotipuoleen. Olen joskus samansorttista salaattia tehnytkin, mutta ilman pekonia. Varmasti pekonilla vielä makoisampaa. P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinähän se.. :) Tyttöä tiesin odottavani joten langat valikoitui "vähän" tyttömäisiksi.. :) Kokeile ihmeessä salaattia.. Kiitos P!

      Poista
  6. Mullekin käy lankojen kanssa välillä noin ja joskus huonommin, esim yksi koukkuamistyö on telakalla kun en tiedä mitä teen sille kun lankaa ( juuri sitä väriä) ei ollut enää. Plääh. Peittosi on tosi hieno, kivan virkistävä tuo siksak- malli. Kyllä neitosen kelpaa sen alla tai päällä köllötellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pelkäsin kyllä että huonommin olisi mullekin käynyt, kun tuntuu että siitä on jo niin kauan kun noista langoista jotain olin tehnyt.. Vaan onneksi hyvin kävi kuitenkin.. Tosi harmi että koukkuaminen on jäänyt kesken. Mahtaisiko oikeaa lankaa löytyä jostain nettikirppareilta tai facebookin kautta? Siksak-kuvioisen peiton tein viimeksi pojallekin hänen vauva-aikanaan mutta silloin.tein peiton neuloen.. http://leipoenjaneuloen.blogspot.fi/2014/10/kaksi-neulottua-peittoa-ja-kiitokset.html Niin eri näköinen siksak tulee neulotusta ja virkatusta, mutta kumpikin on nättejä kuvioita. Kiitokset Krista! :)

      Poista
  7. Tosi kaunis! Tällaisesta haaveilin itsekin, mutten ole vieläkään saanut aloitettua... oliko vaikea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hannariina! Ensin en meinannut ymmärtää ohjeen "3p yhteen" -kohtaa, vaan kun hoksasin miten se tehdään niin oli tosi helppo malli..

      Poista
  8. Kauniin mallin olet peittoon löytänyt, suloinen pikkuisen peitto. :-) - Onnea ja enkeleitä Minin elämään! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkään tuosta siksak kuviosta kovasti. Kiitos sinulle Oman näköinen! :)

      Poista
  9. Siitä tuli todella ihana peitto! Kauniin pirteät värit ja siksak-kuvio sopivat toisiinsa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia Hanna Mi! :)

      Poista
    2. Nätti sik-sak kuvioinen onkin! Minäpä tein myös vauvan sänky/torkkupeiton 7-veljestä langoista tumma ja vaalea pinkki, vihreä ja valkoinen. Malliksi otin PELAKUU MATTO ohjeen. Kun itse kehun, nätti siitä tulikin, tosin aikaa kului pari kuukautta. Kuvaa en voi laittaa, tuskin edes osaisin.. koska peitto on ollut jo jonkin aikaa käytössä. Tuon maton ohjeesta sen näkee, lappujen määrää en muista, peiton koko noin 90x120.
      Neuleterkkusin isomummo

      Poista
    3. Kiitos! Nyt minulla onkin toinen siksak-projekti meneillään, loppuvuodesta pitäisi olla valmista.. :)

      Kävin kurkkaamassa miltä tuollainen Pelakuu-matto näyttää, on kyllä tosi kaunis malli! :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..