maanantai 30. elokuuta 2010

Appelsiinikakku


Piti testata uutta Confetin blogiarvonnasta saamaani silikonivuokaa. Tein sitä ennen munavoita, ja muistelin kennoon jääneen 2 kananmunaa, eli juuri sopivasti tähän tarkoitukseen.. No, muistini on hyvä, mutta valitettavan lyhyt.. :) Kun olin jo sotkenut kaikki aineet valmiiksi, huomasin että voihan nenä, ei niitä munia enää ollutkaan kuin yksi!! Siispä äkkiä googlettamaan millä sen puuttuvan voisi korvata.. Jääkaapissa sattui olemaan aprikoosi-marmeladin loppu, joten sitä tilalle.. En tiedä, johtuiko tästä vai mistä, mutta kakku otti hiukan kiinni vuokaan ja tietenkin repesi.. Otin kakun uunista juuri kun piti ampaista töihin, joten en ehtinyt jäähdytellä yhtään.. Samaisesta syystä maistelin vain niitä kiinni jääneitä rippeitä, mutta sen perusteella kakku oli todella hyvää. Töistä palatessa kakusta ei mitään ollut jäljellä! :) Tämä ensimmäinen kokeilu ei siis oikein onnistunut. Jos jollakulla on antaa vinkkejä silikonivuoan käytöstä, olisin tosi kiitollinen!



Appelsiinikakku

 

1 dl appelsiinimehua

100 g margariinia

2 kananmunaa (korvasin toisen 1 dl:lla aprikoosimarmeladia)

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

1 appelsiinin raastettu kuori

 

Pese appelsiini hyvin ja raasta kuori. Halkaise appelsiini ja purista mehut. Kiehauta mehu kattilassa margariinin kanssa. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri vehnäjauhojen joukkoon ja lisää seosta vuorotellen margariini-mehuseoksen kanssa vaahtoon. Jos korvaat toisen munan marmeladilla, lisää se tässä vaiheessa. Lisää lopuksi raastettu kuori taikinaan, sekoita nopeasti tasaiseksi. Kaada taikina silikoniseen rengasvuokaan, tai voideltuun ja jauhotettuun tavalliseen vuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..