lauantai 22. marraskuuta 2014

Maatuska, linnunpönttöjä ja jääkynttilöitä

Kun Helmoissa ja hepeneissä alkuviikosta julkaistiin raajattoman Mollamaijan ohje, ajattelin heti että tässäpä helppo ompelus koululaisille.. Vaan kuinkas kävikään.. Piirtelin kaavat ja rupesin kaivelemaan tilkkulaatikkoa ja kohta huomasin jo kaivavani ompelukonettakin... No, ainahan tarvitaan testikappale.. :) Siinä tehdessä nukesta alkoi muotoutua Maatuska.. Ja kun sen sain valmiiksi, oli jo selvää että nukke menee lastemme 41. serkulle (joka muista tänä vuonna syntyneistä serkuksista poiketen oli tyttö) vauvalahjaksi, vaikka ottajia olisi kyllä ollut omastakin takaa.. Tilkkulaatikko ei tyhjentynyt silminnähden ollenkaan joten mahdollisesti maijoja tai maatuskoita saavat vielä omatkin tytöt.. Seuraavaa nukkea varten täytyy muokata kaavaa hiukan, ainakin alaosaa pyöreämmäksi.. Takaosan tein yksiosaisena.
 
***
Lastemme koulun vanhempainyhdistys järjestää vuosittain joulumyyjäiset. Tämän vuoden myyjäiset on huomenna. Lupasin kahden luokan myyntipöytiin leipoa jotakin. Nopeaa ja helppoa, ajattelin..
Lopputulema ei ehkä kuitenkaan ihan helpoimmasta päästä ole, eikä suinkaan nopeinkaan.. :) Viime vuonna tein samanlaisia itselle piparkakkutaloksi ja siivoillessani puhelimesta kuvia löysin sieltä kuvia niistä. Siitä idea näihin kai tällä kertaa tulikin. Ostin valmista piparkakkutaikinaa koska valmistaikina vaan on mielestäni parempaa tällaisiin juttuihin. Näihin kolmeen pönttöön meni taikinaa vajaa kilo.

Mitä laittaisit tällaisille hinnaksi? Huomisaamuna täytyisi viedä leipomukset myyntipöydälle valmiiksi hinnoiteltuna..
 
***
Alkuviikosta kokoonnuimme pikkuporukalla askartelemaan toisiin, ensi viikolla oleviin myyjäisiin. Silloin teimme mm. jääkynttilöitä. Erään ihmisen kuvailun perusteella päätimme kokeilla. Yritin hakea kuvia ja ohjeita googlaamalla, mutta niitä ei juurikaan löytynyt. Kirjastossa poiketessa silmiini osui kynttilänvalmistuksesta kertova kirja jonka nappasin sisältöä katsomatta mukaani. Kotona sitten selailin ja tuosta kirjasta olikin meille lopulta eniten hyötyä kynttiläprojektissa. Yksi askartelijoista oli testannut kynttilöiden tekemistä jo etukäteen kotonaan joten ainakin yksi meistä tiesi mitä olimme tekemässä.. 
Askartelupäivänä hosuin sitten kameran kanssa jotta saisin tehtyä oikein postauksen vaihekuvineen jääkynttilöiden valmistuksesta.. Mutta kuvat oli niin onnettomia, että mietin vielä asiaa.. Ja kynttilänvalmistus oli niin mukavaa puuhaa että asia jäi vähän kaivelemaan.. Jos suinkin aikaa jää, niin haaveilen tekeväni vielä ennen joulua ainakin näitä jääkynttilöitä ja mahdollisesti joitain muitakin.. Josko silloin ehtisin keskittymään kuvaamisiinkin vähän eri tavalla..
 
Ensi viikolla suunnitelmissa on käydä kangas- & askartelutarvikeostoksilla, sillä muutama projekti on jotakin pikkujuttua vaille valmiina. Tosin osa niistä on menossa joululahjoiksi, mutta ei sentään kaikki.
 
Mukavaa viikonloppua!

4 kommenttia:

 1. Sinähän olet saanut vaikka mitä aikaiseksi siellä! Kiva kun kokeilit sitä mun Maija-kaavaa ja sitähän onkin helppo muokata omannäköiseksi. Tosi suloiselta ja iloiselta näyttää tuo MaatuskaMaija, minusta sille sopii hyvin tuollainen kuosittelemasi leveämpikin helma :). Kynttilänteko-ohjeet olisi tosi kiva juttu, jos jaksaisit tehdä. En ole ikinä tehnyt, mutta haaveillut kyllä :) Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain sinne ideasta! :) Se hyvä ominaisuus kaavoilla on että niitä voi muokkailla loputtomiin.. Helmaa pyöristän seuraavaan pehmoon vielä enemmän maatuskamaiseksi.. Taidanpa ottaa oikein asiaksi tehdä ne kynttiänteko-ohjeet, jos vain suinkin ehdin. Kiitos Krista!

   Poista
 2. Ihana pehmo, valloittavan näköinen:-) . Kiva tuo lintulauta talo. Kynttilöiden tekoa olen kokeillut joskus lapsena koulussa ja muistan kuinka mukavaa se oli. Oikein mukavaa viikonloppua teille:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvot on minusta kauhean vaikeat tehdä, mutta muuten pehmosta tuli kiva! :) Kiitos Kanneli!

   Poista

Kiitos kun kävit vierailulla - jätäthän jälkesi kommentin muodossa..