maanantai 23. elokuuta 2010

Omppua omppua omppua.. Nyt omenapiirakkaa.. :)


Vielä yksi omenainen päivitys tälle illalle.. :) Tämä on myös viime viikolla tehty omenapiirakka. Tai oikeastaan tein näitä samalla kertaa kaksi, kun olimme viikonloppuna käymässä minun puolen mummulassa. Paluumatkalla kävimme Ähtärissä eläinpuistossa karhuja ym. eläimiä katsomassa. Sadetta oli luvattu koko päiväksi parikin tippaa, käytiin oikein sateenvarjot ostamassa koko konkkaronkalle, ja koko kierroksen ajan paistoi aurinko oikein nätisti, eikä sateesta tietoakaan.. Mutta hyvä niin! :) Ai niin, ja piirakan resepti on muuten Yhteishyvän Ruokalehden numerosta 9/06.

 


 

Omenapiirakka (pellillinen)

 

pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

5 dl vehnäjauhoja

1 dl juoksevaa margariinia

1 dl maitoa

 

täyte:

1 1/2 l omenoina

 

muruseos:

50 g margariinia

1 dl sokeria

1 dl kaurahiutaleita

1 tl kanelia

1/2 tl inkivääriä

 

Kuori ja viipaloi omenat. Kotimaisille omenoille riittää pelkkä huuhtelu. Sekoita muruseos pehmeästä margariinista, sokerista, kaurahiutaleista, kanelista ja inkivääristä. Vaahdota toisessa kulhossa kananmunat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhojen joukkoon ja lisää vaahtoon. Lisää nuolijalla nostellen myös juokseva margariini ja maito. Sekoita mahdollisimman vähän. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle. Nosta omenaviipaleet taikinan pinnalle. Ripottele muruseos omenien päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..