tiistai 26. elokuuta 2014

Vaniljainen puolukkakakku

Uusimmassa Leivotaan-lehdessä (5/2014) oli tämän puolukkaisen kakun ohje. Sain maistaa tätä jo aikaisemmin gluteenittomana versiona ystäväni luona, joten resepti oli jo hyväksi todettu ja helppo valinta.. Lisäksi sain tämän pyöräytettyä ilman kauppareissua - ehkä silläkin oli osuutta reseptin valintaan.. :) Kakku meni eilen miehen siskon perheeseen rotinoiksi.
 

 
Pohja:
3 kananmunaa
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua voita
1 dl vettä
n. 4 dl puolukoita
 
Täyte:
100 g voita
1 dl maitoa
3 rkl vaniljasokeria
 
Koristelu:
tomusokeria
 
Pohja: Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi. Lisää leivinjauhe, vehnäjauhot ja voisula. Kiehauta vesi ja lisää seokseen. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (n. 24 cm). Lisää puolukat ja painele ne varovasti taikinaan. Paista 180 asteessa uunin alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Irrota vuoan reunat muutaman minuutin jälkeen ja anna kakun rauhassa jäähtyä. Halkaise kakku terävällä veitsellä kahdeksi levyksi.
 
Täyte: Sulata voi kasarissa. Lisää maito ja vaniljasokeri. Anna porista noin 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lusikoi vaniljamaito kakkulevyjen leikkauspinnoille. Nosta kakkulevyt päällekkäin ja siivilöi tomusokeria päälle.
 
Omat muistiinpanot:
-meidän uunissa 45 minuuttia!!

2 kommenttia:

  1. Herkkua... täytyykin laittaa ohje korvan taakse ja testata tuoreista puolukoista!

    VastaaPoista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..