sunnuntai 8. elokuuta 2010

Voileipäkakku


Juhlimme eilen kahden lapsen synttäreitä, 1- ja 4 vee. Voileipäkakkua testasin ensimmäisen kerran, ja ihan hyvää siitä tuli. Lisään kategorian Voileipäkakut sillä toivottavasti tämä ei ole viimeinen voileipäkakku! =) Ohje on kirjasta Maistuvat Voilepäkakut, löytyy ainakin kustantajan sivuilta täältä. Joitakin muutoksia tein, laitan ohjeen niin kuin itse tein. Koristelussa auttoi pikkusiskoni.

 


 

Klassinen voileipäkakku

 

n. 27 paahtoleipäviipaletta

 

Täyte 1

200 g maksapasteijaa

3 rkl maitoa

2 dl kurkkusalaattia

 

Täyte 2

1 dl kevytranskankermaa

1/2 dl majoneesia

100 g savukinkkua

1 omena

1 rkl sinappia

 

Kostutus

lihalientä

 

Kuorrute

2 dl kevytranskankermaa

1 dl majoneesia

 

Koristelu

n. 150 g savukinkkua

kurkkua

tummia viinirypäleitä

salaatinlehtiä

 

Leikkaa leipälevyistä reunat pois. Levitä 1/3 leivistä tarjoilualustalle, kostuta leipäviipaleita hiukan lihaliemellä. Sekoita maksapasteija maidon kanssa joustavaksi levitteeksi. Levitä maksapasteija leipäpohjalle ja kurkkusalaatti sen päälle. Peitä täytteet seuraavalla leipäkerroksella ja kostuta leivät.

 

Sekoita kevytranskankerma ja majoneesi. Leikkaa kinkku pieniksi kuutioiksi. Kuori omena ja poista siemenkota, silppua pieneksi. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä leipälevyille. Peitä täyte jäljellä olevilla leipälevyillä ja kostuta.

 

Sekoita kevytranskankerma ja majoneesi kuorrutetta varten ja levitä voileipäkakun päälle ja reunoille. Koristele kakun reunat raastetulla kurkulla ja päällystä kakku kinkkurullilla, viinirypäleillä, kurkulla ja salaatinlehehdillä.

.Muuta synttäritarjoilua: mustikka-rahkatorttu, 4-vuotiaan merirosvolaiva-kakku sekä 1-vuotiaan Hello Kitty-kakku.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..