maanantai 30. elokuuta 2010

Hasselpähkinä-hyydykekakku


Tämäkin kokeilu on Confetin blogiarvonnan voiton vuoksi tehty! :) Eipä ehtinyt hyydykejauhe kauaa kaapissa maata, kun se oli pakko ottaa kokeiluun. Hasselpähkinänmakuista hyydykejauhetta, sekä monia monia muita, löytyy ainakin Confetista. Jauheesta oli todella helppo ja nopea tehdä hyydytettävä kakku, ja viikonlopun vieraat sitä ainakin kilvan kehuivat, eli makukin oli oikein hyvä! Koristelujen suhteen en ole oikein ideoilla varustettu.. Kun on kerran apinoinut joltakin kivan näköisen koristelun, sitä ei osaa muuta tehdäkään.. =D Nuo päällä olevat koristeet oli joitakin suklaapähkinöitä, en muista tarkemmin ja pussikin loppui jo.



Hasselpähkinä-hyydykekakku


pohja:

200 g suklaa kaurakeksejä

50 g sulatettua voita


täyte:

125 g hasselpähkinän makuista hyydykejauhetta

1 dl vettä

2 prk (5 dl) Flora Vispiä


Murskaa pohjaa varten keksit. Sekoita sulatetun voin kanssa ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. (Tein itse halkaisijaltaan 23 cm:n vuokaan ja kakusta ei tullut erityisen korkea.) Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi. Sekoita hyydykejauhe 1 dl:aan vettä. Vaahdota Flora Vispi, sekoita hyydykeaine kerman joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään. Annoin olla seuraavaan päivään, mutta kakun pitäisi olla hyytynyt jo parin tunninkin päästä.



Koristeluidea oli muuten Nokke kokkaa! -blogista varastettu! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..