torstai 18. helmikuuta 2016

Talvinen ristiäiskakku

Sain mieleisen pyynnön tehdä lasten serkkuvauvan ensimmäiseen juhlaan täytekakun. Kermakakku oli ainoa toivomus, muuten sain vapaat kädet. Päällisen laitoin kuitenkin sokerimassasta, ettei koristeet sulaisi.
Koristeet on pääasiassa sokerimassaa. Vauva on sekoitus sokeri- ja mantelimassaa. Sängyn jouduin täyttämään minivaahtokarkeilla ja peittämään vaahtikset sokerimassalla, sillä muuten vauvaa ei olisi näkynyt sängynlaitojen takaa.. :)
Vauvan mekko ja lumihiutale saivat vähän kimallusta hopeisesta tomuväristä.
Kun kerran sain vapaat kädet, välistä löytyy omaa herkkuani lakkahilloa ja Makean maailman ohjeella puolikas annos valkosuklaamoussea. Ohjeen liivatemäärä oli kyllä ihan liioiteltua, mutta sen mukaan minä nyt tein. Liivatetta ei olisi tarvinnut ehkä ollenkaan, tai korkeintaan yhden. Saattaapa olla, että kokeilen tätä vielä johonkin kevään synttärikakkuun ihan pienillä muokkauksilla. Täyte oli nimittäin niin älyttömän hyvää että minulla  kyllä herkkulakko petti, kun  jäljelle jäänyttä moussea maistelin.

Pohjan sahaamisen kanssa kävi vähän hassusti ja yksi kakkulevyistä hajosi käyttökelvottomaksi. Niinpä sain kakkuun vain yhden välin.
  Moussea olisikin voinut laittaa väliin hieman enemmän..
Vähän ennen kuin kakkua tultiin hakemaan, heitin reunoille vielä hasselpähkinärouhetta kun sokerihelmet oli jotenkin mystisesti päässeet loppumaan.
Enpä olekaan koskaan aikaisemmin tehnyt talvivauvalle kakkua, kun kaikki omat lapset on syntyneet kevään ja syksyn välillä ja kaikki tilauksesta tehdyt kakutkin on sattuneet johonkin muuhun vuodenaikaan kuin talveen.. Ihan vision mukainen ei tästäkään kyllä tullut, mutta olenpa kuitenkin ihan tyytyväinen. Onhan edellisestä kakusta taas vierähtänytkin melkoinen tovi..

23 kommenttia:

  1. Onpa ihana kakku ja taiten tehty! Suloinen tuo vauva, kuin lumikehdossa uinuisi ❤

    VastaaPoista
  2. Voi miten kaunis! Tuota lakkahillon ja valkosuklasmoussen yhdistelmää täytyy kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  3. Todella kaunis kakku ja täyte kuullostaa erittäin herkulta!

    VastaaPoista
  4. Oi kun onkin kaunis ja herkkä kakku <3

    VastaaPoista
  5. Upea kakku ja niin taidolla tehdyt koristeet! :)

    VastaaPoista
  6. Oi miten ihanat koristeet! Ihan tosi taitava olet ♥

    VastaaPoista
  7. Tuohan on tosi upea, olet kyllä tosi taitava leipuri. Koristeet ja kaikki ihan viimeisen päälle, itse voin tuollaisen tekemisestä vain haaveilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Ei sitä ihan aina saa kaikkea onnistumaan, mutta nyt onneksi homma luonasi! :)

      Poista
  8. Talvinen, tyylikäs, taitavasti toteutettu! :)

    VastaaPoista
  9. ihan vesi herahti kielelle tuota kakkua katsoessa,taitava oot :)

    VastaaPoista
  10. Raisa, tämä kakku on tosi upea! Niin suloinen vauva ja kaikki. Ja varmasti herkullistakin. Voi kun vielä saisi jossain lakkakakkua, meillä lähipiirissä siitä ei kukaan muu tykkää kuin minä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiitos! <3 Lakkakakku on kyllä ihan parasta ,eihän siitä voi olla tykkäämättä! :) (Vaikka niin sitä meidänkin perheessä on niitä jotka ei tykkää..)

      Poista
  11. Aivan mielettömän upea kakku!! Ihan piti pitkän aikaa ihmetellä tuota pikkuruista vauvaa. Niin aidon ja suloisen näköinen se on <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! <3 Muotillahan vauva on tehty ,mutta eikös ole uskomattoman aidon näköinen.. :)

      Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..