lauantai 2. tammikuuta 2016

Joululahjabodyt

Pikkujouluissa marraskuun puolella kummityttömme äiti kertoi jollekin harmituksestaan, ettei kaupoista löydy 92 kokoisia hihattomia bodyja. Minun pitkät korvani tietenkin rekisteröivät heti tuon, olinhan juuri miettinyt pääni puhki kyseisen tytön joululahjaa. Päätin ommella kolme yksiväristä bodya..
 Vaan kuinkas kävikään? Yhdestäkään ei tullut yksiväristä, kun jemmassa olevat resorit olivat kaikki hieman väärää sävyä. Niinpä keltainen body sai reilusti poikkeavan väriset kanttaukset ja rintaan tein perhosen. Silitin tukikankaan kankaanpalan taakse, taitoin palan kaksinkerroin ja ompelin palaseen oranssilla suoraompeleella kuvioita. Lopuksi ompelin perhosen ääriviivat kankaanpalaselle ja leikkasin perhosen irti. Perhosen kiinnitin bodyyn keskeltä leveällä mutta tiheällä siksakilla. 
 Harmaalle bodylle valitsin huomattavasti tummemman harmaan kanttauksiin. Siihen tein lisäksi valenappilistan. Resorista leikattuun kaitaleeseen silitin tukikankaan, käänsin saumanvarat taakse ja ompelin listan kiinni bodyyn ja napit koristeeksi. Listan yläreuna jäi näin kätevästi pääntien kanttauksen alle..
Mustassa kankaassa oli kuviointia jo itsessään joten siihen en tehnyt mitään kikkailuja..
Aika hassulta kyllä tuntui ommella joululahjaksi hihattomia bodyja.. :)

Kaava: Ottobre 3/2014 "Wasp Flight" 92 cm (50 - 92 cm)
Kankaat: keltainen ja musta trikoo käsityömessuilta, harmaa trikoo Eurokangas,
resorit omista jemmoista
Nepparit: Nauravat Napit
Napit: Eurokangas

14 kommenttia:

  1. Onpa mahtavaa, että olet tuollaisen toiveen pystynyt toteuttaa. Nyt pysyy selkä varmasti lämpimänä pienellä ihmisellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mieluummin sitä jotakin tarpeellista antaa kuin turhuuksia. :)

      Poista
  2. Ihania bodeja! Ja huippu että toive tuli kuulluksi! :) Täsmälahja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläiset toiveet ja tarpeet minä yleensä kuulen ja painan mieleen. On mukava antaa lahjaksi jotakin tarpeellista! :)

      Poista
  3. Hienoja! Ihanaa alkanutta vuotta teidän perheelle :)

    VastaaPoista
  4. Kiva kun voi antaa lahjan jonka tietää tulevan tarpeeseen! Olen muuten tehnyt saman huomion, että näitä ei tahdo löytää mistään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Minä en ole hihattomia juuri osannut lapsilla käyttää joten en ole itse tätä havainnut.. :)

      Poista
  5. Kivoja bodyja! Ja mikä parasta, varmasti tulevat käyttöön, kun olet saanut toiveen korviisi :). Minäkään en ole hihattomia käyttänyt ollenkaan omalla pojalla vauvana, mutta ovat varmasti tosi hyviä monenlaisen vaatteen parina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä lahjatoiveet minä yleensä kuulen, vaikka monta muuta tarpeellistakin asiaa jää joskus kuulematta.. :) Toivottavasti bodyjen värit oli mieluisat ja pääsevät käyttöön! :)

      Poista
  6. Hyviltä näyttää :) Meillä pidetään hihattomia bodyja pitkhihaisten puseroiden, neuletakkien yms alla. Ovat just parhaita semmoiseen käyttöön. Vaan nyt tyttö on päättänyt ettei ainakaan tavalliset pitkähihaiset bodyt enää kelpaa koska niistä revitään nepparit auki jotta pääsee tutkimaan omaa napaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Se oma napa kyllä hurjan kiinnostava! ;)

      Poista
  7. Voi että ku osaisi itsekin ommella (tai omistaisi edes toimivan ompelukoneen) :D Tykkään näissä erityisesti tuosta harmaasta ja pinkeistä napeista, aivan ihana! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan peruskoulupohjalla ja itse opettelemalla tässä mennään.. :) Minustakin tuo harmaa on näistä onnistunein. Ainut, mistä ei tarvinnut selitellä niitä virheitä.. :D

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..