sunnuntai 17. elokuuta 2014

Minttu-suklaa cupcaket

Tähän Valion reseptiin olen törmännyt useammassakin lehdessä, ja olin repäissyt sen talteen jostakin Kauneus & terveys -lehden numerosta.. Eilen sitten testasin tämän ohjeen, ja pienoinen pettymys oli. Käyttämäni piparminttuöljy oli niin voimakasta (tai ehkä toinen tippa vain oli liikaa), että ekalla haukkaisulla kreemi maistui niin vahvasti sille että itse muffinsin makua ei juuri erottanut.. Lisäksi kreemiä jäi ainakin puolet vaikka tein sekä muffinsit että kreemin ihan ohjeen mukaan.. Teinkin sitten vielä toisen satsin muffinseja ettei kreemi mennyt haaskuun.. Maistoin yhden muffinsin ilman kuorrutetta, eikä se edelleenkään minun suosikiksi päässyt.. Tuo piparminttuöljy ei kertakaikkiaan vain ole minun makuuni.. En ole koskaan kokeillut tuota piparminttuaromia, jota oikeasti olisi ohjeen mukaan pitänyt laittaa. Sen täytyy olla huomattavasti laimeampaa, koska sitä olisi laitettu ihan lusikalla. Minä laitoin vain muutamia tippoja..

Jos joskus näitä vielä uudestaan teen, niin laitan kyllä taikinaan Pätkistä tai jotakin muuta minttusuklaata ja unohdan koko piparminttuöljyn.. Ja kreemin tekisin puolikkaana annoksena pelkästään suklaisena..

Alla kuitenkin ohje..
 


 
 
Minttu-suklaa cupcaket 12 kpl
 
200 g kermaviiliä
100 g voita
1 kananmuna
1 tl piparminttuaromia (tai 4 tippaa piparminttuöljyä)
75 g tummaa suklaata
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
 
Minttu-suklaakuorrutus:
(½ annosta riittää 12:lle cupcakelle)
 
200 g voita
6 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
1 rkl vettä
2 rkl kaakaojauhetta
1/4 tl piparminttuaromia (tai 1 tippa piparminttuöljyä)
vihreää elintarvikeväriä
 
Sekoita kulhossa kermaviili, sulatettu ja jäähdytetty voi, kananmuna ja piparminttuaromi/-öljy. Rouhi suklaa veitsellä. Lisää suklaa ja kuivat aineet seoksena. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Laita muffinipellin koloihin muffinivuoat. Jaa taikina syvennyksiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 14-16 minuuttia.
 
Valmista kuorrutus: Sekoita sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi, sokerit sekä vesi tasaiseksi kreemiksi. Jaa kreemi kahteen osaan. Lisää toiseen osaan kaakaojauhe ja toiseen piparminttuaromi/-öljy ja elintarvikeväri. Sekoita molemmat hyvin. Laita pursotinpussiin tähtitylla, lusikoi suklaakreemi pussin toiselle laidalle ja piparminttukreemi toiselle. Pursota kreemi täysin jäähtyneiden leivonnaisten päälle. Tarjoa samana päivänä.


2 kommenttia:

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..